Ιστορίες Μυστηρίου: “Υπόθεση Λέβενγουορθ” της Anna Katharine Green

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η “Υπόθεση Λέβενγουορθ” αναδείχθηκε σε μια από τις μεγάλες εκδοτικές επιτυχίες του 19ου αιώνα. Εκδόθηκε το 1878, εννέα χρόνια πριν κάνει την εμφάνιση του ο πιο διάσημος του αστυνομικού μυθιστορήματος, ο Σέρλοκ Χόλμς. Επανεκδόθηκε τον Ιούνιο του 2017 απο τον Εκδοτικό Οίκο Gutenberg σε επιμέλεια και μετάφραση του Ερρίκου Μπαρτζόπουλου. 

Αφηγητής της ιστορίας είναι ο νεαρός και φιλόδοξος δικηγόρος Έβερετ Ρέιμοντ, ο οποίος βρίσκεται μόνος του στο γραφείο τη στιγμή που ένας αλαφιασμενος άντρας ανακοινώνει τη δολοφονία ενός σημαντικού πελάτη, του κυρίου Λεβένγουορθ. Ο νεαρός δικηγόρος σπεύδει αμέσως στην οικία του θύματος προκειμένου να συμπαρασταθεί στις δεσποινίδες Λέβενγουορθ στη προανακριτική διαδικασία. Οι υποψίες όλων στρέφονται στη μια από τις δύο ανηψιές του θύματος, την Ελεάνορ Λέβενγουορθ.

Ο Ρέιμοντ μαζί με τον ντεντέκτιβ Γκραις προσπαθούν να εντοπίσουν τον πραγματικό δράστη, βέβαια η απροθυμία της Ελεάνορ και της Μαίρη Λέβενγουορθ να συνεργαστούν μαζί τους δυσκολεύει τις έρευνες και εντείνει περισσότερο τις υποψίες στο πρόσωπο της νεαρής Ελεάνορ.

Καθώς η κοινή γνώμη επιθυμεί την απόδοση δικαιοσύνης και την άμεση σύλληψη του δράστη, οι δυο άντρες ερευνούν εξονυχιστικά το παρελθόν όλων των υπόπτων ώστε να αποφύγουν την άδικη σύλληψη της Ελεάνορ Λέβενγουορθ. 

Η Anna Katharine Green δικαιολογημένα κατέχει το τίτλο της μητέρας του αμερικάνικου αστυνομικού μυθιστορήματος καθώς έχει δημιουργήσει μια ιδιαίτερα περίπλοκη ιστορία αστυνομικού μυστηρίου που απαιτεί την αμέριστη προσοχή του αναγνώστη προκειμένου να ξεδιπλώσει το “κουβάρι” της υπόθεσης και να οδηγηθεί στον πραγματικό ένοχο.

Τέλος πρέπει να αναφερθούμε στην εξαιρετική μετάφραση αλλά και την εισαγωγή του κ. Ερρίκου Μπαρτζόπουλου διότι κατατοπίζει τον αναγνώστη για τη ζωή της Anna Katharine Green και την εποχή που έζησε και εκδόθηκε η “Υπόθεση Λεβενγουορθ” ώστε να παρακολουθήσει με μεγαλύτερη ευκολία την εξέλιξη της.

Το μυθιστόρημα της Anna Katharine Green “Υπόθεση Λέβενγουορθ” είναι το 3ο κατά σειρά λογοτεχνικό μυθιστόρημα της σειράς Aldina Μυστήριο και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Gutenberg.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο