Αγώνας Υπεραπόστασης 142χλμ. με την ονομασία ΔΡΟΜΟΣ ΑΘΑΝΑΤΩΝ

Έγινε η εκκίνηση του 1ου Δρόμου Αθανάτων, το μεσημέρι του Σαββάτου 24 Οκτωβρίου.

Ο Δρόμος Αθανάτων, συνολικής διαδρομής 142 χιλιομέτρων αποτελεί μία συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Τρίπολης του Δήμου Σπάρτης, του Δήμου Καλαμάτας και διοργανώνεται επίσης με την ευγενική συμμετοχή του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας & των Σπαρτιατών Δρομέων, υπό την τεχνική καθοδήγηση του Α.Π.Σ. Απόλλων Δυτ.Αττικής ως τεχνικού συμβούλου του αγώνα.

Ουσιαστικά ο αγώνας αποτελεί μία σύνδεση των 4 αγαλμάτων των Ηρώων της Ελληνικής Ιστορίας, από τα οποία αγάλματα θα περάσουν οι αθλητές:
-Το άγαλμα του Στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη
-Το άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα στην Σπάρτη
-Το άγαλμα του τελευταίου Βυζαντινού Αυτοκράτορα Κων/νου Παλαιολόγου στον Μυστρά
-Το άγαλμα της Νίκης με τις μορφές του Γρηγόριου Δικαίου(Παπαφλέσσα) και του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.
Η διαδρομή κινείται ολόκληρη σχεδόν πάνω στο Όρος του Ταϋγέτου και ειδικά η δαδρομή Τρίπολη - Σπάρτη κινείται παράλληλα με την κορυφογραμμη του Ταϋγέτου και διαμεσω των χωριών που βρίσκονται στα Βόρεια του Όρους.

Τους 90 δρομείς καλωσόρισαν στην Τρίπολη και στην Πελοπόννησο ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας και ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης Σπύρος Βρέντας. Στην εκκίνηση βρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δήμου Τρίπολης Θοδωρής Καραλής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης Τάσος Κακλαμάνος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Τρίπολης-Υπεύθυνος τύπου του Δήμου Σωτήρης Παπαδημητρίου.

 

Picture

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

logofootermedia