Χρίστος Δήμας: Ομιλία | Η πρόταση μομφής είναι ψήφος για το Σκοπιανό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Η πρόταση μομφής της ΝΔ κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ισοδυναμεί με ψήφο υπέρ ή κατά της συμφωνίας για το Σκοπιανό» σημείωσε στην εισήγηση του ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία κατά της Κυβέρνησης με αφορμή τις εξελίξεις στο Σκοπιανό.

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/WR9JtP1A5sg” frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen ]

Η εισήγηση του κ. Χρίστου Δήμα κατά τη συζήτηση της πρότασης μορφής εναντίον της Κυβέρνησης. (Vid)

Αναλυτικά το κείμενο της ομιλίας του κ. Δήμα:

«Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι

    Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι από την αρχή για να είμαστε όλοι συνεννοημενοι. Η πρόταση μομφής που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι μία ψηφοφορία για το αν αποδέχονται ή όχι οι Βουλευτές την Συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ. Είναι η εξουσιοδότηση στον κ. Τσίπρα να πάει ή να μην πάει να υπογράψει στις Πρέσπες την συμφωνία με τον κ. Ζάεφ.

    Εϊναι δηλαδή μια ψηφοφορία ΝΑΙ ή ΌΧΙ στην Συμφωνία για την ονομασία των Σκοπίων σε Βόρεια Μακεδονία, παραδίδοντας την “Μακεδονική” εθνότητα και γλώσσα και παίρνοντας ως αντάλλαγμα κάποιους αστερίσκους που με το που στεγνώσει το μελάνι της συμφωνίας θα ξεχαστούν αμέσως και κάποιες αμφίβολες μελλοντικές αναθεωρήσεις Συντάγματος της γείτονος.

    Έφτασε η στιγμή όπου κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας του Σαββάτου, οι Βουλευτές της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης έχουμε ραντεβού με την ιστορία. Την μελλοντική ιστορία για το αν αποδεχόμαστε ή όχι την ονομασία Βόρεια Μακεδονία και κατά πόσο συμφωνούμε να λέγονται “Μακεδόνες” οι γείτονες μας και ότι μιλούν την “Μακεδονική” γλώσσα. Σε αυτό το ραντεβού όμως, πρέπει να θυμόμαστε την λαμπρή και δοξασμένη ιστορία του τόπου μας και των προγώνων μας.

    Από τον Φίλιππο, Βασιλιά της Μακεδονίας που κατάφερε να ενώσει τους Έλληνες και να προετοιμάσει την κατάκτηση της Περσίας, που πραγματοποίησε ο Μέγας Αλέξανδρος, μέχρι πολλούς αιώνες αργότερα τον πρωτεργάτη του Μακεδονικού αγώνα Παύλο Μελά. Συνεπώς, ας αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του, όχι απέναντι στο κόμμα του, αλλά απέναντι στην ιστορία, διότι αν πάει και υπογράψει την συμφωνία στις Πρέσπες ο κ. Τσίπρας, δημιουργούνται τετελεσμένα για την χώρα τα οποία πολύ δύσκολα θα μπορούν να ανατραπούν στο μέλλον.

    Εμείς στην Νέα Δημοκρατία έχουμε απερίφραστα πει από την πρώτη στιγμή πως δεν πρόκειται να διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς. Θέλω όμως να αναδείξω την υποκρισία και τον οπορτουνισμό κάποιων υποτιθέμενων πατριωτών. Σας διαβάζω μία δήλωση του Προέδρου των ΑΝΕΛ, από το μακρινό 2014.

    Την παρακάτω δήλωση την έκανε στην Θεσσαλονίκη, μετά από συνάντηση που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη:

“Για το ονομα της Μακεδονίας, ενώπιον λοιπόν και Θεού και λαού, απαντώ στον Παναγιοτατο ότι οι Ανεξαρτητοι Έλληνες θα είμαστε η εγγύηση ώστε κανένας Σαμαράς, κανένας Βενιζέλος αλλά και κανένας Τσίπρας να διαπραγματευτεί το όνομα της Μακεδονίας. Η Μακεδονία είναι Ελληνική και δεν δεχόμαστε ούτε γεωγραφικό προσδιορισμό…Είναι σαφές πλέον οτι ο Ελληνικός λαός απαιτεί εκλογές. Δεν μπορούν να παραδώσουν το όνομα της Μακεδονίας δίνοντας παράταση ζωής σε μία κυβέρνηση η οποία έχει δώσει εντολή στον κ. Νίμιτς τα Σκόπια να ονομαστούν Βόρεια Μακεδονία. Ο Ελληνικός λαός πλέον σύσσωμός πρέπει να απαιτήσει εκλογές τώρα, να φύγει η κυβέρνηση που παραδίδει τα ιερά και τα όσια της πατρίδος χωρίς καν να ρωτήσει τον Ελληνικό λαό.”

Αυτός κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ήταν ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, χωρίς υπουργική καρέκλα, το 2014.

    Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι πως έχει το θράσος να λεει ενώπιον Θεού και λαού είμαστε η εγγύηση οτι κανένας Τσίπρας δεν θα διαπραγματευτεί –όχι για να συμφωνήσει όπως έχει ήδη συμβεί- το όνομα της Μακεδονίας.

    Λεει όμως και κάτι ακόμα, πως “ο Ελληνικός λαός σύσσωμος πρέπει να απαιτήσει εκλογές τώρα, να φύγει η κυβέρνηση που παραδίδει τα ιερά και τα όσια της πατρίδος χωρίς καν να ρωτήσει τον Ελληνικό λαό.”

    Στον Πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων του 2014, χωρίς Υπουργική καρέκλα, απάντησει όμως ο ίδιος ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων του 2018, με υπουργική καρέκλα, μόλις πριν από λίγες μέρες λέγοντας πως:

“Δεν συμφωνουμε και δεν θα ψηφίσουμε συμφωνία με τον όρο Μακεδονία για το Σκοπιανό, αλλά θα παραμείνουμε στην κυβέρνηση.”

    Βέβαια δήλωσε πως στηρίζει την κυβέρνηση, εκλογές θα γίνουν το 2019 και οτι είναι σε άμεση συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό και σε στενή συνεργασία. Είναι σε άμεση συνεννόηση και σε στενή συνεργασία και για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων;

    Στο Υπουργικό Συμβούλιο συζήτησαν το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων;

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, μας ανακοίνωσε πως η συμφωνία δεν θα περάσει σε δημοψήφισμα στη γείτονα και στη Βουλή των Σκοπίων, άρα όλα είναι υπό έλεγχο.

    Δηλαδή, η εγγύηση –ενώπιον Θεού και λαού- ότι επόμενη κυβέρνηση δεν θα παραδώσει τον όρο Μακεδονία, δεν ήταν για το τι θα πράξουν οι ΑΝΕΛ εντός του Ελληνικού κοινοβουλίου και εντός της κυβέρνησης αλλά για το τι εικάζουν οι ΑΝΕΛ οτι θα γίνει στο κοινοβούλιο των Σκοπίων.

    Το ενδεχόμενο όμως να κάνουν οι Σκοπιανοί αυτά που περιγράφει η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ και να δεσμεύσουν με αυτόν τον τρόπο την Ελλάδα, με αυτήν την διμερή συμφωνία στην οποία εμπλέκται και το ΝΑΤΟ και η ΕΕ το έχει σκεφτεί ή τόσο ανεύθυνα λαμβάνει τόσο σημαντικές αποφάσεις;

    Δείτε όμως το μέγεθος της υποκρισίας του Προέδρου των ΑΝΕΛ, με δήλωση του λίγες μέρες πριν τις εκλογές του Ιανουαριου του 2015, από την Κοζάνη:

“Λοιπόν για να εξηγηθούμε από εδώ, από την Μακεδονία, επόμενη κυβέρνηση με Ανεξάρτητους Έλληνες δεν θα έχει κανένα σύνθετο του όρου Μακεδονία η επόμενη ονομασία των Σκοπίων. Και για να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη, όπως ρίξαμε την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έτσι θα ρίξω και την επόμενη κυβέρνηση αν πάνε να πουλήσουν έστω και μία σπιθαμή Ελληνικής γης και Ελληνικού δικαίου.”

    Τελικά κατά τις δηλώσεις του ίδιου του Προέδρου των ΑΝΕΛ τα σύκα-σύκα και την σκάφη-σκάφη, δεν τα λέει. Διότι προτιμάει κατά δήλωση του να παραμείνει στην κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Τα ψέματα του Προέδρου των ΑΝΕΛ τρέχουν με τόσο μεγάλη ταχύτητα που θα μπορούσαν να κέρδιζαν το Γκραν Πρι στο Μονακό.

    Και έστω οτι ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν θέλει να φύγει από την κυβέρνηση, οι Βουλευτές των ΑΝΕΛ, πως δέχονται να παραμείνουν σε αυτό το κόμμα;

    Πως δέχονται να εξουσιοδοτήσουν με την ψήφο τους τον κ. Τσίπρα να πάει να υπογράψει την συμφωνία με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό στις Πρέσπες;

Κλείνοντας, προφανώς, όποιος ψηφίσει υπέρ της κυβέρνησης στην πραγματικότητα ψηφίζει υπέρ της Συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ, η οποία είναι μία κακή, προβληματική αλλά και απαράδεκτη εθνική υποχώρηση. Άρα φτάσαμε στο σημείο όπου δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες και ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του απέναντι στον εαυτό του, την ιστορία μας και την πατρίδα μας».

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πασχαλινό Bazaar από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

Πασχαλινά Bazaars από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλη...

Παράδοση έξυπνων ιατρικών συσκευών στο ΚΑΠΗ του Δήμου Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

H Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης πραγματοποίησε εκδήλωση παράδοσης συσκευών στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος HORIZON «SMART BEAR», στο χώρο του Κεντρικού ΚΑΠΗ, την Πέμπτη 18 Απριλίου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Χρυσοβαλάντης Μέλλος, η Αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας, Μαρία Οικονομάκου, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, Σωτήρης Καμαρινόπουλος και Υπηρεσιακοί παράγοντες

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 19 Απριλίου

Σήμερα  Παρασκευή 19 Απριλίου 2024   είναι της  Άγιος Θεόδωρος...

Βαρύ πένθος στο Άστρος: «Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 25 ετών ο Παναγιώτης Κολοβός

Δύσκολες ώρες για την τοπική κοινωνία του Άστρους Κυνουρίας...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο