Πολιτιστικές δράσεις στο Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα (pics)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Ο πολιτισμός ως αντίδοτο στην οικονομική και κοινωνική κρίση…Επιτυχημένη εκπαιδευτική δράση στο Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα»

Με μεγάλη επιτυχία εξελίχθηκε, την Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017 στο Μουσείου Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα Αρκαδίας, παράσταση αφήγησης παραμυθιών & θεατρικό παιχνίδι για τους μικρούς και μεγάλους φίλους-επισκέπτες του.

Η εκπαιδευτική ομάδα «κουβάρι – κουβαράκι» παρουσίασε αφηγηματικά «Τις ιστορίες του νερού» σε συνδυασμό με το θεατρικό παιχνίδι «Το δάκρυ κύλησε» συνοδεία τραγουδιών & ζωντανής μουσικής και ψυχαγώγησε, εμπνέοντας την βιωματική συμμετοχή του κοινού.

Το επιτυχημένο αυτό εκπαιδευτικό δρώμενο επιβεβαίωσε, ότι οι εκπαιδευτικές καλλιτεχνικές δράσεις προσπαθούν να διατηρήσουν στα παιδιά τον αυθορμητισμό, να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους & να εμφυσήσουν την αξία των τεχνών, ως αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας.

Στόχος του Μουσείου είναι η καλλιέργεια και η βαθειά κατανόηση της ιδέας ότι η καλλιτεχνική παιδεία είναι συμπληρωματική της επιστημονικής.., εξασκεί δεξιότητες που επιτρέπουν στα παιδιά να αναπτύξουν με έναν πιο ολοκληρωμένο τρόπο το σώμα και το μυαλό τους.

Ευχαριστούμε τα μέλη της εκπαιδευτικής ομάδας «κουβάρι – κουβαράκι»: την κ. Ακριβή Καλδίρη (αφήγηση), την κ. Σοφία Δούρη (θεατρικό παιχνίδι-εμψύχωση) και τον κ. Γιάννη Ρασούλη (μουσική – τραγούδι), που με τον πιο μεταδοτικό,ποιοτικό, καλλιτεχνικό & εκπαιδευτικό τρόπο, ενίσχυσε τους στόχους και τους σκοπούς του Μουσείου Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο τους.

Τέλος, ευχαριστούμε τους εθελοντές για την πολύτιμη βοήθεια και όλους, όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, και ευχόμαστε καλή αντάμωση στις επόμενες εκδηλώσεις του Μουσείου.

Για το Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα Αρκαδίας
Αντωνία Κορδοπάτη
Φιλόλογος
Επιστημονικά Υπεύθυνη Μ.Λ.Π.Δ.Α
E-mail: museum.folkculture.dara@gmail.com
https://www.facebook.com/museum.folkculture.dara

{gallery}draseis_dara{/gallery}

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνεργασία Άννας Μαστοράκου – Θ. Βασιλόπουλου για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της υγείας

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας...

Πρωταθλητής ο Παναργειακός και άνοδος στη Super League 2 μετά από 27 χρόνια

Πρωταθλητής του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής για την περίοδο...

Δήμος Νότιας Κυνουρίας: Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Πάσχα 2024

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Πάσχα 2024 Το Πάσχα στο Δήμο Νότιας Κυνουρίας...

Πρεμιέρα για πέντε ταινίες: Ξεχωρίζει η «Μην Ανοίγεις την Πόρτα» των Unboxholics

Οι ταινίες που προβάλλονται στα Victoria Cinemas Cineville Τρίπολης Πρόγραμμα...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο