Εκτός Ολυμπιακών του Ρίο οι Ρώσοι αθλητές του Στίβου

Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις της Ρωσίας και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κλασσικού Αθλητισμού, μετά την απόφαση της IAAF να διατηρήσει την ποινή αποκλεισμού των Ρώσων αθλητών στίβου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Αύγουστο.

Η απόφαση αποκλεισμού της Ρωσίας πάρθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, μετά από εισήγηση της WADA (World Anti-Doping Agency) η οποία απεκάλυψε σειρά σκανδάλων με ντοπαρισμένους Ρώσους αθλητές, στα οποία μάλιστα -σύμφωνα με τον Independent- φέρεται να εμπλέκονταν και οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Σε νέα έκθεσή της, που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, η WADA, τόνιζε ότι πολλοί Ρώσοι αθλητές εξακολουθούν να αποτυγχάνουν να περάσουν με επιτυχία τα τεστ ντόπινγκ.

Η Μόσχα περίμενε ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία θα προχωρούσε σε άρση της τιμωρίας, ώστε οι αθλητές της να μπορούν να λάβουν κανονικά μέρος στους αγώνες του Ρίο, κάτι που τελικά δεν πρόκειται να συμβεί, μετά την επίσημη ανακοίνωση από την IAAF.

 

Ενδεικτική της απογοήτευσης είναι η τοποθέτηση του ρωσικού υπουργείου Αθλητισμού, σε ανακοίνωση του οποίου αναφέρεται: «η απόφαση αυτή είναι ιδιαιτέρως απογοητευτική, αν αναλογιστεί κανείς τον αντίκτυπο που έχει στους αθλητές μας αλλά και στους αγώνες αυτούς καθέ αυτούς».

Άξια αναφοράς είναι και η δήλωση της δις Ολυμπιονίκη και κορυφαίας αθλήτριας του επί κοντώ, Γελένα Ισινμπάγεβα:

«Δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο δεν μπορούν οι ‘καθαροί’ Ρώσοι αθλητές να ανταγωνιστούν τους άλλους αθλητές στο Ρίο. Γιατί θα πρέπει να τιμωρηθούμε όλοι επειδή κάποιοι απέτυχαν να περάσουν τα τεστ ντόπινγκ;».

Μετά από αυτή την απόφαση οι Ρώσοι αθλητές δεν έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος ούτε στο επόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Στο θέμα παρενέβη και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν λέγοντας πως δεν υπήρξε κρατική ανάμειξη στο σκάνδαλο ντόπινγκ και τόνισε πως δεν πρέπει να υπάρξει συνολική τιμωρία για τους Ρώσους αθλητές

 

cnn.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...
Μετάβαση στο περιεχόμενο