Άξιζε κάτι καλύτερο ο Αστέρας μέσα στη Νέα Σμύρνη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ισοπαλία σαν ήττα για τον Αστέρα! Οι Αρκάδες μετέτρεψαν το β’ ημίχρονο σε ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών, έπεσαν πάνω στον Κότνικ και μοιραία έμειναν στο 0-0 με τον Πανιώνιο! Από ένα δοκάρι οι δύο ομάδες. 

Στην 23η στροφή της Super League, ο Πανιώνιος υποδέχθηκε τον Αστέρα Τρίπολης, σε μια αναμέτρηση με άρωμα… Ευρώπης. Μέτριο θέαμα και λίγα πράγματα από τις δυο ομάδες στο α΄ημίχρονο με τον Πανιώνιο να έχει τον πρώτο λόγο και τον Αστέρα Τρίπολης να παίρνει σκυτάλη στο β΄, σε ένα 45λεπτο με σωρεία χαμένων ευκαιριών.

Ο Πανιώνιος απάντησε με τον Σπιριντόνοβιτς να βλέπει τη μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Αθανασιάδη.

Δοκάρι και από τον Τόνσο στο 86΄και επιθετικό “ξέσπασμα” από τους Αρκάδες που δεν είχαν καθαρό μυαλό στα τελειώματα και στις συνεργασίες ενώ τους έλειψε και η τύχη…

Το φιλμ του αγώνα

Στο πρώτο 45λεπτο, οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο τερέν, ψάχνοντας το… πολυπόθητο τέρμα, ωστόσο, η προσπάθεια αυτή επισκιάστηκε από τα πολλά φάουλ, τα δυνατά μαρκαρίσματα και τους τραυματισμούς με χαρακτηριστικότερο την αναγκαστική αλλαγή του Λάζαρου Λάμπρου στο 43ο λεπτό της αναμέτρησης.

Παρά το “σκληρό” παιχνίδι, ο Πανιώνιος ήταν αυτός που στο πρώτο μέρος είχε ουσία και δημιούργησε φάσεις στο παιχνίδι του, καθώς απείλησε μόλις στο 9’ με γυριστό σουτ του Νίλσεν, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Σαραμαντά. Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου είχαν την κατοχή της μπάλας, «άγγιξαν» το 1-0 στο 27΄ με τον Λάμπρου να κινείται έξυπνα από τα αριστερά και στην εξέλιξη της φάσης να δοκιμάζει το πόδι του από πλάγια θέση, με την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ. 

Μετά από την συμπλήρωση του πρώτου ημίωρου της αναμέτρησης, ο Αστέρας προσπάθησε να ανεβάσει στροφές χωρίς όμως να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Κότνικ, καθώς στη μοναδική καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους η μπάλα κατέληξε άουτ από το σουτ του Τόνσο στη τελευταία φάση του ημιχρόνου.

Ο… άλλος Αστέρας Τρίπολης

Με επιθετικό… μονόλογο αλλά και φωνές διαμαρτυρίας του Αστέρα μέχρι το 65΄ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο στη Νέα Σμύρνη. Οι φιλοξενούμενοι στο 52΄ διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι, καθώς ο Τόνσο βρέθηκε πεσμένος στην περιοχή του Πανιωνίου έπειτα από μαρκάρισμα του Σαραμαντά και σέντρα του Γιαννούλη με τον διαιτητή να λέει «παίζεται». 

Παρ’ όλα αυτά η ομάδα του Σάββα Παντελίδη συνέχισε το επιθετικό της… κρεσέντο, απειλώντας στο 53΄ με σέντρα του Γιαννούλη αλλά ο Μανιάς δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά. Δύο λεπτά αργότερα ο Αστέρας δημιούργησε και πάλι προϋποθέσεις για γκολ με το μακρινό σουτ του Κυριακόπουλου να καταλήγει ελάχιστα άουτ. 

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, οι Αρκάδες έφτασαν μια ανάσα από το 0-1 με τον Μανιά να σουτάρει μέσα από την περιοχή και τον Κότνικ να απομακρύνει. Οι φιλοξενούμενοι δε το έβαλαν κάτω και απείλησαν ξανά με τον Έλληνα φορ στο 64΄ αλλά το σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή κατέληξε ελάχιστα άουτ. 

Απάντησε με… δοκάρι ο Πανιώνιος

Ο Πανιώνιος, ο οποίος επί 20 λεπτά έβλεπε τον Αστέρα να τον… σφυροκοπεί, ανέβασε ρυθμό και αντέδρασε με τον Σπιριντόνοβιτς, ο οποίος στο 66΄ παραλίγο να αιφνιδιάσει τον Αθανασιάδη με εκτέλεση φάουλ, ωστόσο ο πορτιέρε των φιλοξενούμενων απομάκρυνε με δυσκολία σε κόρνερ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό οι «κυανέρυθροι» σημείωσαν την μεγαλύτερη τους ευκαιρία, καθώς ο… «κεραυνός» που εξαπέλυσε ο Σπιριντόνοβιτς κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Αθανασιάδη.

Η μπάλα δεν μπήκε ποτέ μέσα!

Με την τύχη τους αλλά και το… κεφάλι τους έχουν κάθε δικαίωμα να τα βάζουν οι Αρκάδες, οι οποίοι με την σειρά τους είδα το δοκάρι να σταματάει τις προσπάθειές τους για γκολ, όταν στο 86΄ο Τόνσο από κοντά έκανε την προβολή μετά από σέντρα του Γιαννούλη, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Η ώρα περνούσε, ο Αστέρας έχανε τα… άχαστα, με τους μεσοεπιθετικούς του να μην βγάζουν σωστές συνεργασίες και το 0-0 να σφραγίζει την εικόνα του παιχνιδιού.

Συνθέσεις:

Πανιώνιος:Κότνικ, Γκιοατά, Μπανανά, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Σαντάνα, Παπαγεωργίου, Μασούρας, Λάμπρου (Σπιριντόνοβιτς 43′ ), Σαββίδης (Μπραχίμι 46΄), Νίλσεν (Γεσίλ 69΄)

Αστέρας Τρίπολης: Αθανασιάδης, Μπέρτος, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Γιαννούλης, Ντουντού΄(Ιγκλέσιας 87΄), Μουνάφο, Τόνσο, Κυριακόπουλος, Μανιάς (Δουβίκας 67΄’), Τσιλιανίδης (Μαντιντα 76΄)

sdna.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, είχε συνάντηση, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον Δήμαρχο Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη), τα έργα των οποίων θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Οι προτάσεις καλύπτουν μια σειρά δράσεων

Tιμητική εκδήλωση για τον Αργύρη Π.Π. Πετρονώτη

Με τη συμπλήρωση ενός έτους από την εκδημία του...

Το πρόγραμμα των αγώνων των επτά πρωταθλητών του 5ου ομίλου στο δρόμο για τη Γ’ Εθνική

Το πρόγραμμα των αγώνων μεταξύ των επτά πρωταθλητών Ενώσεων...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο