Γιούλη Γιαννοπούλου (Star fitness irida) – Μπορούμε με απλά καθημερινά αντικείμενα να γυμναστούμε σωστά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι γιορτές του Πάσχα τελείωσαν και λίγο πολύ όλοι μας κάναμε κάποιες παρασπονδίες, Λίγο το Πασχαλινό κλίμα με τις ψησταριές το σούβλισμα του αρνιού αλλά και οι οικογενειακές συγκεντρώσεις μας παρέσυραν στο να φάμε και να πιούμε κάτι παραπάνω.

Όμως το καλοκαίρι είναι κοντά και πρέπει να καλύψουμε αυτές τις ατασθαλίες.

Η Γιούλη Γιαννοπούλου και το (Star fitness irida) μας δείχνουν μερικές ασκήσεις που θα μας βοηθήσουν να επανέλθουμε ακόμα κι αν ο χρόνος μας είναι πιεσμένος.

Μπορούμε με απλά καθημερινά αντικείμενα να γυμναστούμε σωστά.

Φωτογράφος Νίκος Σιάλαρης

Ξεκινάμε…

1) Κάνουμε ζέσταμα 10 με 15 λεπτά με σχοινάκι. Εάν δεν έχουμε προσποιούμαστε ένα αόρατο σχοινάκι κάνοντας την ίδια κίνηση.

225

 2) Πρώτη άσκηση παίρνουμε μια απλή καρέκλα και κάνουμε 3 σετ των 20 επαναλήψεων squat( Βαθύ κάθισμα). Κάνουμε καθίσματα χωρίς να ακουμπάμε την καρέκλα.

34

3) Δεύτερη άσκηση ορθή γωνία τα χέρια στο άνοιγμα των ώμων και κατεβαίνουνε αργά σπάζοντας αγκώνα 3 σετ των 15 επαναλήψεων.

56

4) Τρίτη άσκηση το ένα πόδι στην καρέκλα το άλλο μπροστά λυγίζουμε το μπροστά πόδι και προσέχουμε το γόνατο να είναι σε ίδια ευθεία με το πέλμα ( Κρατάμε γωνία 90 μοιρών ) 4σετ των 20 επαναλήψεων ( 2 φορές το 2 το άλλο ).

78

5) Τέταρτη άσκηση τοποθετούμε τα χέρια στην καρέκλα στο άνοιγμα των ώμων αργά αργά βγάζουμε το ένα πόδι πίσω μετά το άλλο κρατάμε σφιχτά το κέντρο μας και εκτελούμε κάμψη 3σετ των 15 επαναλήψεων.

910

1112

6) Πέμπτη άσκηση τοποθετούμε τα πόδια μας με το πέλμα προς τα έξω εκτελούμε βαθύ κάθισμα(sumo squat) μέχρι το ύψος το ώμων δηλαδή καρέκλα και ώμως να είναι στην ίδια ευθεία και κάνουμε 3σετ των 20 επαναλήψεων.

1314

7) Καθόμαστε σε θέση plank (σε θέση σανίδα) προσέχουμε τα χέρια να είναι στο άνοιγμα των νόμων και καρπός αγκώνας όμως στην ίδια γραμμή. Λυγίζουμε το ένα χέρι μετά λυγίζουμε το άλλο τεντώνουμε το ένα μετά τεντώνουμε και το άλλο χέρι και ολοκληρώνουμε μια επανάληψη κάνουμε 4 σετ των οχτώ επαναλήψεων (2 δεξιά, 2 αριστερά) .

1516

1719

8) Από θέση plank (σε θέση σανίδα)  φέρνουμε πιο ψηλά τη λεκάνη μας κάνουμε ένα jump (αλατάκι) μπροστά στην ίδια γραμμή πόδια και χέρια είμαστε στη θέση deep squat (βαθύ κάθισμα) σηκωνόμαστε όρθια θέση και πάμε jump (αλατάκι) πίσω Και ερχόμαστε στην αρχική μας θέση κάνουμε 3 σετ των 20 επαναλήψεων

2021

22

9) Τοποθετούμε ξανά τα χέρια μας στην καρέκλα στο άνοιγμα των ώμων πόδια πίσω τεντωμένα και τραβάμε εναλλάξ το πόδι πιέζοντας την κοιλιά κάνουμε 30 δευτ. αυτή την άσκηση

1231234

10) Καθόμαστε στην καρέκλα τραβάμε τα πόδια μας προς τα επάνω πιέζοντας την κοιλιά αυτήν την άσκηση την εκτελούμε 30 δευτ.

2324

11) Τοποθετούμε ξανά τα χέρια μας στην καρέκλα στο άνοιγμα των ώμων και στρίβουμε το πόδι στο αντίθετο χέρι εναλλάξ αυτή την άσκηση την εκτελούμε 30 δευτ.

2627

12) Ραχιαίοι. Προσοχή το κεφάλι στην ίδια γραμμή με τη σπονδυλική στήλη την άσκηση την εκτελούμε 30 δευτ.

2829

13) Αποθεραπεία, Διατάσεις.

IMG 2674

IMG 2677IMG 2678

IMG 2679IMG 2680

IMG 2682IMG 2684

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους μαθητών από το ΕΠΑΛ Γυθείου

Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους μαθητών από το ΕΠΑΛ Γυθείου Με εκπροσώπους μαθητών από το Επαγγελματικό Λύκειο Γυθείου συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης, κ. Πέτρος Ανδρεάκος. Οι μαθητές ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για τη συνδρομή του Δήμου στην εκπαιδευτική εκδρομή που πραγματοποίησαν αλλά και τη για τη συνολική στήριξη του στα ζητήματα της

Κατεπείγουσα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (25/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 25 Aπριλίου 2024 ημέρα Πέμπτη και ώρα 14.30 όπως προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ. 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Βλάση Τσιώτο, Σπύρο Σταματόπουλο και Κώστα Φρούσιο

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο, τον Δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο και τον Δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο, πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Η συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας προχωρά με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) και

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Νίκο Σταυρέλη και Γιώργο Γκιώνη

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Κορινθίων, Νίκο Σταυρέλη και τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη (διαδικτυακά), πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Στη συνάντηση έγινε μία προεργασία των έργων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) που θα προταθούν ώστε να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο