Την νίκη ο Ολυμπιακός τις εντυπώσεις ο Αστέρας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Ολυμπιακός είχε λιγότερες τελικές στο Καραϊσκάκη από τον Αστέρα, δεν έφτιαξε φάσεις, δεν απείλησε, αλλά ένας εκπληκτικός Εμενίκε αρκούσε να φέρει το τρίποντο-ανάσα με δυο γκολ (2-1).

[iframe frameborder=”0″ width=”650″ height=”365″ src=”//www.dailymotion.com/embed/video/x61axcp” allowfullscreen ]
Ολυμπιακός – Αστέρας 2-1 από dnaofsports-gr

Mε πολλές αλλαγές στη σύνθεσή τους σε σχέση με το ματς πρωταθλήματος του Σαββάτου, Ολυμπιακός και Αστέρας Τρίπολης κοντραρίστηκαν ξανά στο Καραϊσκάκη για τον 5ο όμιλο της 2ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Μπορεί η διοργάνωση να ήταν διαφορετική, μπορεί τα πρόσωπα στις δύο ομάδες να ήταν διαφορετικά, ωστόσο οι δύο ομάδες παρουσίασαν εν πολλοίς το ίδιο πρόσωπο. Ειδικά για τους «ερυθρόλευκους» του Μπεσνίκ Χάσι, τα προβλήματα σε επίπεδο τακτικής παρέμειναν ίδια και εμφανή: αναποτελεσματικότητα στην τελική πάση, μικρή έως ανύπαρκτη κίνηση χωρίς τη μπάλα.

Όσον αφορά στην εξέλιξη του αγώνα, μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο για τις δύο ομάδες, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να γίνει κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο με το κλασικό παιχνίδι του: κατοχή μπάλας με γρήγορη κυκλοφορία, πολλές κοντινές πάσες και επιθέσεις κυρίως από τα άκρα. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να «ψάχνονται» για πολλή ώρα, την ώρα που η αμυντική τακτική του Αστέρα (σ.σ. σε σχήμα 3-5-2) οδήγησε το ματς σε ένα ιδιαίτερα αργό τέμπο, με πολύ κόσμο στον άξονα. Οι Αρκάδες φυσικά ήταν ικανοποιημένοι με τον περιμένουν στο μισό γήπεδο, ψάχνοντας τις αντεπιθέσεις, καταφέρνοντας τελικά να «βγάλουν» και το πρώτο ημίχρονο έχοντας τις δύο πιο ξεκάθαρες φάσεις για γκολ!

«Φλύαρος» και αναποτελεσματικός

Η ομάδα του Χάσι, παρότι παρέμενε σταθερά σε θέση επίθεσης και με κατοχή μπάλας που άγγιξε το 70% από το δεκάλεπτο και μετά, δεν μπορούσε να βρει τις λύσεις για να διασπάσει την άμυνα του αντιπάλου. Από τη στιγμή μάλιστα που όλες οι τελικές πάσες και οι σέντρες από τις πτέρυγες ήταν κακές από τους «ερυθρόλευκους» και η κίνηση των χαφ χωρίς τη μπάλα πρακτικά ανύπαρκτη, το αποτέλεσμα ήταν να μην υπάρχουν αντίστοιχα και πολλές τελικές για τους γηπεδούχους. Πολύ «φλύαρος» συνολικά από τη μέση και μπροστά για ακόμη μια φορά φέτος ο Ολυμπιακός, χωρίς να μπορεί να εκμεταλλευθεί κατ’ αναλογία τον χρόνο που είχε τη μπάλα στα πόδια του και τον χώρο μέχρι την αντίπαλη περιοχή.

Αναφορικά με τις καλύτερες φάσεις του πρώτου μέρους, για τον Ολυμπιακό υπήρξε ένα σουτ-άουτ του Φορτούνη στο 9′ μετά από ατομική ενέργεια του Εμενίκε και ένα ακόμη σουτ του Πάρντο από το ύψος του πέναλτι που κόπηκε από προβολή του Πασαλίδη, μετά από νέα ενέργεια του Νιγηριανού από τα αριστερά. Επίσης, ένα καλό σουτ του Κούτρη στο 17′ που κόπηκε ξανά από την άμυνα και τέλος μια κεφαλιά του Σισέ στα χέρια του Αθανασιάδη μετά από φάουλ του Φορτούνη στο 28′.

Μπάλα για τον Ολυμπιακό, ευκαιρίες για τον Αστέρα

Για τον Αστέρα αντίθετα, υπήρξαν οι δύο ξεκάθαρες ευκαιρίες για ένα γκολ σε αυτό το πρώτο ημίχρονο. Η πρώτη στο 28′ έπειτα από ένα λάθος γύρισμα του Νικολάου στον Προτό και ακόμη μεγαλύτερο λάθος του Βέλγου που προσπάθησε να κοντρολάρει αντί να διώξει, με το τάκλιν του Κυριακόπουλου να στέλνει τη μπάλα λίγο άουτ. Η δεύτερη ήταν και αυτή με την οποία ουσιαστικά «βγήκε» το ημίχρονο, όταν μετά από φάουλ του Κυριακόπουλου, ο Τριανταφυλλόπουλος έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα λίγο άουτ.

3-5-2 και… μπέρδεμα

Με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου, ο Χάσι προσπάθησε να… ταράξει τα νερά στην ομάδα του, όμως το αποτέλεσμα ήταν να τη μπερδέψει μάλλον περισσότερο. Ο Αλβανός τεχνικός αντικατέστησε τον Ομάρ με τον Μαρτίνς, αλλάζοντας το σχήμα σε ένα 3-5-2, με τον Ζντιέλαρ κεντρικό στους τρεις της άμυνας και τον Πάρντο δεύτερο επιθετικό. Λίγη ώρα μετά, διαπιστώνοντας ο Χάσι ότι ο Κολομβιανός περισσότερο… κουτουλούσε με τον Εμενίκε, έβαλε στη θέση του τον Μπεν.

Όσο τα λεπτά κυλούσαν πάντως, αντί ο Ολυμπιακός να πλησιάζει με αξιώσεις την εστία του Αθανασιάδη, μάλλον έχανε έδαφος αφού πλέον η μπάλα δεν έφτανε καν σε θέση για μια καλή σέντρα ή τελική πάσα. Αποδιοργανωμένοι πλήρως οι «ερυθρόλευκοι» δοκίμαζαν να απειλήσουν κυρίως με γεμίσματα προς την περιοχή. Μοναδική στιγμή που κατάφεραν να απειλήσουν με οργανωμένη προσπάθεια ήταν η φάση του 54′ όταν μετά από ωραία επίθεση από τα δεξιά και γύρισμα του Ανδρούτσου, ο Πάρντο σούταρε στην κίνηση, αλλά η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και απομακρύνθηκε.

Η λύση από τη λευκή βούλα

Τρία λεπτά μετά, ο Δουβίκας δεν κατάφερε να κοντρολάρει προ του Προτό μετά από ωραία κάθετη του Τσιλιανίδη, ενώ στο 67′ ο Κώτσιρας απείλησε και πάλι για τον Αστέρα με κοντινό σουτ άουτ έπειτα από πάσα του Τσουκαλά. Όλα έδειχναν ότι το ματς θα κρινόταν είτε από ένα λάθος στην μέχρι εκείνο το σημείο άψογη άμυνα του Αστέρα ή από μια καλή αντεπίθεση στην αντίπαλη περιοχή. Τελικά, συνέβη το πρώτο.

Στη φάση του 70ου λεπτού και μετά από ένα ακόμη γέμισμα στην περιοχή του Αθανασιάδη, ο Ζουμά έσπρωξε τον Μπεν και ο Νεοφυτιάδης σωστά έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Εμενίκε το εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0 στο 71′, ένα γκολ που έδιωξε το άγχος των «ερυθρόλευκων» που σταδιακά αυξανόταν.

Έξι λεπτά αργότερα, με τον Αστέρα να προσπαθεί να βγει στην επίθεση, ο Ολυμπιακός βρήκε χώρο στην κόντρα και καθάρισε τη νίκη με ένα δεύτερο γκολ. «Δράστης» ξανά ο Εμάνουελ Εμενίκε ο οποίος «κεραυνοβόλησε» τον Αθανασιάδη με σουτ στην κίνηση έπειτα από κάθετη πάσα του Φορτούνη. Τίποτα δεν άλλαξε ως το φινάλε παρά το γεγονός ότι ο Αστέρας μείωσε τελικά σε 2-1 με ένα όμορφο πλασέ του Τσουκαλά έπειτα από πάσα του Τριανταφυλλόπουλου, σε μια φάση που η «ερυθρόλευκη» άμυνα πιάστηκε στον ύπνο, αφού το δεξί άκρο της παρέμεινε κενό. Μια ακόμη συνολικά προβληματική εμφάνιση του Ολυμπιακού, ο οποίος ωστόσο βρήκε τις λύσεις με τον Εμενίκε και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στον όμιλο.

sdna.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Νίκο Σταυρέλη και Γιώργο Γκιώνη

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Κορινθίων, Νίκο Σταυρέλη και τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη (διαδικτυακά), πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Στη συνάντηση έγινε μία προεργασία των έργων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) που θα προταθούν ώστε να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας

Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 25/4/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 25/4/2024 appeared first on .

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΕΤΟΥΣ 2024

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΛήψη ΠΕΡΙΛΗΨΗ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣΛήψη

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης Κώστα Μιχόπουλο

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, είχε συνάντηση, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης, Κώστα Μιχόπουλο. Σκοπός της συνάντησης ήταν ο καλύτερος προγραμματισμός των προτάσεων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) που προορίζονται για ένταξη και θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στόχος της Περιφέρειας είναι η

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο