Crime Time: “Η Παγωμένη Πριγκίπισσα” της Camilla Lackberg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το σπίτι ήταν άδειο κι έρημο. Το κρύο εισχωρούσε σε κάθε γωνία του. Μια λεπτή μεμβράνη πάγου είχε σχηματιστεί στην μπανιέρα. Εκείνη είχε αρχίσει να παίρνει μια ελαφρά γαλαζωπή απόχρωση.

Σκέφτηκε πως ήταν σαν πριγκίπισσα εκεί όπου κείτονταν. Μια παγωμένη πριγκίπισσα.

Το πάτωμα ήταν παγωμένο, αλλά δεν τον ενοχλούσε το κρύο. Άπλωσε το χέρι του και την άγγιξε.

Το αίμα στους καρπούς της είχε παγώσει προ πολλού. 

Η αγάπη του γι’ αυτή δεν ήταν ποτέ ισχυρότερη. Χαΐδεψε το μπράτσο της σαν να χαΐδευε εκείνη τη ψυχή που είχε αποδράσει από το σώμα.

Δεν κοίταξε πίσω όταν έφυγε. Δεν ήταν “αντίο” αυτή η αποχώρηση, ήταν ένα απλό “εις το επανιδείν”.

Ο τραγικός θάνατος των γονιών της νεαρής συγγραφέως Έρικα Φαλκ, την αναγκάζει να επιστρέψει στο πατρικό της και στο παγωμένο ψαροχώρι Φιελμπάκα. Παράλληλα η Έρικα προσπαθεί να ολοκληρώσει το νέο της βιβλίο, όμως η ανακάλυψη του πτώματος της παιδικής φίλης μέσα στην μπανιέρα και με κομμένες τις φλέβες, ανοίγει πληγές του παρελθόντος.

Με αφορμή αυτή τη δολοφονία, όπως δείχνουν τα στοιχεία, η Έρικα θα συνεργαστεί με τον αστυνομικό επιθεωρητή Πάτρικ Χένστρομ για να εξιχνιάσουν το μυστήριο. Καθώς η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, οι υποψήφιοι δράστες είναι αρκετοί ενώ τα καλά κρυμμένα μυστικά δεν επιτρέπουν σε πολλά γεγονότα να έρθουν στο φως. 

Ήταν παράξενο το πως εντελώς αντίθετα συναισθήματα μπορούσαν να συνενωθούν σε ένα εντελώς νέο συναίσθημα. Η αγάπη και το μίσος έγιναν αδιαφορία. Η δίψα για εκδίκηση και για συγχώρεση έγιναν αποφασιστικότητα. Η τρυφερότητα και η πικρία έγιναν θλίψη, αρκετά μεγάλη για να συντρίψει έναν άνθρωπο. Γι’ αυτόν, εκείνη ήταν πάντα ένα παράξενο μείγμα φωτός και σκότους. Ένα πρόσωπο Ιανού που άλλοτε καταδίκαζε και άλλοτε κατανοούσε.

Δύο εβδομάδες μετά τη δολοφονία της Άλεξ Βίκνερ κάνει την εμφάνισή του άλλος ένας φόνος που έρχεται να ταράξει τη μικρή κοινωνία της Φιελμπάκα, δημιουργώντας πολλά ερωτήματα. Ποιο είναι το κοινό σημείο επαφής των δύο θυμάτων; Είναι ο ίδιος δολοφόνος ή κυκλοφορεί δεύτερος ανάμεσά τους; Πως συνδέεται η μυστηριώδης εξαφάνιση του γιου της πιο ευκατάστατης οικογένειας της Φιελμπάκα που έγινε πριν 25 χρόνια;

Η Camilla Lackberg στο πρώτο της μυθιστόρημα “Η Παγωμένη Πριγκίπισσα” μας φιλοξενεί στο τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε, στη γενέτειρα της, τη Φιελμπάκα. Η πλοκή του μυθιστορήματος είναι ενδιαφέρουσα και άκρως περίπλοκη πετυχαίνοντας με αυτό τον τρόπο να κρατάει σε εγρήγορση τον αναγνώστη. Μέσα από αυτή την ιστορία, η συγγραφέας εστιάζει στον τρόπο ζωής και στις αξίες της σουηδικής κοινωνίας ενώ θίγει διακριτικά κοινωνικά ζητήματα όπως αυτά της ενδοοικογενειακής βίας, του αλκοολισμού, των ναρκωτικών και της παιδεραστίας. 

Το μυθιστόρημα της Camilla Lackberg “Η Παγωμένη Πριγκίπισσα” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίπολη: Αποπνικτική η ατμόσφαιρα από την αφρικανική σκόνη

Αποπνικτική είναι σήμερα (23/4) η ατμόσφαιρα σε όλη τη...

Θρησκευτική Συναυλία Χορωδίας Ορφέας Τρίπολης

Η Χορωδία Ορφέας Τρίπολης, στο πνεύμα των κατανυκτικών ημερών...

Καιρός: Λάσπη και αφρικανική σκόνη

Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων, Υποστράτηγο Δημήτρη Γεωργανά

Τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νήσων, Υποστράτηγο Δημήτρη Γεωργανά, υποδέχτηκε, στα γραφεία της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου. Η αντιπυρική περίοδος, ο προγραμματισμός και οι κατά τόπους ασκήσεις ετοιμότητας, απασχόλησαν τη συζήτηση, η οποία και έγινε σε απόλυτο κλίμα συνεργασίας και συνεννόησης. Η κλιματική αλλαγή, οι υψηλές

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο