Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης “έρχεται” στην Τρίπολη (video)

Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στην Τρίπολη

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/hhyaq5JbFZ4″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Τρίπολης, Σπύρος Βρέντας ανοίγοντας τη συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε για το θέμα δήλωσε :

«Ο Δήμος Τρίπολης, καλωσορίζει και στηρίζει το Arcadian Screenings που φέρνει στην Τρίπολη το 19ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με τέσσερις από τις σημαντικότερες ταινίες της φετινής διοργάνωσης και φιλοξενεί εξέχουσες προσωπικότητες των γραμμάτων και του κινηματογράφου στην Ελλάδα».

Ο διευθυντής του Φεστιβάλ Κώστας Σπυρόπουλος τόνισε ότι :

To Arcadian Screenings, o κινηματογραφικός θεσμός της Αρκαδίας μετά τις φεστιβαλικές εκδηλώσεις του σε 4 πόλεις του νομού το Φεβρουάριο και τις μεταφεστιβαλικές προβολές το Μάρτιο στη Βιβλιοθήκη της Τρίπολης, ανανεώνει το ραντεβού του με το κινηματογραφόφιλο κοινό της Αρκαδίας τον Απρίλιο, ενώ το Μάιο θα αρχίσει ο δεύτερος κύκλος εργαστηρίων παραγωγής ταινιών από ερασιτέχνες δημιουργούς της Τρίπολης Φτιάξε τη Δική σου Ταινία.

Με διαρκή παρουσία όλο το χρόνο το Φεστιβάλ πολιτικού κινηματογράφου της Τρίπολης αναδεικνύεται σε μόνιμο πολιτιστικό θεσμό της πόλης. Στις προβολές του Απριλίου, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Arcadian Screnings με το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης, θα προβληθούν οι ταινίες:

• 20 Απριλίου: H Ιστορία είμαι εγώ-Ανδρέας Λεντάκης, σκηνοθέτης Μένος Δελιοτζάκης.
• 21 Απριλίου: Η Μεγάλη Ουτοπία, σκηνοθέτης Φώτος Λαμπρινός.
• 22 Απριλίου: Ο μεγάλος περίπατος της Άλκης , σκηνοθέτης Μαργαρίτα Μαντά.
• 23 Απριλίου: Ο διάλογος του Βερολίνου σκηνοθέτης Νίκος Λυγγούρης.

Μετά από κάθε προβολή θα ακολουθεί συζήτηση με το σκηνοθέτη της ταινίας και τους πρωταγωνιστές των ντοκιμαντέρ.

Τους προσκεκλημένους του Φεστιβάλ ανακοίνωσε η πρόεδρος του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης κυρία Εύη Μεντή η οποία θα θα συντονίσει τη συζήτηση του κοινού στην ταινία «Ο Μεγάλος Περίπατος της Άλκης» με τη σπουδαία πολυβραβευμένη συγγραφέα Άλκη Ζέη. Μαζί με την κυρία Ζέη έχει προσκληθεί και θα παραστεί ο «πατέρας» του Νέου Ελληνικού Κινηματογράφου, σκηνοθέτης Μάνος Ζαχαρίας, ιδρυτής του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και διευθυντής του για πολλά χρόνια, ο οποίος παίρνει μέρος στην ταινία και μιλάει για τη ζωή και το έργο της συγγραφέως που ανέθρεψε γενιές και γενιές με το Μεγάλο Περίπατο του Πέτρου.

Προσκεκλημένοι του Φεστιβάλ, ο ιδρυτής του ιστορικού ντοκιμαντέρ στην Ελλάδα, σκηνοθέτης Φώτος Λαμπρινός και ο σκηνοθέτης Μένος Δελιοτζάκης.

Οι προβολές θα γίνουν στον κινηματογράφο της πόλης CineVille, 20-23 Απριλίου, (ώρα έναρξης κάθε μέρα 20.30) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των μεταφεστιβαλικών εκδηλώσεων Απριλίου 2017 του Arcadian Screenings, οι περιλήψεις των ταινιών και τα τρέιλερ των ντοκιμαντέρ στο website: www.arcadianscreenings.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο