Nέο αθλητικό σωματείο στον χώρο του αρκαδικού βόλεϊ...

Ιδρύθηκε εδώ και λίγο καιρό και επισημοποιήθηκε η παρουσία του στο χώρο του Βόλεϊ πριν λίγες ώρες ο νέος Αθλητικός Σύλλογος Πετοσφαίρισης Τρίπολης (Α.Σ.ΠΕΤ.Τρίπολης).

 Ο νέος σύλλογος που θα δραστηριοποιείται στο χώρο του Βόλεϊ με σκοπό να αναδείξει κατά κύριο λόγο καινούργια ταλέντα και αθλητές στο χώρο του αθλήματος. Ο σύλλογος αποτελείται από έμπειρους ανθρώπους στο χώρο του βόλεϊ. Ανθρώπους που ασχολούνται εδώ και χρόνια με τα άθλημα του Βόλεϊ, το αγαπούν και το υπηρετούν είτε από το προπονητικό, είτε από το αθλητικό πόστο.

Ουσιαστικά ο Α.Σ. ΠΕΤ. Τρίπολης δημιουργήθηκε από ανθρώπους που καθοδηγούσαν με επιτυχημένο τρόπο την τελευταία πενταετία την γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Αρκαδικού στις Εθνικές κατηγορίες. Ύστερα από το κλείσιμο της περασμένης σεζόν, με την ομάδα του ΣΕΦΑ να εξασφαλίζει για ακόμη μια χρονιά την παρουσία της στην Β' Εθνική κατηγορία, αποφασίστηκε η παράδοση του τμήματος και η αποχώρηση για τη δημιουργία του Α.Σ. ΠΕΤ. Τρίπολης. Στη νέα προσπάθεια μεταξύ άλλων θα ηγούνται η προπονήτρια Ρούλα Πεντεφούντη, καθώς και ο έφορος και υπεύθυνος του νέου συλλόγου Γιώργος Χρονόπουλος. Οι λόγοι αποχώρηση προφανώς κάποια θέματα εσωτερικής φύσεως με τη διοίκηση του Αρκαδικού ενδεχομένως.

Το μήνυμα του υπεύθυνου του Α.Σ. ΠΕΤ. Τρίπολης...
Το πρώτο μήνυμα του υπεύθυνου του Α.Σ. ΠΕΤ. Τρίπολης, κ. Γιώργου Χρονόπουλου εξηγεί κατά κάποιο τρόπο τη φιλοσοφία ή αν προτιμάτε το σκεπτικό δημιουργίας αυτού του νέου συλλόγου και ενδεχομένως περιλαμβάνοντας κάποιες αιχμές για τους λόγους παράδοσης και αποχώρησης από το τμήμα βόλεϊ του Αρκαδικού. Ένας μήνυμα που ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής:
«Ήταν καλοκαίρι του 2011 όταν αποφασίσαμε να επαναδραστηριοποιήσουμε το γυναικείο τμήμα βόλεϊ του Αρκαδικού μετά από πολλά χρόνια. Σήμερα μετά από πέντε χρόνια επιτυχημένης πορείας της ομάδας που στέφθηκε με την άνοδο στην β' Εθνική το 2012 για πρώτη φορά στην ιστορία της και παραμονής σε αυτή μέχρι και σήμερα που την παραδίδουμε, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα νέο σύλλογο τον ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ- (Α.Σ.ΠΕΤ.ΤΡΙΠΟΛΗΣ) που να δραστηριοποιείται στο χώρο του βόλεϊ σεβόμενοι τους εαυτούς μας τις αρχές μας και την αξιοπρέπεια μας αλλά κυρίως σεβόμενοι τις μικρές και μεγάλες αθλήτριες μας. Η απόφαση δεν ήταν εύκολη, η εξέλιξη των πραγμάτων όμως μας οδήγησε σε αυτή την κατάληξη. Και άλλες φορές τα τελευταία 5 χρόνια πήραμε γενναίες και δύσκολες αποφάσεις που είχαν κόστος ήταν αποφάσεις όμως που μας έκαναν να είμαστε αυτοί που είμαστε, συνεπείς με τον εαυτό μας πιστοί με τις ιδέες μας. Θεωρώντας ότι ο αθλητισμός και ειδικότερα ο ερασιτεχνικός αθλητισμός αποτελεί το πιο υγειές κύτταρο της κοινωνίας μας εμείς θέλουμε να περάσουμε στην νεολαία την πραγματική αξία και έννοια του αθλητισμού.
Για όλους εμάς που ασχολούμαστε με το βόλεϊ δεν αποτελεί αυτοσκοπός το τελικό προϊόν που είναι μόνο η νίκη ή το χειροκρότημα για τα οποία βέβαια πάντα προσπαθούμε αλλά το ταξίδι μέσα από το οποίο συνεργαζόμαστε, εκτονωνόμαστε, δημιουργούμε, διασκεδάζουμε επικοινωνούμε, αποτελεί με λίγα λόγια το καταφύγιο μας από την ρουτίνα της καθημερινότητας. Έχοντας αυτή τη φιλοσοφία θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία και το κίνητρο στα νέα παιδιά της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής να αγωνιστούν στο σύλλογο και να απολαύσουν αυτό το ταξίδι μέσα από το οποίο θα μάθουν να γυμνάζονται να συνεργάζονται να πειθαρχούν, να προσπαθούν να σέβονται να αγωνίζονται και να διαχειρίζονται την νίκη και την ήττα, αρετές δηλαδή πολύτιμες για την εξέλιξη της ζωή τους.
Με την νέα μας ομάδα θέλουμε να φέρουμε και μια νέα εποχή στην αθλητική κοινότητα της πόλης μας. Αθλητισμός διάφανος, ανοιχτός στους πολίτες με σωματεία που να εμπνέουν την συμμετοχή και το αθλητικό πνεύμα. Βασικό μας σύνθημα ήταν και παραμένει : «στηρίζουμε την ομάδα μας επενδύουμε στην πόλη μας». Πιστεύουμε ότι μ' αυτό τον τρόπο προσφέρουμε στην νεολαία της πόλης μας στην ανάπτυξη του ίδιου του αθλήματος αλλά και στην ίδια μας την ομάδα ώστε αυτή να έχει διάρκεια και μέλλον. Άλλωστε η σημερινή οικονομική κρίση μας δείχνει αυτόν τον δρόμο, το δρόμο του να στηριζόμαστε στα δικά μας παιδιά στις δικές μας δυνάμεις, το δρόμο της προσπάθειας της υπομονής και της επιμονής. Το όνομα της Ρούλας Πεντεφούντη αποτελεί με την δουλεία της τόσα χρόνια αλλά και τις επιτυχίες της την καλύτερη εγγύηση για να στεφθεί το παραπάνω εγχείρημα με επιτυχία.»

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

logofootermedia