Μεγάλα ονόματα στο Φεστιβάλ Ρίψεων «Μανώλης Μανωλόπουλος» στην Τρίπολη (+vid)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Νομικού Πρόσωπου του Δήμου Τρίπολης η συνέντευξη Τύπου του φετινού Φεστιβάλ Ρίψεων Τρίπολης «Μανώλης Μανωλόπουλος» που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί την Κυριακή 7 Μαΐου 2017. Μια ημερίδα που και φέτος θα φιλοξενήσει στην Αρκαδική πρωτεύουσα αρκετά από τα μεγαλύτερα ονόματα των ρίψεων σε Ελλάδα και Κύπρο.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/BusM11R2aZU” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Κώστας Βινατσέλας, καθώς και ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Τρίπολης κ. Θεόδωρος Καραλής.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Βινατσέλας τόνισε ότι από φέτος οι αγώνες παίρνουν την ονομασία «Μανώλης Μανωλόπουλος» προς τιμήν του ανθρώπου που οραματίστηκε αυτούς τους αγώνες, τους υλοποίησε και συνέβαλε στην καθιέρωσή τους, τον πρώην Ομοσπονδιακό προπονητή και άνθρωπο των ρίψεων κ. Μανώλη Μανωλόπουλο.

Από την πλευρά του ο κ. Βινατσέλας αναφερόμενος στον Μανώλη Μανωλόπουλο τόνισε: «Ο άνθρωπος αυτός είναι ένα από τα κορυφαία ονόματα των ρίψεων διαχρονικά στην Ελλάδα. Από τα χέρια του έχουν περάσει πολλοί Έλληνες πρωταθλητές που έχουν διακριθεί σε Παγκόσμια πρωταθλήματα και Πανευρωπαϊκούς αγώνες. Πάντα κοντά στην Αρκαδία και πάντα συμπαραστάτης των δικών μας αθλητών. Είναι τιμή μας πλέον που τον έχουμε κοντά μας και μας προσφέρει πάντα τη βοήθεια και τις συμβουλές του».
Ο διπλός ρόλος του Φεστιβάλ Ρίψεων…

Συνεχίζοντας την αναφορά του στους αγώνες του Φεστιβάλ Ρίψεων Τρίπολης «Μανώλης Μανωλόπουλος» ο κ. Κώστας Βινατσέλας τόνισε: «Οι αγώνες αυτοί έχουν δύο σκοπούς. Καταρχάς να τεστάρουν οι καλύτεροι Έλληνες αθλητές τις δυνάμεις τους, εν’ όψει των σημαντικών διοργανώσεων που έρχονται φέτος, όπως το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ε-Ν και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Α-Γ. Οι αγώνες αυτοί όπως ξέρουμε λόγω του υψηλού επιπέδου κάθε χρόνο, είναι κριτήριο και φέτος για τη συγκρότηση των Εθνικών ομάδων. Έχουν καταξιωθεί στο πέρασμα των χρόνων σε Πανελλήνιο επίπεδο και όπως κι εσείς γνωρίζεται έχουν σημειωθεί Πανελλήνια και Παγκύπρια ρεκόρ. Αυτοί οι αγώνες βέβαια εκτός από το ότι έρχονται οι κορυφαίοι Έλληνες αθλητές, πολλοί δικοί μας Αρκάδες αθλητές έχουν ξεκινήσει μέσα από αυτούς τους αγώνες και έχουν διακριθεί μετέπειτα σε Πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο όπως είναι ο Βασίλης Σιάκουλης ή ο Ιάσωνας Θανόπουλος. Είναι ότι καλύτερο μπορεί να γίνει στο χώρο των ρίψεων και είναι πολύ σημαντική βοήθεια και για τους αθλητές μας αλλά και όλους τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές.

Ο δεύτερος ρόλος είναι η ανάπτυξη που επιτυγχάνεται σ’ αυτούς τους αγώνες και η ανάπτυξη είναι άμεση αφού τα αποτελέσματα τα βλέπουμε κάθε χρόνο. Πολλά νέα παιδιά ασχολούνται στην Αρκαδία με τις ρίψεις. Βλέπουν αυτούς τους αθλητές και είναι πολύ σημαντικό για παράδειγμα να ρίχνει ένας αθλητής 75 μέτρα στη Σφύρα. Είναι σημαντικό να αγαπάς αυτό το αγώνισμα και να έρχεσαι κοντά σ’ αυτό το αγώνισμα και να έχει κίνητρα για να προσπαθήσεις κάποια στιγμή να τον φτάσεις. Το σημαντικότερο κέρδος είναι ότι με αυτούς τους αγώνες οδηγούμε τα παιδιά κοντά στον αθλητισμό και γι’ αυτό το λόγο έχουμε εντάξει και αγώνες για μικρά παιδιά κατηγορίας ΠΠ-ΠΚ.».

Καραλής: «Στηρίζουμε τέτοιες διοργανώσεις»

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Τρίπολης τόνισε ότι τόσο ο Δήμος Τρίπολης όσο και το Νομικό Πρόσωπο βρίσκονται κοντά στον τοπικό αθλητισμό στηρίζοντας στην προκειμένη περίπτωση το Φεστιβάλ Ρίψεων.

Από την πλευρά του ο κ. Καραλής αναφερόμενος στους συγκεκριμένους αγώνες που θα διεξαχθούν την Κυριακή δήλωσε: «Το Φεστιβάλ Ρίψεων Μανώλης Μανωλόπουλος που έτσι ονομάζεται πλέον από φέτος, θα συμμετάσχουν κορυφαίοι Έλληνες αθλητές στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου μας. Οι αγώνες αυτοί είναι πλέον θεσμός για την πόλη μας και βρίσκονται σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο. Εμείς σαν Νομικό Πρόσωπο έχουμε αποδείξει έμπρακτα όλα αυτά τα χρόνια ότι στηρίζουμε τον στίβο και συγκεκριμένα τον ερασιτεχνικό στίβο.

Οι αγώνες αυτοί αποτελούν κριτήριο συγκρότησης για τις Εθνικές μας ομάδες. Οι άνθρωποι που θα βρεθούν στην πόλη μας είναι υψηλού επιπέδου αθλητές και αρκετοί από αυτούς έχουν μεγάλες διακρίσεις τόσο στην Ελλάδα και στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Εμείς ως Δήμος θέλουμε μέσα από τέτοιες διοργανώσεις να στρέψουμε τα παιδιά μας προς τον αθλητισμό για ένα καλύτερο αύριο. Επίσης θα ήθελα να τονίσω ότι κάθε είδους αθλητική δραστηριότητα που γίνεται στο Δήμο μας, βοηθά την τοπική οικονομία»

video σε λίγο…

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

Πρόσκληση σε Δημόσια Διαβούλευση

Σχετ.: α) Η υπ΄ αρίθμ. πρωτ. Οικ. 5400/07.11.2013 Απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας, όπως ισχύει, β) Ο Ν. 4177/2013, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, γ) Το υπ΄ αρίθμ. πρωτ. 6557/18.04.2024 έγγραφο της Αρμόδιας Υπηρεσίας, αναπόσπαστο μέρος της παρούσης. Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στη Διαβούλευση που θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 και ώρα 11:00 π.μ. στην

Bazaar βιβλίων και ειδών γραφικής ύλης από το ΠΙΟΠ

Mε αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου (23/4),...

Workshop για τις δράσεις του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 στην Τρίπολη

Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου –...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο