Skiritida Run: Ένας ξεχωριστός αγώνας δρόμου μέσα στο καταπράσινο αρκαδικό τοπίο!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για πρώτη φορά διοργανώνεται φέτος ο αγώνας δρόμου Skiritida Run από την Αρκαδική Οικολογική Φάρμα σε συνεργασία με την ABOVE και φιλοδοξεί να αναδείξει τα υπέροχα τοπία της Αρκαδίας, να προσφέρει ένα τρίπτυχο άθλησης, διασκέδασης και πολιτισμού και να αναδειχθεί σε θεσμό για μικρούς και μεγάλους!

Την Κυριακή 5 Ιουνίου, δρομείς κάθε ηλικίας θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αγώνες δρομου (10km, 5km και 1km για παιδιά) σε ένα μοναδικό καταπράσινο τοπίο φωλιασμένο στο Δάσος Σκιρίτιδας (περίπου 27 χλμ. από την Τρίπολη) να βιώσουν την απόλυτη επαφή με τη φύση, αλλά και να γνωρίσουν το γραφικό χωριό των Κολλινών!

Η εκκίνηση (φωτο δεξιά) για τη διαδρομή των 10 χλμ. έχει οριστεί στο πυροφυλάκιο του Δάσους Σκυρίτιδας (κόκκινη γραμμή) στις 11:00 π.μ., ενώ για εκείνη των 5 χλμ. στην είσοδο του χωριού Κολλίνες (μπλε γραμμή) στις 10:00 π.μ.. Ο τερματισμός (φωτο αριστερά) και των δύο διαδρομών θα γίνει στο εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου στο χωριό των Κολλινών!

Μετά τον τερματισμό των δρομέων, η συνέχεια θα δοθεί στα γήπεδα μπάσκετ, ποδοσφαίρου και τένις στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου Κολλινών, ενώ μόλις ολοκληρωθούν οι αθλητικές δραστηριότητες θα ακολουθήσει barbeque για όλους με τα προϊόντα της Αρκαδικής Οικολογικής Φάρμας. Το Skiritida Run θα ολοκληρωθεί με συναυλία με έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια από ντόπιους μουσικούς και τραγουδιστές και πολλές ακόμη εκπλήξεις! Φυσικά δεν θα λείπουν και οι παράλληλες εκδηλώσεις για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων της περιοχής!

Το κόστος ανέρχεται στα €8 ευρώ (τόσο στα 5 όσο και στα 10 χλμ.) για ατομική συμμετοχή και στα €5 ευρώ για ομαδική συμμετοχή (άνω των 5 ατόμων – σύλλογοι, εταιρείες, σχολεία, παρέες κ.α.) αλλά και για μαθητές, φοιτητές, ανέργους, σώματα ασφαλείας και πολύτεκνους.

Σε κάθε συμμετέχοντα παρέχεται αθλητικό σακίδιο ώμου, αναμνηστικό μπλουζάκι, αριθμός συμμετοχής, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, αναμνηστικό μετάλλιο, νερό, ισοτονικά ποτά, χυμοί, αναψυκτικά, ιατρικές υπηρεσίες και πιστοποιητικό συμμετοχής (μέσω της επίσημης ιστοσελίδας).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μπείτε στο site www.skiritidarun.gr όπου θα βρείτε και τη σχετική φόρμα συμμετοχής.

Η Σκιρίτιδα και το πολύτιμο δάσος της

Η Σκιρίτιδα στο νότιο τμήμα του νομού Αρκαδίας στα σύνορα με τον νομό Λακωνίας, είναι ένας πανάρχαιος τόπος. Εδώ κατοικούσαν οι Σκιρίτες, οι οποίοι ήταν υποτελείς στους Σπαρτιάτες και ήταν επίλεκτοι πολεμιστές. Τον ηρωισμό των ανθρώπων ακολούθησε στο πέρασμα των αιώνων και ο δρυμός, ο οποίος έστεκε άθικτος με αιωνόβιες δρύες και βαθύσκιωτες ρεματιές μέχρι που οι πόλεμοι και οι καταστροφές είχαν σαν αποτέλεσμα μεγάλες πυρκαγιές που πλήγωσαν το δάσος.

Οι κάτοικοι της Βλαχοκερασιάς, της Κερασιάς, των Κολλινών και των άλλων χωριών άρχισαν στις αρχές του 20ου αιώνα να αναδασώνουν το λαβωμένο δάσος. Με προσωπικό μόχθο, με συμμετοχή των σχολείων. Μέχρι που ένας άοκνος δασολόγος, ο Τάσος Στεφάνου ανέλαβε επιστημονικά και μεθοδικά να το φέρει στο πρώτο του μεγαλείο. Με καστανιές και μαύρη πεύκη δημιουργήθηκε ένας πρότυπος δρυμός, ένα μνημείο συνεργασίας του ανθρώπου με τη φύση. Σήμερα απλώνεται σε κοντά 50.000 στρέμματα και ζωοδοτεί ένα πλούσιο οικοσύστημα.

Στα σπλάχνα του δρυμού έχει τις πηγές του ο Ευρώτας, ενώ το πυκνό δάσος διατρέχεται από ένα μονοπάτι 14 χλμ. που αναδεικνύει την ομορφιά της φύσης με ρεματιές, καταρράκτες και παλιούς νερόμυλους, πλατάνια και πυκνά πεύκα!

 

travelstyle.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024 appeared first on .

Συνελήφθησαν 19 άτομα σε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο