Σπουδαίες επιδόσεις και πολλές συμμετοχές στα Παπαφλέσσεια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απολύτως επιτυχής υπήρξε η αθλητική συνάντηση στίβου Παπαφλέσσεια, η οποία διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας το Σάββατο 28 Μαΐου 2016.

 

Έλαβαν μέρος περί τους 150 αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα και 15 από την Κύπρο, πολλοί από τους οποίους – στο πλαίσιο μιας καλά οργανωμένης αθλητικής συνάντησης – είχαν εξαιρετικές επιδόσεις.

Στα Παπαφλέσσεια σημειώθηκε η καλύτερη επίδοση στον κόσμο, στο άλμα εις μήκος στους εφήβους. Επίσης, υπήρξαν αθλητές οι οποίοι έπιασαν τα όρια για τη συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, ενώ ένας αθλητής και μία αθλήτρια έπιασαν τα όρια για συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στη Βραζιλία.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας κήρυξε την έναρξη των αγώνων και στο χαιρετισμό του καλωσόρισε τους αθλητές και υποσχέθηκε την ανακατασκευή του ταρτάν με δημοτικούς πόρους, έστω και με και περικοπή άλλων έργων, αφού δεν υπάρχει καμία οικονομική στήριξη για τη βελτίωση των αθλητικών υποδομών της Καλαμάτας.


Η Διεθνής Συνάντηση Στίβου «Παπαφλέσσεια» αποτελεί ένα καταξιωμένο αθλητικό θεσμό που πραγματοποιείται σε ετήσια βάση στην Καλαμάτα. Τα «Παπαφλέσσεια» έχουν διεθνή χαρακτήρα από το 1996, ενώ η πρώτη περίοδος διεξαγωγής τους οριοθετούνται στα μέσα της δεκαετίας του 1950. Ο Μεσσηνιακός Γυμναστικός Σύλλογος είναι ο κύριος και διαχρονικός διοργανωτής της συνάντησης. Τα «Παπαφλέσσεια» βρίσκονται υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου και συνδιοργανώνονται από τον ΣΕΓΑΣ, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Καλαμάτας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρωταθλητής ο Παναργειακός και άνοδος στη Super League 2 μετά από 27 χρόνια

Πρωταθλητής του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής για την περίοδο...

Δήμος Νότιας Κυνουρίας: Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Πάσχα 2024

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Πάσχα 2024 Το Πάσχα στο Δήμο Νότιας Κυνουρίας...

Πρεμιέρα για πέντε ταινίες: Ξεχωρίζει η «Μην Ανοίγεις την Πόρτα» των Unboxholics

Οι ταινίες που προβάλλονται στα Victoria Cinemas Cineville Τρίπολης Πρόγραμμα...

Ορκίστηκε δημοτικός σύμβουλος Οιχαλίας ο Βασίλης Μητρόπουλος

Ορκίστηκε ενώπιον της Δημάρχου Οιχαλίας Γιώτας Γεωργακοπούλου, ο δημοτικός...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο