Γνωρίστε την μοναδική αρκαδική φύση με τις ατέλειωτες ομορφιές της στο Θεόκτιστο Αρκαδίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Θεόκτιστο βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο της Αρκαδίας σε υψόμετρο 650 μ., ανάμεσα σε πλούσια βλάστηση. Υπάγεται στην επαρχία Γορτυνίας και συνορεύει βορειοδυτικά με την επαρχία Καλαβρύτων του νομού Αχαϊας.

Είναι κτισμένο στους πρόποδες του Τρίκορφου και αποτελεί δείγμα ορεινού Αρκαδικού οικισμού.
Από την δημιουργία του μέχρι και το 1927 έφερε την ονομασία Τοπόριστα (εκχερσωμένος τόπος), ονομασία που έλαβε από τους Σλάβους που κατοίκησαν στην περιοχή. Την σημερινή του ονομασία φαίνεται ότι την οφείλει σε μία μικρή χαράδρα στο κάτω μέρος του χωριού.
Οι λίγοι κάτοικοι ασχολούνται κυρίως με την γεωργία, την κτηνοτροφία και την οικοτεχνία (υφαίνουν στους αργαλειούς διάφορα κλινοσκεπάσματα και διάφορα υφάσματα).
Η προνομιακή του θέση μεταξύ του Μαινάλου και των βουνών της Αχαϊας δίνουν την δυνατότητα στον επισκέπτη για εξορμήσεις σε αρκετές και ενδιαφέ-ρουσες περιοχές και τοποθεσίας όπως το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων, το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου, τους παραδοσιακούς οικισμούς της ορεινής Αρκαδίας (Βυτίνα, Δημητσάνα, Στεμνίτσα κ.ά), καθώς και τη λίμνη του Λάδωνα, τις πηγές του Λάδωνα και του σπηλαίου των Λιμνών.
Η επίσκεψή σας στο Θεόκτιστο θα σας δώσει την εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά την μοναδική αρκαδική φύση με τις ατέλειωτες ομορφιές της.
Από τις πιο ενδιαφέρουσες και όμορφες διαδρομές που μπορείτε να ακολουθήσετε είναι:
Θεόκτιστο – Βυτίνα – Δημητσάνα – Στεμνί-τσα – Μαίναλο
Σημαντική περιήγηση στην καρδιά της ορεινής Αρκαδίας και των σημαντικών παραδοσιακών οικισμών της περιοχής σε συνδυασμό με την ευκαιρία για πολλές δραστηριότητες στο φαράγγι του Λούσιου και το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου.
Θεόκτιστο – Λίμνη Λάδωνα – Σπήλαια Λιμνών – Πηγές Λάδωνα – Χελμός
Αλλη μία σημαντική διαδρομή με αφετηρία την πανέμορφη λίμνη Λάδωνα όπου έχετε την δυνατότητα για πολλές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, στη συνέχεια στο μοναδικό σπήλαιο Λιμνών, στην υπέροχη περιοχή των πηγών του Λάδωνα και τέλος στο φημισμένο και πολύ καλά οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων.
{gallery}theoktisto_arkadias{/gallery}
ellinika-xwria.blogspot.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ζερεφός: Έρχονται συνθήκες ερήμου σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία

Στη Μεγάλη Εικόνα μίλησε ο Καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας,...

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Επιτροπή Ελέγχου. Διαβάστε εδώ. 

Πρωτόγνωρο επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης στο Ναύπλιο

Ένα από τα σοβαρότερα επεισόδια μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης που...
00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας 23/4 (vid)

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας στην...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο