Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Ελλάδα στο πόλο Νέων Ανδρών (vid)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην κορυφή του κόσμου βρίσκεται η εθνική ομάδα Νέων Ανδρών του πόλο νικώντας σε έναν δραματικό τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος την Κροατία. Το ματς κρίθηκε στα πέναλτυ, ενώ η εθνική έκανε ανατροπή από το -3 στο ματς και ισοφαρίστηκε 1’’ πριν το τέλος.

[iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fwaterpoloserbia%2Fvideos%2F1290617891068027%2F&show_text=0&width=650″ width=”650″ height=”365″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allowFullScreen=”true” ]

Η εθνική δεν ξεκίνησε καλά στο παιχνίδι και γρήγορα βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2 γκολ να κυνηγά την Κροατία. Χωρίς καλές επιλογές στον παίκτη παραπάνω και με δυσκολία στην επίθεση η Κροατία έφτασε στα μέσα του γ 8λέπτου στο +3 (2-5).

(Εξαιρετικό και ψύχραιμο κοουτσάρισμα από τον Τεό Λοράντο – Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Κάπου εκεί οι παίκτες του Λοράντου έβγαλαν πείσμα και πάθος και πέτυχαν να ισοφαρίσουν παίζοντας εξαιρετική άμυνα ακόμη και στον παίκτη παραπάνω (4/13 για τους Κροάτες), παρότι και τα δικά μας ποσοστά δεν ήταν καλά (4/10).

(9 αποκρούσεις στο ματς για τον Έλληνα γκολκίπερ Μάνο Ζερδεβά – Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Ο Νικολαΐδης από τη θέση του φουνταριστού 50’’ πριν το φινάλε έφερε για πρώτη φορά την εθνική μπροστά με 7-6, με τους διεθνείς να βγάζουν 2 φορές άμυνα σε παίκτη παραπάνω, αλλά να δέχονται γκολ σε μακρινό σουτ των Κροατών 1 δευτερόλεπτο πριν το τέλος.

(Προσπάθεια από τον Παπαναστασίου – Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Η τύχη όμως ήταν με την Ελληνική ομάδα, αφού το 2ο πέναλτυ του Λάζιτς σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ οι διεθνείς δεν έχασαν κανένα (Τρούλος, Παπαναστασίου, Γαρδίκας, Μασμανίδης) με τον Γκιουβέτση να εκτελεί το καθοριστικό 5ο πέναλτυ για το 5-3 (12-10).

(Ο Κώστας Γκιουβέτσης ευστόχησε στο καθοριστικό πέναλτυ της εθνικής ομάδας – Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Τα 8λεπτα: 1-2, 2-4 (1-2), 4-5 (2-1), 7-7 (3-2) / 12-10 (πεν)

Τα γκολ της εθνικής: Γαρδίκας 2, Παπαναστασίου, Τρούλος, Μασμανίδης, Γκιουβέτσης, Νικολαΐδης.

Αυτό είναι το 2ο χρυσό για την εθνική ομάδα, μετά το 2001, όταν και πάλι είχαμε κερδίσει στην Κων/λη την Κροατία. Στο μικρό τελικό η Σερβία κέρδισε 12-11 την Ουγγαρία (Ζήστε ξανά τον τελικό και την απονομή στην εθνική ομάδα).

cnn.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο