Μαρινάκος: 27 Σεπτεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού (video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία, η οποία καθορίσθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το 1970.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/duAGAzoZMtI” frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen ]

Η 27η Σεπτεμβρίου είναι μία μέρα γιορτής για τον τουρισμό για την Ελλάδα.

 Θα λέγαμε ότι μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες κρίσης των τελευταίων ετών ο τουρισμός απέδειξε για ακόμα μία φορά ότι μπορεί να τα καταφέρει και να συνεισφέρει πολύ ουσιαστικά, τόσο στην οικονομία όσο και στην απασχόληση, στο εισόδημα και γενικότερα στους κοινωνικούς και οικονομικούς δείκτες της χώρας μας.

Θεωρώ ότι ο πρωταθλητής τουρισμός θα πρέπει κατά κάποιο τρόπο να θωρακιστεί από πολιτικές τόσο σε εθνικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο και κυρίως από πολιτικές που αντιμετωπίζουν τις βασικές παθογένειες.

Τέτοια θέματα που έχουν να κάνουν με την μείωση της υπερφορολόγησης που έχουν υποστεί οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις το τελευταίο διάστημα, αλλά και η έλλειψη ρευστότητας γεγονός που μειώνει πάρα πολύ την ανταγωνιστικότητα.

Παράλληλα το ζήτημα της έντονης εποχικότητας που αντιμετωπίζει η χώρα μας και ειδικά στις μειονεκτικά τουριστικές περιοχές όπως η Πελοπόννησος.

Η μη διάχυση του τουριστικού φαινομένου σε όλες τις περιοχές της χώρας, ένα ζήτημα πολύ σημαντικό που θα πρέπει να τεθεί υπόψιν.

Μία σειρά ακόμα ζητημάτων η επίλυση των οποίων θεωρούμε ότι θα ενισχύσει σημαντικά την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος της χώρας.

Άρα λοιπόν εξωστρέφεια συνέργειες και βιώσιμη ανάπτυξη θα λέγαμε ότι είναι κάποια από τα στοιχεία εκείνα στα οποία θα πρέπει να επενδύσουμε τα επόμενα χρόνια.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνελήφθησαν 19 άτομα σε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών,...

Πασχαλινό Bazaar από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

Πασχαλινά Bazaars από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλη...

Παράδοση έξυπνων ιατρικών συσκευών στο ΚΑΠΗ του Δήμου Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

H Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης πραγματοποίησε εκδήλωση παράδοσης συσκευών στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος HORIZON «SMART BEAR», στο χώρο του Κεντρικού ΚΑΠΗ, την Πέμπτη 18 Απριλίου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Χρυσοβαλάντης Μέλλος, η Αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας, Μαρία Οικονομάκου, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, Σωτήρης Καμαρινόπουλος και Υπηρεσιακοί παράγοντες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο