“Βαριά” ήττα για τον Αρκαδικό στην Πάτρα από τον Απόλλωνα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η συνέχεια της Α2 Εθνικής κατηγορίας στο χώρο του μπάσκετ αποτέλεσε συνέχεια το απόγευμα του Σαββάτου με τη διεξαγωγή της 22ης αγωνιστικής. 

Μια αγωνιστικής στην οποία η ομάδα του ΣΕΦΑ Αρκαδικού είχε αρκετά δύσκολο έργο εκτός έδρας στην Αχαϊκή πρωτεύουσα επί της «γηπεδούχου» και αρκετά ανεβασμένης αγωνιστικά ομάδας του Απόλλωνα Πατρών. Η αναμέτρηση εξ’ αρχής ήταν δύσκολη για την ομάδα της Τρίπολης που ωστόσο λόγω της βαθμολογικής της θέσης ήταν υποχρεωμένη να παλέψει για τη διεκδίκηση του θετικού αποτελέσματος.

Εκ του αποτελέσματος το απόγευμα του Σαββάτου στο κλειστό γυμναστήριο της Περιβόλας η ομάδα της Τρίπολης ηττήθηκε με 94-66, μην καταφέρνοντας να προβάλει αντίσταση στον Απόλλωνα που ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης στηριζόμενος για ακόμη μια φορά στην καλή επιθετική του λειτουργία. Μία ήττα που σε σημαντικό βαθμό κρίνεται εντός προγράμματος αλλά στενεύει τα περιθώρια που θέλουν τον Αρκαδικό να πρέπει να κερδίσει όλα τα ματς στην έδρα του (5 συνολικά) και παράλληλα να ψάξει διπλό στο Δούκα.

Αγωνιστικά ο Απόλλωνας μπήκε πιο δυνατά και κατάφερε να δημιουργήσει από νωρίς ένα σημαντικό προβάδισμα το οποίο και διατήρησε χάρη κυρίως στην επιθετική λειτουργία και στις πολλές λύσεις που βρήκε στο σκοράρισμα. Μοναδικό αντίδραση για τον Αρκαδικό αποτέλεσε το γεγονός της μείωσης του σκορ στο ημίχρονο στους δέκα πόντους. Από εκεί και ύστερα οι «γηπεδούχοι» χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα κατάφεραν ελέγχοντας το ματς να αυξήσουν το προβάδισμα και τελικά να φτάσουν στην τελική επικράτηση με σκορ 94-66.

Δυνατό ξεκίνημα για τον Απόλλωνα…

Η ομάδα της Πάτρας είναι γεγονός ότι μπήκε δυνατά στο παρκέ και έβγαλε αποτελεσματικότητα και ουσία τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα. Με καλά οργανωμένες επιθέσεις και καλή ευστοχία η ομάδα του Απόλλωνας μπήκε σε θέση οδηγού στο σκορ από τα πρώτα λεπτά. Την ίδια ώρα αν και ο Αρκαδικός αποδείχθηκε προσεκτικός στις επιλογές του πλήρωσε την αστοχία του στην επίθεση με 6/19 σουτ έναντι 10/17 για τους «Αχαιούς». Το σκορ διαμορφώθηκε στο 18-9 στα 03’00 και στο 29-13 στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου. Η αλήθεια είναι ότι λόγω της μεγαλύτερης ποιότητας στο ρόστερ ο Απόλλωνας ήταν πιο αποτελεσματικός στο σκοράρισμα.

Προσπάθεια αντίδρασης για τους «Αρκάδες»…

Η ομάδα της Τρίπολης βλέποντας από την αρχή κιόλας ότι βρίσκεται πολύ πίσω στο σκορ, προσπάθησε να αντιδράσει ανεβάζοντας ρυθμούς πρώτα απ’ όλα στην άμυνα και κατ’ επέκταση στη βελτίωση στην τελική προσπάθεια. Κι εν’ μέρει το κατάφερε καθώς βρήκε περισσότερους πόντους επιθετικά και κατάφερε να περιορίσει τον αντίπαλο σε βαθμό τέτοιο ώστε να μην του επιτρέψει να ξεφύγει περισσότερο. Στο 33-19 το σκορ στα 07’00 και στο 44-32 στα 02’00, με το ημίχρονο να διαμορφώνεται στο 47-36 και την ομάδα της Τρίπολης να έχει πλησιάσει ως ένα αξιόλογο βαθμό τον αντίπαλο.

Χωρίς ανάλογη συνέχεια για τον Αρκαδικό…

Αυτό που είχε καταφέρει σε ικανοποιητικό βαθμό ο ΣΕΦΑ στο α’ ημίχρονο (να μείνει στα 4 λάθη), δεν συνεχίστηκε στην επανάληψη. Απρόσεκτος στις επιλογές του και χωρίς επιπλέον λύσεις στην επίθεση που θα μπορούσαν να κάνουν ανταγωνιστική την ομάδα της Τρίπολης, ο Απόλλωνας ανεβάζοντας ρυθμούς και συνεχίζοντας να βρίσκει λύσεις από την περιφέρεια, κατάφερε να ξεφύγει εκ’ νέου στο σκορ. Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα ήταν δύσκολα και βάσει της συνολικής εικόνας του παιχνιδιού η κατάσταση κρινόταν μη αναστρέψιμη. Το τρίτο δεκάλεπτο διαμορφωνόταν στο 76-52 και πλέον όλα στη συνέχεια είχαν τυπικό χαρακτήρα.

Τυπική διαδικασία το δ’ δεκάλεπτο…

Με το παιχνίδι να έχει κριθεί οι δύο προπονητές έδωσαν χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς παίκτες της ομάδας, με τον ΣΕΦΑ να μην αποφεύγει τα λάθη και παράλληλα μη έχοντας αγωνιστικά κίνητρα, αποδείχθηκε και αρκετά άστοχος στην επίθεση με μόλις 3/13 σουτ, έναντι 8/16 του αντιπάλου στη συγκεκριμένη περίοδο. Οι μισοί πόντοι του Αρκαδικού το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν από βολές και το μυαλό των «φιλοξενούμενων» ήδη στο επίσης πολύ κρίσιμο εντός έδρας παιχνίδι της Τρίπολης την επόμενη εβδομάδα με την Καστοριά.

ΓΗΠΕΔΟ: Κλειστό γυμναστήριο Περιβόλας | 17/03/2018 (19:00).

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Θεονάς, Κάρδαρης, Μηλαπίδης (Θεοδοσόπουλος).

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 29-13 (Α’), 47-36 (Β’), 76-52 (Γ’), 94-66 (Δ’).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ (Νίκος Οικονόμου): Μπαζινάς Αθ., Άκερ 15(3), Ματαλόν 11(1), Μαστρογιαννόπουλος 24(4), Αποστολίδης 3(1), Μπαζινάς Φ., Κιτσούλης 9, Κασπίρης 3(1), Κουρέπης 6, Χείλαρης 2, Γόντικας 21.

ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Μάριος Δεσποτάκης): Μπιζούκας, Βλάχος 2, Λυμπερέας 2, Σίξνης 5(1), Μούκας, Προδρόμου 12, Μαραγκάκης 1, Τζάιδας, Πεςλτιέρ 17(1), Γαρμπής 8(1), Αποστολίδης, Τζουγκαράκης 19.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο