Thriller Time: “Σε απόσταση αναπνοής” – Lisa Gardner

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΧΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

Πατέρα. Μητέρα. Αδερφή. Ζούσαμε στ’ ολόδικό μας τροχόσπιτο. Παχιά καφέ μοκέτα. Βρόμικοι χρυσαφιοί πάγκοι. Ξεφλουδισμένος λινοτάπητας στα πατώματα. Έβαζα τα Hot Wheels αυτοκινητάκια μου να τρέχουν σ΄εκείνους τους πιτσιλισμένους από φαγητά πάγκους της κουζίνας, να κάνουν διπλές τούμπες σε ράμπες από ξεκολλημένο λινοτάπητα, κι ύστερα να προσγειώνονται σε τραχείς σωρούς από ξεφτίδια της μοκέτας. Το μέρος ήταν σκέτο αχούρι. Όμως ήμουν παιδί, και το αποκαλούσα σπίτι. 

Ο εννιάχρονος Τέλι Ρει Νας σκοτώνει τον μεθυσμένο πατέρα του για να σώσει τη ζωή της μικρής του αδερφής , Σάρλα Νας, και τη δική του.

Οκτώ χρόνια μετά….

Έπειτα από αυτή τη τραυματική εμπειρία, τα αδέρφια χωρίζονται και μεγαλώνουν σε ανάδοχες οικογένειες. Ο δεκαεπτάχρονος πλέον Τέλι μεγαλώνει στο σπίτι των Φρανκ και Σάντρα Ντιβάλ και η δεκατριών χρονών Σάρλα ζει με τον πρώην πράκτορα του FBI Πιρς Κουίνσι και την ερευνήτρια της αστυνομίας Ρέινι Κόνερ.

Όλα κυλούν ήρεμα μέχρι που δυο άνθρωποι δολοφονούνται σ’ ένα βενζινάδικο της περιοχής και δράστης φέρεται να είναι ο Τέλι. Όταν η αστυνομία ανακαλύπτει τα πτώματα της ανάδοχης οικογένειας του και το όπλο του εγκλήματος να έχει εξαφανιστεί, εξαπολύουν ένα ανελέητο κυνηγητό προκειμένου να τον οδηγήσουν στη δικαιοσύνη.

Δύο περιστατικά. Ένα στο οικογενειακό περιβάλλον. Ένα φαινομενικά τυχαίο. Και ένα κινητό τηλέφωνο γεμάτο φωτογραφίες από τη μικρή αδερφή που ο ύποπτος υποτίθεται πως δεν έχει δει εδώ και χρόνια.

Καθώς οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη βρίσκονται σε εξέλιξη, η αστυνομία ανακαλύπτει το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο περιέχει φωτογραφίες της μικρής του αδερφής. Τότε έρχεται στην επιφάνεια η σχέση τους αλλά τα γεγονότα που ακολούθησαν στον βίαιο χωρισμό τους. Ο Κουίνσι και η Ρέινι προκειμένου να προστατέψουν τη Σάρλα, συμμετέχουν στο ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας με σκοπό να τον εμποδίσουν να φτάσει σ’ αυτή. Η Σάρλα όμως βρίσκεται σε δίλημμα: Να το βάλει στα πόδια και να σώσει τη ζωή της ή να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο που καραδοκεί;

Η Lisa Gardner έχει δημιουργήσει ένα μυθιστόρημα γεμάτο ένταση και αγωνία. Οι χαρακτήρες του βιβλίου είναι άρτια ψυχογραφημένοι και εξελίσσονται με τέτοιο τρόπο που επιτρέπουν στον αναγνώστη να ταυτιστεί με τα γεγονότα και τις καταστάσεις που βιώνουν.

Επιπλέον, πρέπει να αναφέρουμε ότι το μυθιστόρημα “Σε απόσταση αναπνοής” είναι το έβδομο βιβλίο της σειράς “Quincy & Reini” που κυκλοφορεί για πρώτη φορά στα ελληνικά, ενώ έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές από τη Daily Mail, το Publishers Weekly και το Goodreads. Εμείς απλά ανυπομονούμε να διαβάσουμε και τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Το μυθιστόρημα της Lisa Gardner “Σε απόσταση αναπνοής” κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Ποια είναι η Lisa Gardner

Τα βιβλία της Lisa Gardner έχουν πωλήσεις άνω των 22 εκατομμυρίων και έχουν εκδοθεί σε 30 χώρες. Ανάμεσα στα μυθιστορήματά της –πολλά από τα οποία έχουν συμπεριληφθεί στις λίστες best seller των New York Times και των Sunday Times– ξεχωρίζουν τα Say Goodbye, Η Εξαφάνιση [Gone], The Killing Hour, Ο Γείτονας [The Neighbor] για το οποίο βραβεύθηκε το 2010 με το International Thrillers’ Award, και τα Catch Me, Touch & Go, Fear Nothing, και Crash & Burn. Η Λίζα ζει με την οικογένειά της στο Νιου Χαμσάιρ. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα γι’ αυτή στη διεύθυνση lisagardner.com.

Για τη Lisa Gardner έγραψαν

Οι διαβολικά ευφυείς ανατροπές στο “Σε απόσταση αναπνοής” ξετυλίγουν μια ιστορία οικογενειακών δεσμών που διαρρηγύονται, αποκαθίστανται, και κάποιες φορές καταστρέφονται.

Publishers Weekly

Πρωτότυπο, ανατριχιαστικό, και τόσο καθηλωτικό που έπρεπε να υπενθυμίζω στον εαυτό μου να πάρει ανάσα.

Claire Mackintosh, συγγραφέας

Η Gardner ξέρει να αιχμαλωτίζει συναισθηματικά τον αναγνώστη…. Είναι δεξιοτέχνης του ψυχολογικού θρίλερ, μην το χάσετε.

Providence Journal 

Μια ιστορία που κάνει την καρδιά σου να χτυπά δυνατά….. Δεν μπορούσαν ν’ αφήσω το βιβλίο απ’ τα χέρια μου.

Tess Gerritsen, συγγραφέας

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο