Κώστας Βλάσης: Με ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ούτε δίπλωμα δεν μπορείς να βγάλεις!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την άμεση διευθέτηση του θέματος, που έχει προκύψει με την εξέταση των υποψηφίων οδηγών, ζήτησε με ερώτηση που κατέθεσε προς τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης.

Η συνεχιζόμενη τελευταία αποχή των εξεταστών υποψηφίων οδηγών έχει ως αποτελέσμα να μην διενεργούνται εξετάσεις για την απόκτηση άδειας οδήγησης σ’ ολόκληρη την χώρα για πάνω από ένα μήνα! Υπολογίζεται οτι περίπου 30.000 πολίτες βρίσκονται σε «ομηρία», ενώ εκκρεμούν και 17.000 αιτήσεις ανανέωσης διπλωμάτων πολιτών άνω των 74 ετών.

Οι εξεταστές οδηγών διαμαρτύρονται, γιατί δεν έχει καταβληθεί η αποζημίωση για τις εξετάσεις υποψηφίων οδηγών που διενεργήθηκαν εκτός ωραρίου εργασίας από 1/5/2018 έως και 28/9/2018 αλλά και για άλλα ζητήματα, όπως η επαναφορά της χορήγησης της αποζημίωσης στους υπαλλήλους που εκτελούν το λεγόμενο βοηθητικό έργο των εξετάσεων.

Η κατάσταση αυτή, που παραμένει σε εκκρεμότητα εδώ και πολύ καιρό, δημιουργεί τεράστια προβλήματα τόσο στους υποψήφιους εκπαιδευόμενους οδηγούς, οι οποίοι βρίσκονται σε αναμονή μη μπορώντας να ολοκληρώσουν τη διαδικασία έκδοσης διπλώματος οδήγησης όσο και στους ιδιοκτήτες σχολών οδηγών, οι οποίοι έχουν φτάσει στο σημείο να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν στα λειτουργικά τους έξοδα.

Για τους λόγους αυτούς ο κ. Βλάσης προχώρησε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση ρωτώντας τον αρμόδιο Υπουργό πότε θα γίνει η καταβολή των δεδουλευμένων στους εξεταστές αλλά και με ποιον τρόπο σκοπεύει να δώσει μόνιμη λύση στο θέμα της εξέτασης των υποψηφίων οδηγών, ώστε η όλη διαδικασία να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα.

Παραθέτουμε την ερώτηση:

Αθήνα, 7 Νοεμβρίου 2018

Α.Π.: 3152

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, κ. Χρήστο Σπίρτζη

Θέμα: Παραμένουν άλυτα τα προβλήματα για εκπαιδευόμενους-υποψήφιους  οδηγούς, εκπαιδευτές και εξεταστές οδηγών σ’ ολόκληρη τη χώρα.

Η συνεχιζόμενη τελευταία αποχή των εξεταστών υποψηφίων οδηγών έχει ως αποτελέσμα να μην διενεργούνται εξετάσεις για την απόκτηση άδειας οδήγησης σ’ ολόκληρη την χώρα για πάνω από ένα μήνα! Υπολογίζεται οτι περίπου 30.000 πολίτες βρίσκονται σε «ομηρία», ενώ εκκρεμούν και 17.000 αιτήσεις ανανέωσης διπλωμάτων πολιτών άνω των 74 ετών.

Οι εξεταστές οδηγών διαμαρτύρονται, γιατί δεν έχει καταβληθεί η αποζημίωση για τις εξετάσεις υποψηφίων οδηγών που διενεργήθηκαν εκτός ωραρίου εργασίας από 1/5/2018 έως και 28/9/2018.

Επιπλέον, ζητούν μέσω νομοθετικής ρύθμισης τη συνέχιση εκτός ωραρίου του έργου των εξετάσεων οδήγησης και της χορήγησης της σχετικής αποζημίωσης αλλά και την επαναφορά της χορήγησης της αποζημίωσης στους υπαλλήλους που εκτελούν το λεγόμενο βοηθητικό έργο των εξετάσεων.

Η κατάσταση αυτή δημιουργεί τεράστια προβλήματα τόσο στους υποψήφιους εκπαιδευόμενους οδηγούς, οι οποίοι βρίσκονται σε αναμονή μη μπορώντας να ολοκληρώσουν τη διαδικασία έκδοσης διπλώματος οδήγησης όσο και στους ιδιοκτήτες σχολών οδηγών, οι οποίοι έχουν φτάσει στο σημείο να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν στα λειτουργικά τους έξοδα.

Επειδή η συγκεκριμένη κατάσταση παραμένει σε εκκρεμότητα εδώ και πολύ καιρό δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στους πολίτες, αλλά και στους επαγγελματίες του εν λόγω κλάδου,

ερωτάται, ο κ. Υπουργός

α) Πότε θα γίνει η καταβολή των δεδουλευμένων στους εξεταστές υποψηφίων οδηγών της χώρας;

β)  Με ποιον τρόπο σκοπεύετε να δώσετε μόνιμη λύση στο θέμα της εξέτασης των υποψηφίων οδηγών; Θα προχωρήσετε σε μια βιώσιμη λύση που να καλύπτει την αποζημίωση των εξεταστών μέσω καταβολής υπερωριακής απασχόλησης;

 Ο ερωτών Βουλευτής

 Κωνσταντίνος Βλάσης

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

Πρόσκληση σε Δημόσια Διαβούλευση

Σχετ.: α) Η υπ΄ αρίθμ. πρωτ. Οικ. 5400/07.11.2013 Απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας, όπως ισχύει, β) Ο Ν. 4177/2013, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, γ) Το υπ΄ αρίθμ. πρωτ. 6557/18.04.2024 έγγραφο της Αρμόδιας Υπηρεσίας, αναπόσπαστο μέρος της παρούσης. Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στη Διαβούλευση που θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 και ώρα 11:00 π.μ. στην

Bazaar βιβλίων και ειδών γραφικής ύλης από το ΠΙΟΠ

Mε αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου (23/4),...

Workshop για τις δράσεις του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 στην Τρίπολη

Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου –...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο