Η Μεγαλόπολη κινείται στους ρυθμούς της Εθνικής Βόλεϊ Γυναικών

Από αύριο μέχρι και το Σάββατο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα διεκδικήσει την πρόκριση της στην ημιτελική φάση του European League 2016 για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/BHzWlTRYToI” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Είναι από τις σπάνιες φορές που μια πόλη έχει καταφέρει να συνδεθεί τόσο άμεσα με μια ομάδα…  Από πέρσι το καλοκαίρι όταν και βρέθηκε για πρώτη φορά στην Μεγαλόπολη, η Εθνική βόλεϊ γυναικών έχει ταυτιστεί απόλυτα με την πόλη της Αρκαδίας η οποία ζει και κινείται στους ρυθμούς των αγώνων της ομάδας του Γιάννη Καλμαζίδης, που από αύριο μέχρι και το Σάββατο θα διεκδικήσει την πρόκριση 

της (για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά) στα ημιτελικά του European League.

«Από πέρσι όταν ήρθαμε για πρώτη φορά έχουμε εισπράξει πολύ αγάπη από την τοπική κοινωνία και θέλω για μια ακόμη φορά να τους ευχαριστήσω όλους. Ο κόσμος εδώ προσπαθεί να λύσει το κάθε προβληματάκι που εμφανίζεται κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη δουλειά μας γιατί όταν νιώθεις ότι είσαι σε ένα περιβάλλον που σε αγαπάνε και σε στηρίζουν παίρνεις ακόμη μεγαλύτερη δύναμη», τόνισε στην σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Ομοσπονδιακός τεχνικός ο οποίος έχει μεγάλες προσδοκίες για την ομάδα του, αλλά προσπάθησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους. 

«Θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Δείξαμε κάποια δείγματα στο πρώτο τουρνουά και ελπίζουμε σε ανάλογη παρουσία και ακόμα καλύτερη συνέχεια εδώ στη Μεγαλόπολη. Σίγουρα η πρόκριση στους ημιτελικούς είναι μία πρόκληση για όλη την ομάδα, είναι κάτι που το θέλουμε, αλλά στον αθλητισμό δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το αποτέλεσμα»

Το ίδιο μετρημένη εμφανίστηκε και η αρχηγός της Εθνικής Ελένη Κιόση η οποία όταν ρωτήθηκε αν το δέλεαρ της δεύτερης συνεχόμενης πρόκρισης στα ημιτελικά της διοργάνωσης είναι κινητήριος δύναμη για την προσπάθεια της ίδιας και των υπολοίπων κοριτσιών, απάντησε με νόημα: «Μεγαλύτερο κίνητρο από το να φοράς τη φανέλα της Εθνικής και να διεκδικείς μια διάκριση δεν υπάρχει. Είμαστε εδώ για να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, θέλουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο της Μεγαλόπολης που μας έχει στηρίξει με απίστευτο τρόπο κι αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε».

«Για όλους εμάς στην Μεγαλόπολη η Εθνική ομάδα βόλεϊ γυναικών είναι η ομάδα μας και είμαστε πραγματικά πολύ χαρούμενοι που τη φιλοξενούμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην πόλη μας. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο και τις τρεις ημέρες των αγώνων και είμαι σίγουρος ότι όλοι μαζί στο τέλος θα πανηγυρίσουμε μια σημαντική επιτυχία» δήλωσε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Διονύσης Παπαδόπουλος.

Η Εθνική μετά το 1ο τουρνουά (είχε διεξαχθεί στην πόλη Νιρεγιχάζα της Ουγγαρίας) βρίσκεται στη 2η θέση του ομίλου της με 2 νίκες, 1 ήττα και διεκδικεί την πρόκριση της στα ημιτελικά είτε ως πρώτη του ομίλου της είτε ως καλύτερη δεύτερη των τριών ομίλων της διοργάνωσης.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει διαδοχικά τις Ρουμανία, Σλοβενία, Ουγγαρία (το τελευταίο ματς θα διεξαχθεί το Σάββατο 11/6 και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ3).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του 1ου τουρνουά, το πρόγραμμα των αγώνων της Μεγαλόπολης και η βαθμολογία του ομίλου έχει ως εξής:

1ο τουρνουά – Ουγγαρία, Νιρεγιχάζα (3-5 Ιουνίου)
1η αγωνιστική
Ελλάδα – Ρουμανία 3-0 (25-21, 25-15, 25-19)
Ουγγαρία – Σλοβενία 0-3 (21-25, 17-25, 24-26)

2η αγωνιστική
Ρουμανία – Σλοβενία 0-3 (21-25, 14-25, 21-25)
Ελλάδα – Ουγγαρία 3-1 (27-25, 25-15, 12-25, 25-15)

3η αγωνιστική
Σλοβενία – Ελλάδα 3-0 (25-21, 25-18, 25-18)
Ρουμανία – Ουγγαρία 3-0 (27-25, 27-22, 25-16)

2ο τουρνουά – Μεγαλόπολη (9-11 Ιουνίου)
Πέμπτη 9/6
17:30, Σλοβενία – Ουγγαρία
20:30, Ελλάδα- Ρουμανία

Παρασκευή 10/6
17:30, Ουγγαρία – Ρουμανία
20:30, Σλοβενία – Ελλάδα

Σάββατο 11/6
18:00, Ρουμανία – Σλοβενία
21:00, Ουγγαρία – Ελλάδα

Η βαθμολογία
1.Σλοβενία (3 νίκες – 0 ήττες), 9 βαθμοί (9-0 σετ)
2.Ελλάδα (2 νίκες – 1 ήττα), 6 βαθμοί (6-4 σετ)
3.Ρουμανία (1 νίκη – 2 ήττες), 3 βαθμοί (3-6 σετ)
4.Ουγγαρία (0 νίκες – 3 ήττες), 0 βαθμοί (1-9 σετ)
Τα κριτήρια σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι κατά σειρά: νίκες, βαθμοί, σετ, πόντοι, αποτελέσματα στους μεταξύ τους αγώνες

 

protothema.gr

 
- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο