Δεύτερη χρονιά στο νέο του χώρο, το Dance Point, με νέα τμήματα μοντέρνου χoρού (video – pics)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το μπαλέτο είναι ένα από τα πιο όμορφα είδη χορού, μια μορφή τέχνης με μεγάλη ιστορία με λάτρεις σε όλο τον κόσμο. 

[iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FDancePoint2014%2Fvideos%2F1938017836460413%2F&show_text=0&width=650″ width=”650″ height=”365″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allowFullScreen=”true” ]

Είναι διαδεδομένο στις περισσότερες χώρες, με αντιπροσωπευτικά στιλ και μεθόδους διδασκαλίας για κάθε γούστο και ηλικία. Στη σχολή μας διδάσκονται τα διεθνούς φήμης αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά προγράμματα International Dance Teachers Association (I.D.T.A.) και Royal Academy of Dance (R.A.D.).

Λειτουργούν τμήματα:

Προσχολικής ηλικίας
Τα μικρά παιδιά έρχονται σ’ επαφή με το μπαλέτο και τη μουσική, μέσα από ένα μάθημα που αποτελείται από δημιουργική κίνηση, ρυθμικές ασκήσεις και εκφραστικό παιχνίδι. Το μάθημα βελτιώνει τις κινητικές και δημιουργικές ικανότητες των παιδιών, ενθαρρύνει την αυτοπεποίθηση και την κοινωνικότητά τους, ενώ παράλληλα αποκτούν αγάπη για το χορό και προετοιμάζονται για τα πρώτα τους βήματα στο μπαλέτο.

Dance Point9

Παιδιών και εφήβων
Σ’ αυτές τις ηλικίες οι μαθητές διδάσκονται βήματα και κινήσεις που καλλιεργούν την δημιουργικότητα, την καλλιτεχνική έκφραση, την χάρη και την ικανότητα ερμηνείας μπροστά σε άλλους. Έτσι τονώνεται η αυτοπεποίθηση και καλλιεργείται η φαντασία τους, ενώ παράλληλα βελτιώνεται η στάση του σώματος, η ευλυγισία και η συγκέντρωση. Επιπλέον με τα μαθήματα μπαλέτου ενισχύεται η ομαδικότητα αλλά και η πειθαρχία. Τέλος, το μπαλέτο ενισχύει την μουσική καλλιέργεια των μαθητών και χαρίζει ηρεμία στο πνεύμα, συμβάλλοντας στην ψυχική ισορροπία των παιδιών. Αποτελεί ιδανική άσκηση για παιδιά που έχουν πλατυποδία, προβλήματα σκολίωσης, κύφωσης ή λόρδωσης.

Dance Point7

Ενηλίκων
Το τμήμα μπαλέτου ενηλίκων απευθύνεται σ’ αυτούς που αποφάσισαν έστω και αργοπορημένα να γνωρίσουν την ομορφιά του κλασσικού μπαλέτου, μαθαίνοντας βασικές αρχές της τεχνικής του, αποκτώντας χάρη, σωματική αρμονία, μυϊκή δύναμη και ευλυγισία, σε ένα τμήμα ειδικά σχεδιασμένο για ενήλικες. Παράλληλα προσφέρεται το πρόγραμμα barre a terre το οποίο αποτελείται από ασκήσεις που βασίζονται στο μπαλέτο αλλά εκτελούνται στο πάτωμα. Είναι ιδανικό για την προετοιμασία του σώματος για το μπαλέτο.

Dance Point8

Μοντέρνος χορός
Ο μοντέρνος χορός βασίζεται στην τεχνική του μπαλέτου, προσθέτει όμως μια πιο ελεύθερη κίνηση του σώματος ως μέσο έκφρασης των συναισθημάτων τους ενώ παράλληλα γυμνάζει το σώμα, εκτονώνει το πνεύμα και προσφέρει ευεξία.  Με το μοντέρνο χορό η κίνηση αποκτά συνέχεια, αρμονία, το σώμα γυμνάζεται συμμετρικά και γίνεται ευλύγιστο.

Dance Point5

O χορός είναι µια τέχνη που εξυψώνει τον άνθρωπο και εξευγενίζει την ψυχή του. Καλλιεργεί τη φαντασία, τον αυθορµητισµό, και την κοινωνικότητα, ενώ βοηθά στην αυτοπεποίθηση και την αυτοπειθαρχία. Βελτιώνει την αρμονία ανάμεσα στο μυαλό και το σώμα, ενώ μειώνει το στρες και βελτιώνει τη συγκέντρωση και τη μνήμη.

Dance Point6

Με το χορό μαθαίνει κανείς να γίνεται ανοιχτός και δεκτικός αλλά και να αναπτύσσει την εκφραστική του ικανότητα, ενώ ενισχύεται η έννοια της ομαδικότητας και της συνεργασίας, του σεβασμού, της υπομονής και της πειθαρχίας. Τέλος, με το χορό οι άνθρωποι έρχονται σ’ επαφή με διαφορετικά είδη μουσικής και ποικίλους ρυθμούς που διεγείρουν τη φαντασία και την έμφυτη τάση τους για κίνηση. 

Dance Point3

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Workshop για τις δράσεις του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 στην Τρίπολη

Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου –...

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για την κακοκαιρία που...

Διεθνής Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών η 18η Απριλίου – Ελεύθερη είσοδος

Κάθε χρόνο στις 18 Απριλίου γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε μεγάλο τμήμα του Ναυπλίου λόγω έργων

Λόγω ασφαλτοστρώσεων θα υπάρξει σήμερα 18/4/2024 ως τις 5...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο