Ο Τοίχος της καλοσυνής και στην Τρίπολη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ένωση Ενεργών πολιτών προκειμένου να στηρίξει τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη δημιούργησε «ΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΤΗΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ».

Πρόκειται για σημεία στην πόλη μας με κρεμάστρες, στις οποίες οι πολίτες θα μπορούν να τοποθετούν τσάντες με φαγητό ή ότι άλλο θέλουν. Όταν οι τσάντες περιέχουν φαγητά καλό θα είναι να αναφέρεται το είδος και ημερομηνία παρασκευής του φαγητού .

«Ο ΤΟΙΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ» θα βρίσκεται πιλοτικά σε δύο σημεία της πόλης μας α) απέναντι από τον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως, και β) στη Πλατεία Βαλτετσίου πίσω από το κοινωνικό παντοπωλείο. Η ιδέα αυτή δεν είναι ελληνική καθώς ξεκίνησε στη Τεχεράνη και στη Συρία σαν εξωτερική φιλανθρωπική δραστηριότητα στους δρόμους και πρωτίστως για τους άστεγους .

Με τη βοήθεια των social Media εξαπλώθηκε και σε άλλες χώρες. Από το Δεκέμβριο του 2015 ΟΙ ΤΟΙΧΟΙ ΤΗΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ έφτασαν και στη χώρα μας. .
Συνήθως ο τοίχος χωρίζει τους ανθρώπους, όμως ο τοίχος της καλοσύνης τους ενώνει.

Βασικός σκοπός αυτής της ιδέας είναι να σταματήσει ο κόσμος να βάζει σακούλες με καθαρό φαγητό δίπλα η μέσα στα σκουπίδια. Ελπίζουμε στην θετική υποδοχή της προσπάθειας μας από τους συμπολίτες μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ. Σ
ΜΟΥΤΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ Ε. Ε. Π ΝΟΜΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024 appeared first on .

Συνελήφθησαν 19 άτομα σε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο