Πρεμιέρα για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Τρίπολης Arcadian Screenings (pics/video)

Πρεμιέρα για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Τρίπολης Arcadian Screenings που θα διαρκέσεις έως τις 26 Φεβρουαρίου στο CineVille της Τρίπολης και στη Μεγαλόπολη, τη Δημητσάνα και την Ασέα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/9rO9nGK-GPs” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Εικοσιπέντε ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και κινουμένων σχεδίων από όλο τον κόσμο θα παρουσιαστούν στο κοινό της Αρκαδίας σε ένα Φεστιβάλ Πολιτικού Κινηματογράφου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Στο Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν ακόμα 9 Ταινίες από την Τρίπολη για την Αρκαδία, προϊόν του εργαστηρίου ΦΤΙΑΞΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΤΑΙΝΙΑ, το οποίο διοργάνωσε ο Δήμος Τρίπολης και λειτούργησε σε 12μηνη βάση.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κώστας Σπυρόπουλος σε δηλώσεις του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η τέχνη είναι δημόσια και διαμορφώνει την συν αντίληψη μιας κοινωνίας. Με αυτό το όραμα δουλεύουμε στο Arcadian Screenings», ενώ συμπλήρωσε: «Θέλουμε όλοι μας να μυηθούμε σε μια κουλτούρα αλληλοσεβασμού. Το φιλότεχνο κοινό της Τρίπολης διαθέτει αυτή την κουλτούρα».

Την πρώτη μέρα παρουσιάστηκε η ταινία του Θάνου Βερέμη. «Ήταν μια πρωτοβουλία του κ.Σπυρόπουλου να κάνει ταινία τα χειρόγραφα του πατέρα μου, ο οποίος είχε φτιάξει την αυτοβιογραφία του, αλλα δεν μας είχε πει τίποτα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

{gallery}premiera_ Arcadia Screenings{/gallery}

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο