Τάσος Παπαζαχαρίας: Ενισχύσεις ρεκόρ, άνω των 4 δις. Ευρώ, στους αγροτοκτηνοτρόφους για φέτος!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου στους πολιτικούς συκοφάντες- γυρολόγους της περιοχής μας!

 

Με την επιστροφή 130-140 εκατ. ευρώ στους αγρότες, σε σχέση με τον ειδικό φόρο κατανάλωσης πετρελαίου και τον συμψηφισμό του ΦΠΑ, συνεχίζεται η στήριξη του αγροτικού δυναμικού, που φέτος αναμένεται να εισπράξει συνολικά κεφάλαια ρεκόρ άνω των 4 δισ. ευρώ σε επιδοτήσεις, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου μιλώντας στην Οικονομία Στο Κόκκινο και το Στ. Σχινά. 

Η επιστροφή των 130-140 εκατ. ευρώ αφορά χρονιές της διακυβέρνησης Σαμαρά και δεν είναι η μόνη, υπάρχουν και άλλα ποσά που θα ακολουθήσουν, όπως είπε ο κ.Αποστόλου. Υπενθύμισε ότι για τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο για το 2015 θα επιστραφούν 23 λεπτά ανά λίτρο και το 2016 10 λεπτά ανά λίτρο, ενώ από το 2017 με την πλήρη αναπροσαρμογή του συντελεστή σταματάει η επιστροφή.

Υπογράμμισε ωστόσο ότι η απώλεια αυτή «υπεραντισταθμίζεται» από το νέο φορολογικό καθεστώς για τους αγρότες, που προβλέπει πλέον αφορολόγητο με όριο από 9.500 ως 11.000 εισοδήματος.

Η ρύθμιση αυτή οδηγεί σε μείωση του φόρου εισοδήματος για το 95%-97% του αγροτικού πληθυσμού, ο οποίος ενώ στο παρελθόν πλήρωνε 13% από το πρώτο ευρώ, τώρα δεν θα πληρώσει καθόλου μέχρι τα 11.000 ευρώ, σημείωσε. «Αυτό το “καθόλου” είναι πολύ μεγαλύτερο από την σταδιακή επιβάρυνση στο ασφάλιστρο του ΟΓΑ» τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς «εκεί υπάρχει επιβάρυνση αλλά είναι πολύ μικρότερη από την φορολογική ελάφρυνση».

Ο κ.Αποστόλου ανέφερε επίσης ότι «μέχρι τώρα έχουμε πληρώσει 2,1 δισ. ευρώ σε ενισχύσεις … σύμφωνα με τον προγραμματισμό μέχρι το τέλος του έτους θα ξεπεράσουν τα 4 δισ. ευρώ … πρόκειται για ιστορικό ρεκόρ για τον αγροτικό χώρο», όπως είπε.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο