Φεστιβάλ με τίτλο “ΑRCADIAN SCREENINGS” στην Τρίπολη στο πλαίσιο της “Πολιτιστικής Πρωτεύουσας” (vid)

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου με θεματικό περιεχόμενο τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και κινουμένων σχεδίων απ’ όλο τον κόσμο διοργανώνει η Tripolis-Arcadia 2021 European Capital Candidate City.

[iframe width=”650″ height=”360″ src=”https://www.youtube.com/embed/1ODLBj4K53s” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

[iframe width=”650″ height=”360″ src=”https://www.youtube.com/embed/v6VK_EXLS9U” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Tο Φεστιβάλ με τίτλο “ΑRCADIAN SCREENINGS” θα διεξαχθεί στο τετραήμερο 10-13 Δεκεμβρίου στην Τρίπολη αλλά και σε τέσσερις πόλεις και χωριά της Αρκαδίας : Μεγαλόπολη, Τεγέα, Λεβίδι και Δημητσάνα.
Η πρεμιέρα του Φεστιβάλ, η 10η Δεκεμβρίου επιλέχθηκε από την Οργανωτική Επιτροπή διότι είναι η Παγκόσμια ημέρα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, όπως την έχει καθιερώσει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, διότι το “ΑRCADIAN SCREENINGS” επιδιώκει να καθιερωθεί ως Κινηματογραφικό Φεστιβάλ αφιερωμένο στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και να μετεξελιχθεί σε θεσμό.
Τους θεματικούς άξονες του Φεστιβάλ παρουσίασαν στην Τρίπολη στα γραφεία της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Tripolis-Arcadia 2021, ο Συντονιστής της Οργανωτικής Επιτροπής διεκδίκησης Γιώργος Χριστοδουλόπουλος και ο Συντονιστής του Φεστιβάλ Κώστας Σπυρόπουλος.
Ο κ. Χριστοδουλόπουλος τόνισε ότι η ανάδειξη και η υπεράσπιση μέσα από τον πολιτισμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι η σύγχρονη όψη του Διεθνούς Αρκαδικού Ιδεώδους που αποτελεί την αξιακή και ιδεολογική βάση της Τρίπολης για την διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021.
Ο κ. Σπυρόπουλος είπε ότι θα φιλοξενηθούν 25 ταινίες από την Ελλάδα, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική με την προσφυγική κρίση να είναι η θεματική αιχμή της πρώτης διοργάνωσης. Στην εξέλιξή του, το Φεστιβάλ θα συμπεριλάβει και διαγωνιστικό μέρος με βραβείο στο όνομα Κώστας Γαβράς , του διεθνώς καταξιωμένου σκηνοθέτη ο οποίος είναι επικεφαλής της Επιτροπής Διεκδίκησης για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.
Το αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών θα ανακοινωθεί την 1η Δεκεμβρίου ενώ η διοργάνωση θα στηριχθεί αποκλειστικά σε εθελοντές οι οποίοι θα ανταμειφθούν για την εθελοντική τους προσφορά παίρνοντας ως αναμνηστικό δύο κασετίνες με 20 βραβευμένες ταινίες. Αιτήσεις για συμμετοχή εθελοντών θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της φόρμας εγγραφής εθελοντών στη σελίδα www.tripolisarcadia2021.gr και στο email info@storydoc.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο