Ένα μουσικό ταξίδι στα 60s, 70s, 80s από τον… Πασχάλη!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο γνωστός και πολύ αγαπημένος τραγουδιστής Πασχάλης έρχεται για μια μοναδική εμφάνιση στο Λίθο στο Λεβίδι.

Την Πέμπτη (05/01) αφήνουμε για λίγο στην άκρη το 2017 και μεταφερόμαστε στην εποχή των 60s, 70s και 80s… τότε που η διασκέδαση είχε όνομα και ταυτότητα!

Όσοι δεν θέλετε να χάσετε αυτό το πάρτι με πρωταγωνιστή τον Πασχάλη δεν έχετε παρά να βρεθείτε την Πέμπτη στο Λίθος Music Cafe στο Λεβίδι.

15781663 725432530953281 147099874381453289 n

Δυο λόγια για τον Πασχάλη…

Ο Πασχάλης Αρβανιτίδης γεννήθηκε στις 24 Αυγούστου του 1946 στο Δοξάτο του νομού Δράμας.

Ο πατέρας του, Γιάννης ήταν από την Ανατολική Θράκη (Μάλγαρα – Καρατζάχαλι) και η μητέρα του, Βασιλική, Μακεδόνισσα, από τον Άγ. Γεώργιο Γρεβενών.

Στα μέσα της δεκαετίας του ’50 η πολύτεκνη οικογένειά του (4 αγόρια και 1 κορίτσι) εγκαταστάθηκε στην Θεσσαλονίκη.

Η παγκόσμια μουσική επανάσταση των Beatles και Rolling Stones βρήκε τον Πασχάλη στην εφηβεία και δεν τον άφησε ανεπηρέαστο. Στα δεκαέξι του χρόνια δημιούργησε το πρώτο του συγκρότημα, τους Drugstoremen, μετά τους Brahms και στα δεκαοκτώ του τους Olympians. Tραγουδιστής και μπασίστας του θρυλικού πλέον αυτού συγκροτήματος, έγραψε το τραγούδι «Ο ΤΡΟΠΟΣ» (μουσική και στίχους), το οποίο έφερε την επανάσταση στην μοντέρνα ελληνική μουσική. Για πρώτη φορά τραγουδήθηκαν ελληνικοί στίχοι σε ποπ τραγούδι, χωρίς αυτό να ακούγεται αστείο. Η απλότητα και η ανεπιτήδευτη ερμηνεία του Πασχάλη, έβαλε τις βάσεις για την εξέλιξη των ελληνικών στίχων στην ποπ και αργότερα στην Rock μουσική.

Συνθέτης και στιχουργός πολλών επιτυχιών των Olympians, ο Πασχάλης ξεδίπλωσε από πολύ νωρίς το ταλέντο του, που αναγνωρίσθηκε στις 5 Οκτωβρίου του 1966 στην «Χρυση Βραδια» στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο της Αθήνας, όπου 60.000 θεατές, αποθέωσαν και έδωσαν το Α’ Βραβείο στους Θεσσαλονικείς Olympians και τον Πασχάλη.

Το 1967-68 υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στην Αεροπορία στην, Λάρισα, ενώ παράλληλα συνέχιζε την πορεία του με το συγκρότημά του ως το 1971, που διέλυσε οριστικά.

Το 1969 έλαβε μέρος στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης με το τραγούδι «Μίλησε λίγο» σε μουσική Γιώργου Χατζηνάσιου και στίχους Νίκου Ελληναίου. Το 1971 με τη διάλυση των «Olympians» επιχείρησε να εγκαταλείψει τη μουσική και να ασχοληθεί με τη βιοτεχνία πλαστικών ειδών.

Το χειμώνα του 1972 μετά από παρότρυνση της δισκογραφικής του εταιρίας, πήρε την μεγάλη απόφαση και κατέβηκε στην Αθήνα για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σαν σόλο τραγουδιστής. Η επιτυχία ήρθε αμέσως. «Τρέξε μεσ’ στην συντροφιά μας να μπεις», «Jesus Christo», «Ουρανέ που περνάς», «Το τραγούδι μου» και πολλές άλλες χρυσές επιτυχίες που έκαναν τον Πασχάλη, Super Star, το ίνδαλμα της νεολαίας της δεκαετίας του ’70, που οι εμφανίσεις του απαιτούσαν την παρουσία της αστυνομίας, αφού οι αναρίθμητες θαυμάστριές του πάθαιναν, κυριολεκτικά, στην θέα του, υστερία.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο