Γιορτή κρασιού στο Ζευγολατιό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλοδένδρων Ζευγολατιού σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης και με την ευγενική χορηγία της περιφέρειας Πελοποννήσου διοργανώνει και φέτος την εκδήλωση ” Γιορτή Κρασιού 2016”.

Η γιορτή κρασιού που αποτελεί πλέον θεσμό θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016 στην Τ.Κ. Ζευγολατιού στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.

Η εκδήλωση έχει στόχο την προβολή και ανάδειξη της τοπικής παράδοσης της περιοχής και ιδιαίτερα την προβολή και ανάδειξη της τοπικής ποικιλίας κρασιού Μοσχοφίλερο, που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες και πιο γνωστές ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα.Επίσης η ποικιλία Μοσχοφίλερο αποτελεί μία απο τις 4 ποικιλίες-πρεσβευτές του ελληνικού κρασιού στο εξωτερικό.

Ο «πατριάρχης» Πετρο-Λούκας Χαλκιάς και ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου Γιώργος Κωτσίνης συμπράττουν επί σκηνής.Μαζί τους η μοναδική Αρετή Κετιμέ που με το σαντούρι και τη φωνή της θα μας συντροφεύσει με παραδοσιακά τραγούδια και σκοπούς.Στα μονοπάτια της δημοτικής μουσικής μας παράδοσης θα μας οδηγήσουν οι εξαίρετες φωνές της Σταυρούλας Δαλιάνη και του Γιάννη Παυλόπουλου.

Θα υπάρχει ζεστή γουρνοπούλα – σουβλάκια και αναψυκτικά.

krasi1

Θα προφέρεται δωρεάν κρασί το οποίο είναι προσφορά των οινοποιών της περιοχής μας.

Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Θωμάς Κωνσταντίνου : Λαούτο
Μανώλης Κόττορος : Βιολί
Κώστας Μερετάκης : Κρουστά
Δημήτρης Παπαγεωργίου : Κλαρίνο

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας EUTeens4Green, που διοργανώθηκε, στις Βρυξέλλες, το διήμερο 18-19 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας. Δεκάδες νέοι που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον επιχειρηματικό τομέα, συμμετείχαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και συνοδευόμενοι από συντονιστές και υποστηρικτές, βρέθηκαν για δύο ημέρες στις Βρυξέλλες, όπου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο