Διαβάσαμε: “Μυστική Διαθήκη” από την Ελένη Γαληνού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φοβερή προσωπικότητα και ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη. Έχουν γραφτεί πάρα πολλά γύρω από το όνομά της, όμως κανείς δεν ξέρει πόσα από αυτά είναι όντως αλήθεια. Αν διαβάσεις, ακόμη και οι σοβαρότερες πηγες αναφέρουν και τονίζουν πως υπάρχουν πολλές ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες.

Η Ελίζα μετα τον τραγικό θάνατο της μητέρας της ανακαλύπτει μια κρυφή κρύπτη στο σπίτι της. Εκεί βρίσκεται ένα παλιό κόσμημα, οι επιστολές μιας Γαλλίδας αριστοκράτισσας του 19ου αιώνα και ενα κουτί με παλιούς χάρτες.

Αποφασίζει να μάθει περισσότερα για τη μυστηριώδη γυναίκα των επιστολών και τι απεικονίζουν οι χάρτες που μόλις ήρθαν στην κατοχή της. Με τη βοήθεια της Κωνσταντίνας ξεκινούν βμια έρευνα οπου τις φέρνει αντιμέτωπες με ιστορικά πρόσωπα, πραγματικά στοιχεία, αλλόκοτους αστικούς θρύλους και με εναν λαβύρινθο από υπόγειες σήραγγες.

Παράλληλα εμφανίζεται στη ζωή τηςΕλίζας, ο Ρήγας Νικητόπουλος που με τους ευγενικούς του τρόπους, το φιλικό και απλό ύφος του, την κερδίζει μέρα με τη μέρα. Τι κρύβει αυτός ο γοητευτικός άντρας και ποιος θα είναι ο ρόλος του στη συγκεκριμένη ιστορία;

Όσο οι έρευνες προχωρούν η Ελίζα ανακαλύπτει ότι υπάρχει μια ανεξήγητη σχέση με τη Δούκισσα της Πλακεντίας. Η μόνη που μπορεί να αποκαλύψει την αλήθεια πίσω από αυτή τη σχέση και τι περιέχει η Μυστική Διαθήκη, είναι η γιαγιά Ελίζα. Το ερώτημα είναι ποσό πρόθυμη είναι η γιαγιά να εκμυστηρευθεί την αλήθεια στην εγγονή της και ποσό έτοιμη είναι αυτή να δεχτεί αυτή τη ξεχωριστή κληρονομιά.

Η “Μυστική Διαθήκη” είναι ένα εξαιρετικά καλογραμμένο ιστορικό μυθιστόρημα. Η Ελένη Γαληνού πλέκει με μαεστρία το παρόν και το μέλλον σε μια ιστορία που παρασύρει τον αναγνώστη στα ανεξερεύνητα και υπόγεια μονοπάτια της Αθήνας και τον κρατά σε αγωνία μέχρι το τέλος. Αναμφισβήτητα θα ικανοποιήσει μέχρι κσι τον πιο απαιτητικό αναγνώστη. Εμείς απλά ανυπομονούμε για την επόμενη ιστορία της συγγραφέως.

Το μυθιστόρημα “Μυστική Διαθήκη” της Ελένης Γαληνού κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα.

Ποια είναι η Ελένη Γαληνού

Η Ελένη Γαληνού γεννήθηκε στην Αθήνα, κατάγεται από τη Μυτιλήνη και σήμερα κατοικεί στο Μαρούσι. Σπούδασε στη Σχολή Βακαλό Διακοσμητική και Γραφικές Τέχνες και εργάστηκε πάνω στο αντικείμενό της για δέκα περίπου χρόνια. Αρκετά νωρίς φιλοτέχνησε δύο προσωπικές σειρές χιουμοριστικών σκίτσων που έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά. Παράλληλα ασχολήθηκε με τη φωτογραφία, τη ζωγραφική, την ποίηση και τη στιχουργική. Τον Μάιο του 2007 πραγματοποίησε την πρώτη ατομική της έκθεση ζωγραφικής στο Κέντρο Τέχνης Πανταζίδης με θέμα Σύννεφα. Ακολούθησαν δύο ακόμα ομαδικές εκθέσεις στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, το 2007 και το 2008. Με τη λογοτεχνία ασχολείται αρκετά χρόνια και, επιθυμώντας να εμβαθύνει στην έννοια και την τεχνική του μυθιστορήματος, το 2007 παρακολούθησε μαθήματα δημιουργικής γραφής. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Έχει συμμετάσχει στο συλλογικό έργο Η πόλη φοβάται με το διήγημα …για ένα τσιγάρο! (2013). Έχει γράψει τα μυθιστορήματα Όταν στέρεψε η αντοχή (2013), Πέρα από τις κόκκινες γραμμές (2014) και Ακόμη θυμάμαι (2015). Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά της Όσα δεν έγιναν λέξεις και Μυστική Διαθήκη. Επικοινωνία με τη συγγραφέα: eleni8047@gmail.com facebook: Ελένη Γαληνού-Eleni Galinou

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο