Τι δήλωσε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Στρατής σχετικά με τη χρηματοδότηση αρχαιολογικών έργων

Δήλωση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστα Στρατή για την κατάθεση τροπολογίας σχετικά με τη χρηματοδότηση αρχαιολογικών έργων από τις Περιφέρειες στο πλαίσιο προγραμματικών συμβάσεων πολιτιστικής ανάπτυξης.

Κατατέθηκε στη Βουλή, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών «Πρόγραμμα Κλεισθένης Ι», τροπολογία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (1681/70 11.7.2018),η οποία επιλύει ζητήματα τεχνικής φύσης σχετικά με την χρηματοδότηση αρχαιολογικών έργων από τις Περιφέρειες στο πλαίσιο προγραμματικών συμβάσεων πολιτιστικής ανάπτυξης.

Μετά την κατάθεση της τροπολογίας, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Στρατής, που την εισηγήθηκε, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με τη ρύθμιση που εισηγηθήκαμε στη Βουλή, επιλύουμε τεχνικά ζητήματα που παρουσιάζονται σε ορισμένες περιπτώσεις κατά τη μεταφορά πόρων από τις Περιφέρειες στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την πραγματοποίηση αρχαιολογικών έργων, δηλαδή έργων που έχουν να κάνουν με τις αρχαιότητες και την πολιτιστική κληρονομιά εν γένει και ως τέτοια εκτελούνται με αυτεπιστασία από εξειδικευμένο προσωπικό των κατά τόπους Εφορειών Αρχαιοτήτων, στο πλαίσιο προγραμματικών συμβάσεων πολιτιστικής ανάπτυξης.

Η πρωτοβουλία μας αυτή εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική της κυβέρνησης για την άρση τεχνικών εμποδίων που ανακύπτουν σε προσπάθειες αξιοποίησης πόρων που λιμνάζουν για τη χρηματοδότηση σημαντικών αναπτυξιακών δράσεων.Παράλληλα, ενδυναμώνουμε τη συνεργασία της κεντρικής διοίκησης με την τοπική αυτοδιοίκηση για την ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διαβεβαιώνει με κατηγορηματικό τρόπο ότι η προβλεπόμενη διαδικασία μεταφοράς πόρων προϋποθέτει τη συμφωνία της εκάστοτε Περιφέρειας, καθώς, όπως περιγράφεται ρητά στην τροπολογία, προηγείται (α) η έκδοση απόφασης ανάληψης υποχρέωσης από την Περιφέρεια και (β) η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης πολιτιστικής ανάπτυξης μεταξύ Περιφέρειας και Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, προκειμένου στη συνέχεια να γίνει η μεταφορά των πόρων με μία απόλυτα διαφανή διαδικασία.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο