Διαβάσαμε: “Υπόσχομαι να μην ξεχάσω” του Γιώργου Πολυράκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ήξεραν πολύ καλά ότι δε δίσταζαν να τους λένε τα μεγαλύτερα ψέματα χωρίς καμία ντροπή. Αλλά αισθάνονταν αδύναμοι να προβάλουν έστω και την παραμικρή αντίδραση. Αυτός ήταν ο νόμος του τυράννου, τα ψέματα που τους έλεγαν ήταν η γλώσσα της βίας, αυτό που ζούσαν δεν ήταν τίποτε άλλο παρά η υλοποίηση ενός σατανικού σχεδίου που είχε τεθεί σε εφαρμογή χωρίς να υπάρχει τίποτα πια που να μπορεί να το αποτρέψει. 

Ερζιντζάν, Αρμενία 1915

Ο Κεβόρκ και η Νεβάρτ, ζουν ανέμελοι τον έρωτά τους κάνοντας σχέδια για το μέλλον. Η φρίκη της γενοκτονίας του λαού τους και τα μαύρα σύννεφα του πολέμου θα ανατρέψουν τη πορεία της ζωής τους για πάντα. Η μοίρα θα οδηγήσει τη Νεβάρτ στην ελεύθερη Θεσσαλονίκη και τον Κεβόρκ στην έρημο της Συρίας όπου θα βιώσει το μίσος και την αγριότητα των Τούρκων. Παρόλα αυτά θα καταφέρει να επιβιώσει και να φτάσει στον Πειραιά.

Καθώς ο καιρός περνάει οι δύο νέοι δεν παύουν ν’ αναζητούν ο ένας τον άλλο και δεν παύουν να ελπίζουν οτι κάποια μέρα οι δρόμοι τους θα συναντηθούν. Ο Κεβόρκ και η Νεβάρτ θα επιστρέψουν στο Ερζιντζάν – με διάφορα δύο μηνών – όμως δεν καταφέρνουν ν’ ανταμώσουν και έτσι για άλλη μια φορά οι δρόμοι τους θα χωρίσουν με άδοξο τρόπο.

Ο Θεός και η μοίρα, η μοίρα και ο Θεός τα κανόνισαν να γίνουν έτσι, και κανείς άνθρωπος δεν μπορεί να ξεφύγει από το πεπρωμένο του.

Τριάντα εξι χρόνια αργότερα, ενα χρυσό μενταγιόν με ενα μεγάλο ρουμπίνι σε σχήμα καρδιάς στο κέντρο, θα τους φέρει κοντά κάτω από περίεργες συμπτώσεις. Άραγε θα μπορέσουν να καλύψουν τον χρόνο που πέρασαν μακριά και να θεραπεύσουν τις πληγές του παρελθόντος;

Το “Υπόσχομαι να μην ξεχάσω” είναι ένα μυθιστόρημα που αναφέρεται στην επίδραση της ιστορίας στις ζωές των ανθρώπων και την εξιδανίκευση του έρωτα. Ο Γιώργος Πολυράκης, με σεβασμό στην ιστορία και στηριζόμενος σε αληθινά γεγονότα έχει δημιουργήσει μια ιστορία που μιλά στην καρδιά του αναγνώστη και τον κάνει ν’ ανατριχιάζει με τις αληθινές περιγραφές του. Αναμφισβήτητα το συγκεκριμένο μυθιστόρημα απευθύνεται στους λάτρεις των ιστορικών μυθιστορημάτων που βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα αλλά και σ’ αυτούς που θα ήθελαν να μάθουν την ιστορία από μια διαφορετική οπτική γωνία.

Το μυθιστόρημα του Γιώργου Πολυράκη “Υπόσχομαι να μην ξεχάσω” κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γιώργος Πολυράκης γεννήθηκε στα Σφακιά της Κρήτης. Τέλειωσε τη Στρατιωτική Ιατρική και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, του οποίου είναι διδάκτωρ. Πήρε την ειδικότητα του χειρουργού και στη συνέχεια εξειδικεύτηκε στη χειρουργική των αγγείων στο νοσοκομείο Hammersmith του Λονδίνου. Σήμερα εργάζεται ως χειρουργός στη Θεσσαλονίκη, όπου και ζει. Έχει δημοσιεύσει ογδόντα τρεις επιστημονικές εργασίες σε ελληνικά και ξένα ιατρικά περιοδικά, έχει κάνει δεκάδες ανακοινώσεις σε ιατρικά συνέδρια και έχει πάρει μέρος στη διοργάνωση πολλών συνεδρίων. Είναι μέλος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας, της Χειρουργικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, της Ιατρικής Εταιρείας Θεσσαλονίκης, της Εταιρείας Ιατρών Λογοτεχνών και της Εταιρείας Συγγραφέων Βορείου Ελλάδος, ενώ έχει διατελέσει μέλος του Διεθνούς Κολεγίου των Χειρουργών. Στα μαθητικά του χρόνια ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τη δημοσιογραφία στα Χανιά και είχε γράψει δύο θεατρικά έργα που παίχτηκαν σε μαθητικές παραστάσεις. Ακόμη ένα θεατρικό έργο έγραψε όταν ήταν φοιτητής. Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορούν άλλα 19 βιβλία του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η χιουμοριστική ανάρτηση της Ελληνικής Αστυνομίας για την αφρικανική σκόνη

Με μια χιουμοριστική ανάρτηση για την κίνηση στους δρόμους...

Συνελήφθησαν τρία άτομα στην Αργολίδα γιατί σε βάρος τους εκκρεμούσε καταδικαστικά έγγραφα

Συνελήφθη, χθες (23.4.2024) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του...

Καιρός σήμερα: Επιμένουν η αφρικανική σκόνη και οι βροχές

Σύννεφα και αφρικανική σκόνη θα «σκεπάσουν» και σήμερα Τετάρτη...

Συνελήφθησαν τρία άτομα στη Μεσσήνη για αδικήματα υπόθαλψης, ναρκωτικών και για Εντάλματα Σύλληψης

Συνελήφθησαν, χθες (23.4.2024) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο