Ιπποδρομίες του Αγίου Γεωργίου στο Πλατύ Μεσσηνίας

Στις 23 Απριλίου 2015, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11.00 το πρωί θα πραγματοποιηθούν ιπποδρομίες στο Πλατύ, αμέσως μετά τη λήξη της θρησκευτικής πανήγυρης στο εξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Θα έχουν προηγηθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία, με την ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Γεωργίου.
Στις ιπποδρομίες, που θα διεξαχθούν με την ηθική και υλική υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας, θα λάβουν μέρος ντόπια άλογα, μιγάδες και καθαρόαιμα ιπποδρόμου.

Θα απονεμηθούν στους νικητές κύπελλα, αναμνηστικά μετάλλια και θα δοθούν χρηματικά βραβεία.

platyippo2

Η εκκίνηση κάθε ιπποδρομίας θα γίνει από τον Άγιο Γεώργιο με κατεύθυνση προς το χωριό, σύμφωνα με το έθιμο που χρονολογείται από την εποχή της Τουρκοκρατίας.

Η διοργάνωση και η διεξαγωγή των αγώνων θα πραγματοποιηθούν από ειδική επιτροπή, που θα ορισθεί με απόφαση του Δημάρχου και με άδεια από την Ελληνική Αστυνομία.

Ο ιππόδρομος έχει ετοιμασθεί με μηχανήματα του Δήμου Καλαμάτας και είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων, ώστε να προπονούν τα άλογά τους καθημερινά, αποκλειστικά από 17.30 μέχρι 19.30.

platyippo3

Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή μπορούν να υποβάλουν αίτηση στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Πλατέος, Νικόλαο Νίκα, μέχρι τις 20 Απριλίου 2015 και ώρα 20.00, στο δημοτικό κτήριο Μάντζειο, όπου θα γίνει και η κλήρωση κατανομής των ίππων σε κούρσες.

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

logofootermedia