Με τριπολιτσιώτικο ενδιαφέρον η προσπάθεια της Εθνική Κορασίδων volley στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

Με τριπολιτσιώτικο ενδιαφέρον η προσπάθεια της Εθνική Κορασίδων volley  στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, καθώς φυσικοθεραπευτής της ομάδας είναι ο Αντρέας Κόκκινος.

Στο Άρνεμ της Ολλανδίας βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης η εθνική ομάδα βόλεϊ των κορασίδων που θα συμμετάσχει στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που ξεκινάει το Σάββατο.

 

Η ελληνική αποστολή ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη στις 09:40 το πρωί και είχε ένα πολύωρο ταξίδι μέσω Κωνσταντινούπολης. Στην Τουρκία υπήρχε αναμονή 4 ωρών μέχρι την επιβίβαση στην πτήση για Άμστερνταμ ωστόσο προστέθηκε και άλλη μιάμιση ώρα καθυστέρηση στην αναχώρηση της πτήσης για την Ολλανδία με αποτέλεσμα η αποστολή να φτάσει στον τελικό της προορισμό σχεδόν μετά από 12 ώρες από τη στιγμή που έφυγε από τη Θεσσαλονίκη.

Παρά την ταλαιπωρία του ταξιδιού η διάθεση των κοριτσιών της εθνικής ομάδας ήταν πολύ καλή και έδειξαν ότι είναι έτοιμες να τα δώσουν όλα για να πετύχουν τον στόχο τους με το ξεκίνημα των αγωνιστικών υποχρεώσεων τους το Σάββατο.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής περιλαμβάνει πρωινή προπόνηση στις 11:00 ώρα Ολλανδίας και από εκείνο το σημείο οι παίκτριες του Τάκη Φλώρου θα αρχίσουν να μετρούν αντίστροφα για τον πρώτο τους αγών το Σάββατο στις 20:00 το βράδυ ώρα Ολλανδίας, με αντίπαλο τη Σλοβενία.

Στις πρώτες δηλώσεις του μόλις η αποστολή πάτησε Ολλανδικό έδαφος ο προπονητής της εθνικής ομάδας Τάκης Φλώρος τόνισε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την προετοιμασία της ομάδας μέχρι τώρα και από τα φιλικά παιχνίδια που δώσαμε. Υπάρχει διάθεση από τα κορίτσια και αυτό είναι ένα ακόμα θετικό στοιχείο ενόψει των αγώνων που έχουμε μπροστά μας. Βέβαια δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να πούμε περισσότερα καθώς δεν έχουμε πλήρη εικόνα των ομάδων που θα αντιμετωπίσουμε. Είναι ομάδες καινούργιες και πρέπει πρώτα να γίνει η πρεμιέρα να τις δούμε και να μπορούμε να τις αξιολογήσουμε καλύτερα».

Από την πλευρά του ο τιμ μάνατζερ της εθνικής Βαγγέλης Περόπουλος επισήμανε:«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι απ ότι έχει γίνει μέχρι τώρα στην προετοιμασία της ομάδας. Όλα κύλησαν ομαλά χωρίς προβλήματα. Το αθλητικό κέντρο του Ατέρμωνα στο Κιλκίς που φιλοξένησε την προετοιμασία μας ήταν πολύ καλά οργανωμένο και αυτό βοήθησε πολύ την ομάδα. Απο δω και πέρα έχουμε το μυαλό μας στους αγώνες και πηγαίνουμε όλη η ομάδα να προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Η πασαδόρος της εθνικής ομάδας Ελένη Καρακάση δήλωσε:«Πήγε πολύ καλά η προετοιμασία μας και μπορώ να πω ότι βοήθησε να δέσουμε καλά σαν ομάδα. Είναι σημαντικό ότι είμαστε μαζί με αρκετές από τις υπόλοιπες παίκτριες και από προηγούμενα παιχνίδια της εθνικής και γνωρίζουμε καλά η μία την άλλη ως προς τον τρόπο παιχνιδιού. Βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα για τη δική μας ομάδα και από τα φιλικά παιχνίδια που δώσαμε στη Βουλγαρία και μας βοήθησαν πολύ. Στο Πανευρωπαϊκό θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό. Ο στόχος μας είναι πάντα να προσπαθούμε να φτάσουμε όσο γίνεται ψηλότερα. Αυτό θα κάνουμε και τώρα αλλά το πόσο θα προχωρήσουμε θα εξαρτηθεί κι από το πώς θα είναι οι αντίπαλες ομάδες που θα βρούμε μπροστά μας».

Τέλος η μικρότερη σε ηλικία παίκτρια της Εθνικής η ακραία Μάγδα Τσιγκαροπούλου δήλωσε: «Όλα κύλησαν καλά στην προετοιμασία μας χωρίς προβλήματα. Για μένα είναι μια πρόκληση η εθνική ομάδα και η συμμετοχή σε μια τέτοια διοργάνωση γιατί θα μου προσθέσει εμπειρία και θα βοηθήσει να εξελιχθώ περισσότερο στο βόλεϊ. Ο στόχος μας είναι να μπούμε στην οκτάδα αν μπορέσουμε και να πάρουμε την π΄ροκριση για το παγκόσμιο».

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...
Μετάβαση στο περιεχόμενο