Έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας 2018-Corinth Exposed 2018 φιλοξενεί από το Σάββατο 21 Απριλίου, έκθεση φωτογραφίας των έργων που διακρίθηκαν στον Διεθνή Διαγωνισμό Φωτογραφίας 2018, με θέμα «Παράδοση: Αποτυπώνοντας την άυλη πολιτιστική κληρονομιά με μια σύγχρονη φωτογραφική ματιά», στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

Η έννοια της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς αφορά ζωντανές εκφράσεις και παραδόσεις που έχουν κληροδοτηθεί από στόμα σε στόμα, από τους παλαιότερους στους νεότερους. Λαϊκές παραδόσεις, γιορτές, τελετές, χοροί, παραστατικές τέχνες, κοινωνικές πρακτικές, γνώσεις και τεχνικές, συνθέτουν τα μη ψηλαφητά χαρακτηριστικά ενός πολιτισμού που διασώζει η ίδια η κοινωνία, ως μέρος της πολιτιστικής της κληρονομιάς.

Η έκθεση διοργανώνεται από τη Φωτογραφική Λέσχη Κορίνθου με την συνεργασία και την υποστήριξη της Πινακοθήκης του Δήμου Κορινθίων, του ΚΕ.Π.Α.Π του Δήμου Κορινθίων και του Πελοποννησιακού Ινστιτούτου Τεχνών. Περιλαμβάνει είκοσι έργα δεκαέξι φωτογράφων, από την Ελλάδα και την Ιταλία. Οι φωτογράφοι που επιλέχθηκαν είναι: Μιχάλης Αγιαννίδης, Νίκος Ηλιόπουλος, Ανδρέας Καλαβρουζιώτης, Διονυσία Καταβάτη, Βαγγέλης Κουσιώρας, Ελένη Κούτλα, Νάντια Μακρή, Κυριάκος Πανίτσας, Στέφανος Πατεράκης, Ηλίας Περγαντής, Βασίλης Πρωτόπαπας, Αθανάσιος Σκάζας, Λένα Στεφάνου, Νίκη Ταταριώτου, Luciano Tellan, Στέφανος Χρόνης.

Διάρκεια έκθεσης: 21 Απριλίου-6 Μαΐου.

Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00- 18:00.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας: 27410 73509, globals@otenet.gr, υπεύθυνος Σωκράτης Λαμπρόπουλος.

Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας: 27470 22279 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας EUTeens4Green, που διοργανώθηκε, στις Βρυξέλλες, το διήμερο 18-19 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας. Δεκάδες νέοι που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον επιχειρηματικό τομέα, συμμετείχαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και συνοδευόμενοι από συντονιστές και υποστηρικτές, βρέθηκαν για δύο ημέρες στις Βρυξέλλες, όπου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο