Ο Διευθυντής του Νομισματικού Μουσείου εντάχθηκε στην ομάδα των Πρεσβευτών της υποστήριξης της υποψηφιότητας της Τρίπολης-Αρκαδίας 2021.

Ο Διευθυντής του Επιγραφικού και Νομισματικού Μουσείου Δρ. Γεώργιος Κακαβάς εντάχθηκε στην ομάδα των Πρεσβευτών της υποστήριξης της υποψηφιότητας της Τρίπολης-Αρκαδίας 2021.

Μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής της Πολιτιστικής Πρωτεύσουας επισκέφθηκαν το Νομισματικό Μουσείο προκειμένου να συζητήσουν κοινές μελλοντικές δράσεις και συνεργασίες, ενώ ξεναγήθηκαν στην αρκαδικού ενδιαφέροντος έκθεση με θέμα « Η ΠΑΤΡΙC ΑΝΤΙΝΟΟΝ ΘΕΟΝ».
Κεντρικό πρόσωπο της έκθεσης είναι ο Μαντινειακής καταγωγής Αντίνοος, ευνοούμενος του Ρωμαίου αυτοκράτορα Ανδριανού. Ο αυτοκράτορας μετά το θάνατο του Αντίνοου το 130 μ.Χ. επέβαλε τη θεοποίησή του σε κάθε επαρχία της ανατολικής αυτοκρατορίας. Στην Μαντινεία της Αρκαδίας είχε ανεγερθεί προς τιμή του ναός και ιδιαίτερος οίκος στο γυμναστήριο της πόλης και τελούνταν ανά 5ετία αγώνες, τα Αντινόεια.
Το Νομισματικό Μουσείο διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες συλλογές νομισμάτων (συλλογή Δημητρίου, Αλεξάνδρεια) που φέρουν τη μορφή του Αντίνοου.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...
Μετάβαση στο περιεχόμενο