Παγκόσμιο ρεκόρ στην Καλαμάτα από το Σταύρο Καστρινάκη στην ελεύθερη κατάδυση, με μια ανάσα σε βάθος 146 μέτρων

Ο Σταύρος Καστρινάκης κατέρριψε το πρωί της Κυριακής 1ης Νοεμβρίου 2015, στο Μεσσηνιακό Κόλπο και στην περιοχή της Καλαμάτας, το παγκόσμιο ρεκόρ στην ελεύθερη κατάδυση και στο αγώνισμα των εναλλασσόμενων βαρών. Ο αθλητής κατόρθωσε να φθάσει με μιαν ανάσα σε βάθος 146 μέτρων και οι κριτές της διεθνούς Ομοσπονδίας AIDA πιστοποίησαν την εγκυρότητα της προσπάθειάς του.

Το βράδυ της Δευτέρας 2 Νοεμβρίου 2015, στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Καλαμάτας έκανε την εξής δήλωση, μετά την επιτυχή προσπάθεια του κ. Καστρινάκη, που είναι πλέον ο νέος κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ:

«Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους αυτούς, οι οποίοι προσφέρουν στη διεθνή προβολή της Καλαμάτας. Μέσα σ’ αυτούς εντάσσω τον κ. Καστρινάκη. Όλοι σήμερα διαβάσαμε στις Αθηναϊκές εφημερίδες και πριν από αρκετές ώρες μάθαμε για το μεγάλο του επίτευγμα: παγκόσμιος πρωταθλητής στην ελεύθερη κατάδυση, στο βαθύτερο σημείο του Μεσσηνιακού Κόλπου. Ένα επίτευγμα που είχε παγκόσμια προβολή, δηλαδή έμμεσα έχει παγκόσμια προβολή η Μεσσηνία, ο Μεσσηνιακός Κόλπος και η Καλαμάτα, όπου πραγματοποιήθηκε το συγκεκριμένο αθλητικό επίτευγμα.

Χαίρομαι, επίσης, για το γεγονός ότι ο κ. Καστρινάκης, με τη διεθνή του εμβέλεια, θα βοηθήσει στο άμεσο μέλλον – φαντάζομαι, θα ανακοινώσει σχετικά – η Καλαμάτα να γίνει ένα σημείο αναφοράς για την ελεύθερη κατάδυση. Ο Μεσσηνιακός Κόλπος ως θάλασσα προσφέρεται γι’ αυτού του είδους τα αθλήματα, τα οποία μας ενδιαφέρουν και είναι αθλήματα τα οποία προσφέρουν σε οικονομικό επίπεδο, πέρα από την όποια προσφορά σε αθλητικό επίπεδο».

Ο Δήμαρχος συνεχάρη τον κ. Καστρινάκη και ευχήθηκε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.

Ο Σταύρος Καστρινάκης εξέφρασε θερμές ευχαριστίες για την αμέριστη υποστήριξη – ήδη από το 2010 – προς το Δήμαρχο, το Δήμο Καλαμάτας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας. Επίσης, αναφορικά με την υγειονομική κάλυψη στην προσπάθειά του να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ, ευχαρίστησε το χειρουργό Παναγιώτη Γιαννόπουλο και το Νοσοκομείο Καλαμάτας, καθώς και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Μεσσηνίας, όπως και όλους τους πολίτες που του συμπαραστάθηκαν και τον συνεχάρησαν. Την επιτυχία του ο κ. Καστρινάκης αφιέρωσε στην εγκυμονούσα σύζυγό του.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΛΑΣ: Προσοχή στις τηλεφωνικές απάτες

Ενημέρωση πολιτών για την αποφυγή εξαπάτησης από επιτήδειους που...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στην Πιάνα Αρκαδίας

Το Σάββατο 30/03/2024 λόγω εργασιών ενίσχυσης του δικτύου του...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 28 Μαρτίου

Του Αποστόλου και Μάρτυρος Ηρωδίωνος επισκόπου Πατρών και του...

Κατώτατος μισθός: Αυξάνεται από 1η Απριλίου

Ζήτημα ημερών είναι πλέον η ανακοίνωση της αύξησης απολαβών που θα...
Μετάβαση στο περιεχόμενο