Crime Time: “Η Κατάρα της Λίσι” – Luca D’ Andrea

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκδίκηση. Αντίποινα. Θάνατος.

Χειμώνας 1974. Ιταλία, Νότιο Τιρόλο.

Η Μαρλέν έχει παντρευτεί τον Χερ Βίγκαναρ, τον άνθρωπο που φοβούνται όλοι στο Νότιο Τιρόλο. Τώρα όμως κάτι έχει αλλάξει και δεν μπορεί πλέον να υποκρίνεται πως δεν συμβαίνει τίποτα. Όταν αποφασίζει να το σκάσει με το πολύτιμο θησαυρό του άντρα της, γνωρίζει πολύ καλά πως δεν πρόκειται να την αφήσει ατιμώρητη.

Κατά την προσπάθειά της να διαφύγει και να περάσει τα σύνορα της χώρας, της συμβαίνει ένα τρομερό ατύχημα, για καλή της τύχη τη σώζει ο Ζίμον Κέλαρ, ένας μπάουερ που κατοικεί και επιβιώνει μόνος του σε ένα απομονωμένο αγρόκτημα ψηλά στα βουνά.

Στο ενδιάμεσο, ο Χερ Βίγκαναρ, εξοργισμένος και προδομένος από τη συμπεριφορά της Μαρλέν κινεί γη και ουρανό για να την εντοπίσει καθώς τώρα βρίσκεται εξαιτίας της αντιμέτωπος με την οργή του Καρτέλ, το οποίο με τη σειρά του, έχει αναθέσει σε ένα πληρωμένο δολοφόνο να βρει τα ίχνη της και να τακτοποιήσει την υπόθεση. Αποδεικνύοντας έτσι ότι το Καρτέλ δεν αφήνει τίποτα και κανένα ατιμώρητο. 

Η Μαρλέν και ενώ βρίσκεται το κυνηγητό εναντίον της σε εξέλιξη, παραμένει στην ασφάλεια που της παρέχει ο Ζίμον Κέλαρ και η αγροικία του. Σεβόμενη και γνωρίζοντας τους κανόνες διαβίωσης ενός μπάουερ (αγρότη), η Μαρλέν θα μάθει τη προσωπική του ιστορία αλλά και τη οικογένειας Κέλαρ. Είναι όμως τα πράγματα τόσο αθώα όπως φαίνονται ή κάτι πιο σκοτεινό κρύβεται από πίσω; Τελικά ποιά είναι η μεγαλύτερη απειλή για τη ζωή της: ο άντρα της, ο εκτελεστής του Καρτέλ, Ζίμον Κέλαρ ή ….. η Λίσι;

Η “Κατάρα της Λίσι είναι ένα άρτια δομημένο αστυνομικό θρίλερ στο οποίο ο συγγραφέας μας παρουσιάζει σταδιακά το παρελθόν των ηρώων του και το οποίο το  ενσωματώνει διακριτικά στη πλοκή της ιστορίας με τέτοιο τρόπο που βοηθά τον αναγνώστη να κατανοήσει τις αποφάσεις και τις πράξεις τους. Παράλληλα μέσα στις σελίδες του ο αναγνώστης θα συναντήσει ενδιαφέροντα στοιχεία της γερμανικής παράδοσης και λαογραφίας, όπως τα Κομπόλτ (κακά ξωτικά), τα Βουλπεντίγκεν (φαντάσματα του δάσους), τις μάγισσες και τις νεράϊδες,

Ο ιδιαίτερος τρόπος γραφής του Luca D’ Andrea βοηθά τον αναγνώστη να κάνει μόνος του εικόνα την ιστορία και συνάμα τον κάνει να αγωνιά για την τύχη των ηρώων, η οποία κορυφώνεται την κατάλληλη στιγμή. Τέλος πρέπει να αναφέρουμε ότι το μυθιστόρημα του “Η Κατάρα της Λίσι” διακρίθηκε με το Βραβείο Giorgio Scerbanenco το 2017.

Το μυθιστόρημα του Luca D’ Andrea “Η Κατάρα της Λίσι” κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Luca D’ Andrea γεννήθηκε το 1979 στο Μπολτσάνο, όπου και ζει. Είναι ο συγγραφέας της τηλεοπτικής σειράς Mountain Heroes, με θέμα τις πραγματικές διασώσεις στις Άλπεις, καθώς και του ιστορικού ντοκιμαντέρ White War. Η Ουσία του Κακού, το πρώτο του θρίλερ, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, πούλησε στην Ιταλία περισσότερα από 100.000 αντίτυπα μέσα σε μερικούς μήνες από την κυκλοφορία του και τα δικαιώματά του έχουν πουληθεί σε 31 χώρες, ενώ πρόκειται σύντομα να γίνει και τηλεοπτική σειρά. Το 2017 πήρε το βραβείο για Αστυνομικά Μυθιστορήματα Giorgio Scerbanenco, για την Κατάρα της Λίσι.

Τι έγραψαν γι’ αυτόν 

 Θα μπορούσε να συγκριθεί, χωρίς υπερβολή, με τον Στίβεν Κινγκ και τον Τζο Νέσμπο.

La Repubblica

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο