Ο Ολυμπιακός “σκόνταψε” στην Τρίπολη με αντίπαλο τον Αστέρα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μετά τη γκέλα στα Χανιά, ο Ολυμπιακός σκόνταψε και στην Τρίπολη, όπου δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στον Αστέρα (0-0), αν και έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 61′.

Δυο εβδομάδες μετά το εξ αναβολής μεταξύ τους ματς για την 1η αγωνιστική στο Καραϊσκάκη και το δύσκολο 2-1 του Ολυμπιακού με το γκολ του Μάριν στο 93′, Αστέρας Τρίπολης και Ολυμπιακός κοντραρίστηκαν στον «βούρκο» του «Θ. Κολοκοτρώνης» για την 16η αγωνιστική της Super League. Προερχόμενοι από δύο σπουδαίες νίκες με το 4-1 επί του Παναιτωλικού και το 3-2 επί της ΑΕΚ οι Αρκάδες και μετά την ισοπαλία με τον Πλατανιά οι «ερυθρόλευκοι», αμφότεροι ήθελαν να πάρουν το «τρίποντο» όμως το τελικό 0-0 μάλλον πρέπει να αφήνει και τους δύο ικανοποιημένους…

Βροχή και σκοτάδι…

Μετά… κόπων και βασάνων ξεκίνησε το ματς στην Τρίπολη αφού από τη μία υπήρχε η καταρρακτώδης βροχή που δεν επέτρεπε στη μπάλα να κυλήσει κανονικά σε όλα τα σημεία του γηπέδου, ενώ στο 2ο μόλις λεπτό υπήρξε πρόβλημα και με τον φωτισμό.

Συγκεκριμένα, στο 2:05′, έπεσε η τάση του ρεύματος με αποτέλεσμα να σβήσουν αρκετοί προβολείς και το ματς να διακοπεί για περίπου 15 λεπτά, με τον Κύζα να στέλνει προσωρινά τις ομάδες στα αποδυτήρια μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα. Επέστρεψαν τελικά μετά από λίγα λεπτά και το ματς συνεχίστηκε κανονικά αλλά από το 7ο λεπτό του, όταν δηλαδή οι ποδοσφαιριστές έφυγαν από τον αγωνιστικό χώρο.

Εκκίνηση μετά το 10′

Σε κάθε περίπτωση, με αυτά και με αυτά και μέχρι να βρουν οι δύο ομάδες τον ρυθμό τους, ουσιαστικά ποδόσφαιρο άρχισε να παίζεται μετά το δεκάλεπτο στο «Θ. Κολοκοτρώνης». Και όταν βεβαίως λέμε ποδόσφαιρο εννοούμε… κάτι σαν ποδόσφαιρο, αφού όσο περνούσε η ώρα ο αγωνιστικός χώρος μετατρεπόταν σε βάλτο. Μοιραία, λίγα πράγματα μπορούν να ειπωθούν για τακτική αφού την περισσότερη ώρα οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων προσπαθούσαν είτε να σηκώνουν τη μπάλα προς την επίθεση είτε να την κυκλοφορούν όπως μπορούν στα σημεία που απλά δεν υπήρχε πολύ νερό.

Χωρίς σκορ λόγω Λεάλι

Η πρώτη φάση του αγώνα άνηκε στον Ολυμπιακό, όταν στο 11′ ο Ιντέγε υποδέχθηκε τη μπάλα στο ύψος της περιοχής, απέφυγε με προσποιήσεις δύο αντιπάλους και σούταρε δυνατά, όμως η μπάλα κατέληξε αρκετά άουτ αφού γλίστρησε τη στιγμή της επαφής του με τη μπάλα. Πέρα από αυτή την ατομική ενέργεια πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν να επιδείξουν πολλά πράγματα στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού για αρκετή ώρα. Αντιθέτως, ο Αστέρας ήταν αυτός που προσπάθησε να παίξει -όσο ήταν δυνατό- και να απειλήσει την εστία του Λεάλι.

Στο 14′ ο Μανιάς σούταρε εκτός περιοχής και ο Ιταλός γκολκίπερ των πρωταθλητών έπεσε και έδιωξε σε κόρνερ. Ένα λεπτό μετά μπλόκαρε την κεφαλιά του Μπέρτου, ενώ στο 21′ είπε «όχι» στον Μάσα στην πρώτη κλασική ευκαιρία των Αρκάδων. Η μπάλα πέρασε από την ερυθρόλευκη άμυνα μετά από βαθιά μπαλιά και έφτασε στον Αργεντινό, αυτός σούταρε δυνατά στην κίνηση όμως ο Λεάλι είπε έσωσε το 1-0 με μια δύσκολη ενστικτώδη επέμβαση.

Απειλές από… απόσταση

Ο Αστέρας πίεσε μετά το εικοσάλεπτο για αρκετά λεπτά με συνεχόμενες σέντρες, γεμίσματα και κερδισμένα κόρνερ. Μετά από ένα από αυτά, στο 23′, η μπάλα έφτασε εκτός περιοχής στον Μάσα ο οποίος σούταρε δυνατά, όμως ο Λεάλι έδιωξε και πάλι πολύ δύσκολα σε κόρνερ και ενώ η μπάλα είχε αναπηδήσει μπροστά του. Το καλό αυτό διάστημα της ομάδας του Ελευθερόπουλου ολοκληρώθηκε με δύο ακόμη μακρινά σουτ που δεν βρήκαν στόχο, το μακρινό πλασέ-άουτ από τον Τσουκαλά στο 24′ και το επίσης εκτός περιοχής φιλόδοξο σουτ του Ιγκλέσιας που κατέληξε σταθερά στα χέρια του Ιταλού.

Με εξαίρεση μια καλή στιγμή των «ερυθρόλευκων», μόλις τη δεύτερή τους μέχρι εκείνο το σημείο (31′) όταν ο Ντοναρούμα πρόλαβε τον Ιντέγε μετά από κεφαλιά-πάσα του Μανθάτη, ο Αστέρας συνέχισε να διατηρεί τον έλεγχο του αγώνα και να έχει την κατοχή της μπάλας σε μεγάλο ποσοστό αφού οι παίκτες του «Ελέ» έδειχναν ικανότεροι στο να διαχειριστούν τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξαγόταν το ματς.

Ο Ολυμπιακός είναι μια πιο τεχνική ομάδα άλλωστε που έχει συνηθίσει να παίζει με τη μπάλα κάτω και να έχει γρήγορη κυκλοφορία και κινήσεις στο χώρο. Το γήπεδο δεν επέτρεπε τίποτα από αυτά. Ενδεικτικό είναι άλλωστε ότι οι παίκτες του Μπέντο, σε όλο το πρώτο ημίχρονο, δεν κατάφερε να αλλάξει πάνω από 3-4 σερί πάσες πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Σε μια από αυτές, στη γρήγορη αντεπίθεση του 39′, ο Φορτούνης άνοιξε τη μπάλα για τον Σεμπά και αυτός δοκίμασε το πόδι του από πλάγια θέση, όμως ο Ντοναρούμα έδιωξε σε κόρνερ, στην τελευταία καλή φάση στο πρώτο 45λεπτο.

«Ερυθρόλευκη» βελτίωση

Καλύτερος και πιο αποφασισμένος να παίξει έστω και ανορθόδοξα προκειμένου να φτάσει στη νίκη βγήκε από τα αποδυτήρια ο Ολυμπιακός. Γρήγορα πήρε την κατοχή της μπάλας η ομάδα του Μπέντο ενώ οι παίκτες του άρχισαν να βάζουν περισσότερο τα πόδια στη φωτιά και να κερδίζουν περισσότερες προσωπικές μονομαχίες. Σαν συνέπεια των παραπάνω, μοιραία περιορίστηκε στο ελάχιστο και η έντονη επιθετικότητα του Αστέρα.

Μετά τον Λεάλι, έπιασε δουλειά και ο Ντοναρούμα

Οι Πειραιώτες έφτασαν νωρίς κοντά στο γκολ, αφού λίγα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του β’ μέρους ο Ντοναρούμα έδιωξε δύσκολα την κεφαλιά του Ανδρούτσου μετά από σέντρα του Ντε Λα Μπέγια. Άουτ κατέληξε αντίστοιχα η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη στο 48′, ενώ ο Ντοναρούμα μπλόκαρε και την αδύναμη κεφαλιά του Ιντέγε στο 53′.

Σε γενικές γραμμές όσο κυλούσαν τα λεπτά, ο Ολυμπιακός κέρδιζε όλο και περισσότερα μέτρα στο γήπεδο φτάνοντας πιο εύκολα κοντά στην περιοχή του Αστέρα. Αυτό μάλιστα έγινε πιο ξεκάθαρο μετά τη φάση του 61ου λεπτού, όταν ο Κύζας απέβαλε τον Μάσα με δεύτερη κίτρινη για θέατρο. Μετά το σημείο αυτό, όλος ο Αστέρας κατέρρευσε γύρω από την περιοχή του, όμως έστω κι έτσι κατάφερνε να διατηρεί με νύχια και με δόντια το 0-0.

Στο 67′ ο Ολυμπιακός χάνει τεράστια ευκαιρία με τον Καρντόσο που μόλις είχε μπει στο ματς, όμως ο Παραγουανός σούταρε ψηλά άουτ από εξαιρετική θέση μέσα στην περιοχή και μετά από ωραία προσπάθεια και γύρισμα του Ανδρούτσου. Ο Ιταλός γκολκίπερ του Αστέρα ήταν αυτός που κράτησε το «μηδέν» στην εστία του και στη φάση του 72′ όταν έπεσε στη γωνία του για να «βγάλει» το απευθείας φάουλ του Μιλιβόγεβιτς που κόντραρε λίγο και στον Ιντέγε.

Στο… ξέφωτο ο Αστέρας, στη θέση του ξανά ο Λεάλι

Όσο ο Ολυμπιακός… γυρόφερνε την αντίπαλη εστία, ο Αστέρας είχε και αυτός από την πλευρά του ορισμένες πολύ καλές στιγμές στο δεύτερο 45λεπτο που προήλθαν είτε από λάθη της «ερυθρόλευκης» άμυνας είτε από γρήγορες αντεπιθέσεις. Στο 49′, μετά από «ζεμπεκιά» του Βιάνα σε προσπάθεια για διώξιμο, η μπάλα στρώθηκε στον Μανιά όμως η προβολή του μέσα από την περιοχή περνάει ψηλά άουτ.

Στο 68′, ο Μανιάς έκανε ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή με τον Λεάλι να διώχνει σε κόρνερ, ενώ ο Ιταλός έσωσε και το τετ-α-τετ του Μανιά στο 79′, στην τελευταία ουσιαστικά φάση του αγώνα αφού στο τελευταίο δεκάλεπτο καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να πλησιάσει με αξιώσεις την αντίπαλη εστία. Ένα λογικό -βάσει γηπέδου και συνθηκών- και μάλλον δίκαιο 0-0 με τις δύο ομάδες να έχουν τις ευκαιρίες τους για ένα γκολ αλλά και τους δύο γκολκίπερ να δηλώνουν «παρών» όποτε χρειάστηκε.

Πως ξεκίνησαν

Με σχήμα 4-2-3-1 παρέταξε τον Αστέρα Τρίπολης ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος. Στο τέρμα ήταν ο Ντοναρούμα, δεξί μπακ ο Σελίν, αριστερό ο Γιαννούλης και στόπερ οι Χαμντανί και Μπέρτος. Ιγκλέσιας και Τσουκαλάς ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ, μπροστά τους ο Φαρίνα, αριστερό εξτρέμ ο Στανισάβλιεβιτς, δεξί ο Μάσα και σέντερ φορ ο Μανιάς.

Από την πλευρά του, ο Πάουλο Μπέντο, επίσης σε παράταξη 4-2-3-1, κατέβασε τον Λεάλι κάτω από τα δοκάρια, τον Ντε Λα Μπέγια αριστερά στην άμυνα και τον Φιγκέιρας δεξιά, με δίδυμο κεντρικών αμυντικών τους Ρέτσο και Βιάνα. Ο Μιλιβόγεβιτς και ο Ανδρούτσος που βρέθηκε για πρώτη φορά στο πλευρό του συνέθεσαν τη δυάδα των αμυντικών μέσων, επιτελικός ήταν ο Φορτούνης, Σεμπά και Μανθάτης αριστερά και δεξιά στα εξτρέμ και ο Ιντέγε στην «κορυφή» της επίθεσης.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Μπέρτος, Χαμντανί, Σελίν, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Τσουκαλάς, Φαρίνια (64′ Κώτσιρας), Στανισάβλιεβιτς (46′ Καλτσάς), Μάσα, Μανιάς (83′ Ιωαννίδης).
Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Ντε Λα Μπέγια, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Βιάνα, Μιλιβόγεβιτς, Ανδρούτσος (82′ Ελιουνούσι), Φορτούνης (66′ Καρντόσο), Σεμπά, Μανθάτης (46′ Καμπιάσο), Ιντέγε.
Διαιτητής: Γεώργιος Κύζας (Δράμας)
Βοηθοί: Χασάν Κούλα (Ξάνθης), Κυριάκος Μερκενίδης (Μακεδονίας)
Τέταρτος: Σπυρίδων Σελίμος (Λακωνίας)

sdna.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ζερεφός: Έρχονται συνθήκες ερήμου σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία

Στη Μεγάλη Εικόνα μίλησε ο Καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας,...

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Επιτροπή Ελέγχου. Διαβάστε εδώ. 

Πρωτόγνωρο επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης στο Ναύπλιο

Ένα από τα σοβαρότερα επεισόδια μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης που...
00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας 23/4 (vid)

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας στην...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο