Μέσα στους κορυφαίους της 27ης αγωνιστικής ο Ντοβίντας Ρεντίκας του Αρκαδικού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μέσα στους κορυφαίους της 27ης αγωνιστικής ο  Ντοβίντας Ρεντίκας του Αρκαδικού

Μεσούσης της Euroleague και των playoffs, παίχτηκε η 27η αγωνιστική από την οποία ξεχώρισε η νίκη του Χολαργού επί του Πανιωνίου. Αποδεκατισμένη η ομάδα του Στέργιου Κουφού, έγινε η μόλις τέταρτη που καταφέρνει να επιβληθεί του φαβορί και δικαίως το πανηγύρισε με την ψυχή της. Σημαντική νίκη πήρε και ο Αμύντας που “κλείδωσε” την παραμονή του, ο Αρκαδικός ελπίζει ακόμα στην αποφυγή των play out και η Καβάλα που θα παίξει σε αυτά, μπορεί να το κάνει με πλεονέκτημα έδρας. Γενικά η μέρα είχε δύσκολες αναμετρήσεις και καλές νίκες γι αυτούς που τις χρειαζόντουσαν. Ποιοι όμως βοήθησαν σε αυτό;

Point Guard: Νίκος Κατσαρές: Ο Αίολος ούτε που… ίδρωσε για να κερδίσει το Ηράκλειο και πλέον απέχει ελάχιστα από την (μαθηματική) παρουσία του στα playoffs. Ο 34χρονος γκαρντ έπαιξε για 21 λεπτά και σε αυτό το διάστημα σκόραρε 15 πόντους (1/2β., 4/6διπ., 2/3τριπ.) και μοίρασε εφτά ασίστ. Τρία ριμπάουντ και ένα κλέψιμο ήταν τα υπόλοιπα στατιστικά του. 

Shooting Guard: Ντοβίντας Ρεντίκας: Ο Αρκαδικός παραμένει “ζωντανός” στο κυνήγι της αποφυγής των play out μετά την νίκη του επί του Εθνικού και ο Λιθουανός έχει μερίδιο σε αυτή την επιτυχία. Για την ακρίβεια, το μεγαλύτερο μιας σκόραρε 25 πόντους (7/8β., 6/7διπ., 2/3τριπ.), μοίρασε πέντε ασίστ και κέρδισε… 11 φάουλ! 

Small Forward: Γιάννης Αγγελόπουλος: Ο Αμύντας εξασφάλισε (και μαθηματικά) την σωτηρία του και οι πρωταγωνιστές στην συνολική του προσπάθεια ήταν πολλοί. Στην αναμέτρηση με το Ψυχικό, βγήκε μπροστά ο 26χρονος γκαρντ. Στα 29 λεπτά που έτρεξε το παρκέ, είχε 21 πόντους (3/4β., 9/12διπ., 0/1τριπ.), μάζεψε έξι ριμπάουντ, οι ασίστ του έφτασαν τις πέντε ενώ έκανε και το κλέψιμο του. 

Power Forward: Άκης Καλλινικίδης: Θα μπορούσε να βρίσκεται όλη η (αποδεκατισμένη) ομάδα του Χολαργού στην κορυφαία πεντάδα από την στιγμή που έγινε η μόλις τέταρτη που κέρδισε τον Πανιώνιο. Ο 40χρονος φόργουορντ όμως, έκανε την διαφορά, τόσο όσο! Και δεν είναι οι 14 πόντοι (5/6β., 3/4διπ., 1/1τριπ.) όσο η δουλειά του στην άμυνα. Το κορμό του τον βοηθάει να… αντέχει στο ξύλο και πριν “εξαφανίσει” τους Πελεκάνο και Μπάρλο, είχε μαζέψει πέντε ριμπάουντ. Έκανε και μία τάπα, ενώ είχε επίσης μία ασίστ και ένα κλέψιμο σε 22 λεπτά. 

Center: Αντώνης Σκλήβας: Πραγματοποιεί εξαιρετική χρονιά και έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων από το… πάνω ράφι. Σε εξαιρετική ηλικία καθότι μόλις 21 χρονών, σε κάθε αγωνιστική παρουσιάζεται και πιο βελτιωμένος και στην νίκη επί της ΑΕΛ, είχε μεν 14 πόντους (2/3β., 6/11διπ) αλλά αυτό που προκαλεί ενδιαφέρον, είναι τα ριμπάουντ. Δέκα στο σύνολο με τα εφτά να είναι επιθετικά(!). Η στατιστική του “έγραψε” επίσης μία ασίστ, ένα κλέψιμο και μία τάπα. 

basketa.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε χθες το 2ο Φεστιβάλ Κωμωδίας Τρίπολης 40 lads

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε χθες το 2ο Φεστιβάλ Κωμωδίας...

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο