Παρουσίαση Βιβλίου: Η Γιώτα Γουβέλη στην Πάτρα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τη Τετάρτη 31 Οκτωβρίου θα βρίσκεται στον Άγιο Βασίλειο Πατρών, η συγγραφέας των Εκδόσεων Διόπτρα, Γιώτα Γουβέλη. 

Με αφορμή τη κυκλοφορία του νέου της μυθιστορήματος “Το δάκρυ της μάντισσας”, ο Σύλλογος Γυναικών και η Λέσχη Ανάγνωσης “Η ομάδα”, οι εκδόσεις Διόπτρα και το βιβλιοπωλείο Παπαχρίστου “Γωνιά του βιβλίου” σας προσκαλούν σε μα συνάντηση γνωριμίας με τη συγγραφέα Γιώτα Γουβέλη, τη Τετάρτη 31 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 στο χώρο του Συλλόγου στον Άγιο Βασίλειο Πατρών.

Για το βιβλίο θα μιλήσει η συντονίστρια της Λέσχης ανάγνωσης Αφροδίτη Σκαλτσά-Δημητρακοπούλου και η συγγραφέας.

Χαιρετισμό θα απευθύνει η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Τασία Μπιρλή.

Αποσπάσματα θα διαβάσουν ηθοποιοί της θεατρικής ομάδας “Ταξιδευτές της πρόζας”.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ύστερα από ένα τραυματικό βίωμα η Άννα, μια νεαρή κοπέλα της μεγαλοαστικής αθηναϊκής κοινωνίας στα χρόνια του Όθωνα, διορίζεται δασκάλα σε ένα ορεινό χωριό της Ρούμελης. Λίγο πριν από το ξεκίνημα της καινούριας της ζωής, συναντά μια ηλικιωμένη μάντισσα που την προειδοποιεί για τον θανάσιμο κίνδυνο που παραμονεύει στον τόπο προορισμού της. Ωστόσο, φτάνοντας στο σπίτι όπου θα φιλοξενηθεί, η νεαρή δασκάλα γίνεται δεκτή με θέρμη και ενθουσιασμό από την πεντάμορφη Μαρίτσα, η οποία ζει εκεί με τη θεία της και τον αυστηρό αδελφό της. Οι συνθήκες και τα ήθη του χωριού είναι πρωτόγνωρα και καταπιεστικά για την Αθηναία δασκάλα.
Σύντομα όμως θα ανακαλύψει πως, μέσα σ’ εκείνο το ασφυκτικό περιβάλλον, η δύναμη του ανθρώπινου πάθους βρίσκει τον τρόπο να τινάξει στον αέρα τις συμβατικότητες, τα ήθη, τη λογική, το δίκιο και, εντέλει, την ίδια τη ζωή.

Μια θρυλική υπόθεση πάθους και φονικού, που ενέπνευσε ποιητές και συγγραφείς του προηγούμενου αιώνα και εκδικάστηκε στο Κακουργιοδικείο Μεσολογγίου. Η δικογραφία φυλασσόταν μέχρι το 1957 στο Εφετείο Πατρών, οπότε και εξαφανίστηκε μυστηριωδώς.

Ποια είναι η Γιώτα Γουβέλη

Η Γιώτα Γουβέλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μεσολόγγι. Είναι απόφοιτος του Μαθηματικού Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στην πληροφορική και τη διοίκηση επιχειρήσεων. Αρχικά εργάστηκε στον χώρο της εκπαίδευσης και στη συνέχεια σε πολυεθνικές εταιρείες επικοινωνίας, ως υπεύθυνη Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Έχει τρία παιδιά και ζει με την οικογένειά της στην Αθήνα. Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά της Η Μουσική του Κόσμου (2010), Το Σκίτσο (2011), Το Κεντρί της Πεταλούδας (2013), Το Μαγεμένο Ποτάμι (2014), Η Πρώτη Κυρία (2015), Η Νύφη της Μασσαλίας (2016) και Ματωμένα Εντελβάις (2017). facebook.com/giota.gouveli twitter.com/GiotaGouveli

Τι έχουν γράψει γι’ αυτή

Από τα ωραιότερα μυθιστορήματα εποχής που γράφτηκαν πρόσφατα το «Δάκρυ Της Μάντισσας» της Γιώτας Γουβέλη θα κάνει και τα δικά μας να κυλήσουν…
Έλλη Δέδε, Στον αστερισμό του βιβλίου

Πρόκειται για το καλύτερο βιβλίο της συγγραφέα που έχω διαβάσει έως τώρα και το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όσους αγαπούν τη γραφή της και τα βιβλία με δυνατή πλοκή που διαδραματίζονται σε παλαιότερες ιστορικές περιόδους.
Ελίζα Νάστου, bookcity

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 19 Απριλίου

Σήμερα  Παρασκευή 19 Απριλίου 2024   είναι της  Άγιος Θεόδωρος...

Βαρύ πένθος στο Άστρος: «Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 25 ετών ο Παναγιώτης Κολοβός

Δύσκολες ώρες για την τοπική κοινωνία του Άστρους Κυνουρίας...

Δώρο Πάσχα: Έως και τη Μεγάλη Τετάρτη η καταβολή

Έως την Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου 2024, θα πρέπει...

Συνελήφθησαν 43 άτομα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σε ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο