Διαβάσαμε: “Το Κορίτσι από τη Γερμανία” του Armando Lucas Correa

Εκείνο το καταραμένο εξώφυλλο του Das Deutsche Mädel θα με στοίχειωνε σε όλη μου τη ζωή. Ναι, ήμουν το Κορίτσι από τη Γερμανία: Και λοιπόν; Έτσι μου ερχόταν να του πω: ” Μπορεί να είμαι πολύ Γερμανίδα, αλλά ήμουν εξίσου ανεπιθύμητη με σένα”

Ένα δώρο γενεθλίων ενώνει τη Γερμανία του 1939 με τη Νέα Υόρκη του 2014.

Γερμανία 1939

Τα γεγονότα της Νύχτας των Κρυστάλλων άλλαξαν μια για πάντα τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων. Η μικρή Χάνα και η οικογένεια της ζουν στο Βερολίνο. Κάθε μέρα που περνάει είναι και πιο δύσκολη για την επιβίωση τους. Το κλίμα στη πόλη του Βερολίνου αλλάζει απο το κακό στο χειρότερο. Η οικογένεια δεν έχει άλλη επιλογή από το να φύγει.

Αισθάνθηκα πως η μαμά κόντευε να λυγίσει “Σε παρακαλώ, μαμα, μην κλάψεις. Μην τους αφήσεις να δουν ποσό απελπισμένοι είμαστε. Μη χάσεις αυτό το όμορφο ψυχρό χαμόγελο σου.Τρέμε όσο θέλεις, αλλά μην κλαις. Για τον μπαμπά έχουν έρθει και το ξέραμε οτι θα ερχόταν αυτή η στιγμή. Είχε έρθει η ώρα να ακούσουμε το βρόντο στη πόρτα.”

Προκειμένου να επιβιώσουν και να ζήσουν απο την αρχή μια φυσιολογική ζωή μακριά από τον ρατσισμό και τον φανατισμό, ταξιδεύουν με το ατμόπλοιο Σεντ Λουις στην Αβάνα. Όσο βρισκόταν στο ατμόπλοιο ζουν ενα ονειρο το οποιο δυστυχώς καταλήγει σε εφιάλτη.

Νέα Υόρκη 2014

“Ίσως έτρεξε να δει τι συνέβει ή να δει αν μπορούσε να σώσει κάποιον. Η δεύτερη έκρηξη έγινε στις 9:03. Ασφαλώς θα τα έχασαν όλοι. Τα τηλέφωνα νεκρωσαν. Μετά άρχισε να πέφτει στο πεζοδρόμιο η βροχή από πτώματα. Στις 9:58 ο ενας ουρανοξύστης κατέρρευσε. Στις 10:28 ακολούθησε και ο άλλος. “

Τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου σημάδεψαν και βύθισαν στο πόνο τη μητέρα της Άννα Ρόσεν. Η Άννα δε γνωρίζει σχεδόν τίποτα για την οικογένεια του πατερα της και για τις ρίζες της. Ενα δώρο γενεθλίων είναι η αφορμή για τη. Άννα και την μητέρα της να μάθουν για τη οικογένεια του πατερα της και να αναπληρώσουν το χαμένο χρόνο.

Το “Κορίτσι από τη Γερμανία” βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, το οποίο σε ταξιδεύει από τις πρωτες κιόλας γραμμές. Μια συγκλονιστική ιστορία που κάθε λάτρης του ιστορικού μυθιστορήματος πρέπει οπωσδήποτε να  διαβάσει.

Περισσότερες πληροφορίες:https://www.dioptra.gr/Vivlio/877/711/To-koritsi-apo-ti-Germania/

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο