ΑρχικήΠολιτισμόςΗ έκθεση «Οι Θησαυροί μου» στην Αίθουσα Τέχνης Κούρος στην Τρίπολη (video...

Η έκθεση «Οι Θησαυροί μου» στην Αίθουσα Τέχνης Κούρος στην Τρίπολη (video – pics)

Η διεθνώς διακεκριμένη ζωγράφος Ιωάννα Ευθυμίου στην πρόσφατη έκθεσή της με τίτλο ” Οι θησαυροί μου ” προσέγγισε με πολύ εύστοχο τρόπο το θέμα της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα που έγινε υπό την αιγίδα της Unesco Πειραιώς & Νήσων στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή στην Κηφισιά με μεγάλη επιτυχία.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/m-dk0HCsT98″ frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen ]

Μάλιστα η έκθεση βραβεύτηκε από τον Πρόεδρό της κο Ιωάννη Μαρωνίτη σε λαμπερή εκδήλωση που έγινε στο ξενοδοχείο Hilton της Αθήνας.

Η έκθεση με τίτλο “Οι Θησαυροί μου”, συνεχίστηκε το Εικαστικό στις 12 Μαρτίου ημέρα Δευτέρα, στην Αίθουσα Τέχνης Κούρος στην Τρίπολη , όπου την εγκαινίασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κος Πέτρος Τατούλης και προλόγισε ο Πρόεδρος για την Unesco Πειραιώς & Νήσων κος Ιωάννης Μαρωνίτης. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Έτσι το φιλότεχνο κοινό της Πελοποννήσου είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τη σημαντική αυτή έκθεση που ήδη έχει συγκινήσει το φιλότεχνο κοινό που την έχει επισκεφθεί.

Το μήνυμα που η Ιωάννα Ευθυμίου θέλει να περάσει είναι εμφανές , η διεκδίκηση της ελληνικής περιουσίας.

Η Νίκη της Σαμοθράκης , η Αφροδίτη της Μήλου , η έκτη κόρη … ζωντανεύουν μέσα από τα έργα της ζωγράφου αναζητώντας με διεκδικητικό τρόπο τη χαμένη τους ταυτότητα αλλά και την επιστροφή πίσω στην πατρίδα τους την Ελλάδα.

Η έκθεση με τίτλο ” Οι θησαυροί μου ” θέλει να σηκώσει το βάρος της Ελλάδας σε μια δύσκολη συγκυρία που ο τόπος μας βιώνει , εθνικά , ηθικά και οικονομικά, εμπνευσμένη από τις ρίζες και την ιστορία μας ως βασικές πηγές εξόδου, λειτουργώντας λυτρωτικά.

{gallery}ekthesi_eythimioy{/gallery}

Μετάβαση στο περιεχόμενο