Τελετή Έναρξης Πανελληνίων Αγώνων Special Olympics «Λουτράκι 2016»

Λουτράκι, 18 Απριλίου 2016 – Στο κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο «Γιώργος Γαλανόπουλος» του Δήμου Λουτρακίου στις 19.00 το απόγευμα σήμανε το ξεκίνημα μιας νέας εποχής για τα Special Olympics, καθώς Πανελλήνιοι Αγώνες που σε παρόμοιο μέγεθος, διάρκεια, εύρος αθλημάτων και με τόσο μεγάλη συμμετοχή από Σχολεία, Φορείς Ειδικής Αγωγής, Προπονητικά Προγράμματα Special Olympics τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Κύπρο, είχαν να πραγματοποιηθούν εδώ και έξι χρόνια.

Οι αποστολές και από τις δεκατρείς Περιφέρειες της Ελλάδας μαζί με την αποστολή της Κύπρου παρέλασαν καταχειροκροτούμενοι από χιλιάδες θεατές, σε ένα στάδιο όπου δεν έπεφτε καρφίτσα κάτω. Πρωτόγνωρος παλμός, ενθουσιασμός, χαρούμενα πρόσωπα παντού όπου κι αν γύριζες το βλέμμα σου. Αλλά και πολύ συγκίνηση, πολύ συναισθηματική φόρτιση. Με λόγια αυθόρμητα, ανεπιτήδευτα, λόγια αγάπης καλωσόρισε τους αθλητές και τους θεατές ο παρουσιαστής της Τελετής κ. Αλέξης Κωστάλας.

Στη πρώτη σειρά των θεατών τίμησαν τους αθλητές με την παρουσία τους ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης      κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Ιούλιος Συναδινός, η Πρόεδρος της Επίτιμης Επιτροπής των SpecialOlympicsHellasκαι Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της Unescoκ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, το Μέλος του Δ.Σ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Μέγας Δωρητής των Πανελληνίων Αγώνων SpecialOlympics«Λουτράκι

2016», κ.Γεώργιος Αγουρίδης, η εκπρόσωπος των SpecialOlympicsEυρώπης-Ευρασίας κ.MarthaJoBraycich, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ.Θεοδώρων κ. Γεώργιος Γκιώνης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, η Διευθύντρια των SpecialOlympicsτης Κύπρου κ.Ελένη Ρωσίδη, εκπρόσωποι των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, Βουλευτές των Νομών Αρκαδίας και Κορινθίας, Δήμαρχοι πόλεων της Πελοποννήσου και της Αττικής, Μέλη του Δ.Σ των Special Olympics Ηellas, Χορηγοί και Υποστηρικτές, καθώς και τα μέλη οικογενειών των αθλητών και των αθλητριών.

Στη συγκινησιακά φορτισμένη ομιλία του ο Πρόεδρος, Πρέσβυς ε.τ Διονύσιος Κοδέλλας ανάμεσα σε άλλα τόνισε ότι «οι αθλητές μας αποτελούν μια μοναδική, αστείρευτη πηγή έμπνευσης που ακτινοβολεί αλλά και ταυτόχρονα αντανακλά επάνω μας ό,τι καλλίτερο, ό,τι ευγενέστερο, ό,τι αγνότερο πηγάζει από την καρδιά μας. Από αύριο, όλοι μαζί θα είμαστε στον στίβο, στην κολύμβηση, στο γήπεδο του ποδοσφαίρου, στο τένις, στους διαδρόμους του μπόουλινγκ, στο γήπεδο του μπότσε. Θα είμαστε όλοι εκεί μαζί με τις οικογένειές τους, τους θεατές και τους εθελοντές, να μοιραστούμε τη χαρά τους όταν θα περνάμε γύρω από τον λαιμό τους τα μετάλλια.

Θα είμαστε εκεί γιατί είναι οι αθλητές μας που με το μοναδικό τους παράδειγμα, θα μας ενθαρρύνουν να υψωθούμε κι εμείς πάνω από τα ασήμαντα, τα ταπεινά, τα καθημερινά. Που θα μας βοηθήσουν να ξαναβρούμε το μέτρο μας, να αφοσιωθούμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας στις υψηλές αξίες και τις αρχές που αποτελούν και την πεμπτουσία του κινήματος των Special Olympics».

Tην κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Συναδινός ο οποίος στον χαιρετισμό του τόνισε ότι «η πολιτεία οφείλει να βρίσκεται πάντα δίπλα στους αθλητές των Special Olympics».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης δήλωσε ότι «η Περιφέρεια της Πελοποννήσου θα βρίσκεται πάντα στη διάθεση του κινήματος των Special Olympics, μια ανοικτή αγκαλιά για τους αθλητές και τις οικογένειές τους. Είναι τιμή μας που οι αγώνες αυτοί διεξάγονται στην Περιφέρειά μας και στον ιστορικό Δήμο του Λουτρακίου». 

Η Πρόεδρος της Επίτιμης Επιτροπής των Special Olympics και Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της Unesco κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη υπογράμμισε ότι  «οι αγώνες αυτοί δίνουν καινούργια πνοή στο κίνημα των Special Olympics».

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων κ. Γεώργιος Γκιώνης επισήμανε «την ξεχωριστή διοργάνωση των SpecialOlympicsόπου όλοι οι συμμετέχοντες αναδεικνύονται Νικητές. Οι αθλητές σε αυτούς τους αγώνες διδάσκουν σε όλους μας την αξία της συμμετοχής, την ευγενή άμιλλα, και τα ιδανικά του ευ αγωνίζεσθαι».

Όλοι μαζί άκουσαν τον Ύμνο των Special Olympics αλλά και μελωδίες από τα μαγικά δάκτυλα του δημιουργού τους, Στέφανου Κορκολή, με συνοδεία τη γλυκιά φωνή της Σοφίας Μανουσάκη και με τη δική της μοναδική ερμηνεία.

Στην Τελετή παρουσιάστηκαν χορευτικά δρώμενα από τις αθλήτριες του Προπονητικού Προγράμματος Ρυθμικής Γυμναστικής των Special Olympics Hellas, καθώς και την Oμάδα του CosmoGym Festival.

         Για μια ακόμη φορά, η οικογένεια των SpecialOlympics Ηellas εκφράζει τη βαθιά ευγνωμοσύνη της στους υποστηρικτές: ΜΕΓΑ ΔΩΡΗΤΗ: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ΧΟΡΗΓΟΥΣ: Ίδρυμα Μ. Βαρδινογιάννη, EasternMediterraneanMaritimeLimited (EASTMED),ΤΕΜΕΣ Α.Ε, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. – Όμιλος Επιχειρήσεων, AegeanAirlines, ΚaoussisA.E, VISAHellas, Όμιλος AlphaBank, Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών – HellenicDutyFreeShops, Όμιλος ΟΤΕ, Πλαίσιο, Panolympia, Coca-Cola Τρία Έψιλον, Ε.Ι.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε, AUTOHELLASHERTZ,Colgate, EYClub, AnastasiadisOpticaStores. ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΑlphaTV, Sport24, Sport24 RadioΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και το Εργαστήριο Συστημάτων Αποφάσεων & Διοίκησης (ΕΣΑΔ) της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).

#SOHellas #SONGLoutraki16

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περί Πρωτοκόλλου και Εθιμοτυπίας στο Λεβίδι στον Παναρκαδικό και στην Expo

Παρατηρώντας τις διάφορες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στον τόπο...

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, την Δευτέρα 15 Απριλίου. Η προετοιμασία για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο ήταν το βασικό ζήτημα που απασχόλησε τη συνεδρίαση, με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να αναλύει

Ο Αποστόλης Στρέμπας πρώτος σκόρερ στην Α’ κατηγορία Αρκαδίας

Ο Αποστόλης Στρέμπας είναι ο πρώτος σκόρερ με 27...

Κώστας Τζιούμης: «Απρέπεια και απρεπείς»

Σε δήλωση του Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης αναφέρεται...
Μετάβαση στο περιεχόμενο