Γεώργιος – Δημήτριος Καρράς: “Τώρα είναι η ώρα των πολιτικών αποφάσεων, όχι των δικαστηρίων”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Τώρα είναι η ώρα των πολιτικών αποφάσεων, όχι των δικαστηρίων», τόνισε ο Γεώργιος-Δημήτριος Καρράς,  Βουλευτής Β’ Αθηνών, μέλος της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στο πλαίσιο της συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησης προς τον Αντιπρόεδρο και Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης της Κυβέρνησης κ. Δραγασάκη, με θέμα την επείγουσα ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης των στεγαστικών δανείων σε ελβετικό φράγκο, που αφορά περίπου 70.000 οικογένειες δανειοληπτών, αλλά και αντίστοιχο αριθμό εγγυητών.

«Είναι ηθικό και νόμιμο να επιβαρύνονται οι δανειολήπτες με τον συναλλαγματικό κίνδυνο, που έχει επιφέρει 60% επιβάρυνση του αρχικού εκταμιευθέντος ποσού;» ρώτησε χαρακτηριστικά ο κ. Καρράς, επισημαίνοντας ότι λόγω της αλλαγής ισοτιμίας του ελβετικού φράγκου προς το ευρώ, οι περισσότεροι δανειολήπτες μέχρι στιγμής έχουν εξοφλήσει το ποσό που εισέπραξαν κατά την εκταμίευση του δανείου τους και το εμφανιζόμενο ως άληκτο κεφάλαιο, ουσιαστικά αποτελεί πλεόνασμα-έκτακτο κέρδος των τραπεζών.

Ο κ. Δραγασάκης αναγνώρισε μεν το πρόβλημα και επιβεβαίωσε την άποψη του κ. Καρρά ότι υπάρχει δυνατότητα νομοθετικής ρύθμισης, αλλά εκδήλωσε διστακτικότητα στην θεσμοθέτηση ουσιαστικής λύσης και επιφυλάχθηκε για το μέλλον, αναμένοντας τις ενέργειες και τα αποτελέσματα των τραπεζών. Έτσι, για μια ακόμη φορά, η Κυβέρνηση επέδειξε σκληρότητα σε βάρος των ανύποπτων για τους κινδύνους δανειοληπτών και εγγυητών και εξακολουθεί την πάγια πολιτική της προστασίας των συμφερόντων των τραπεζών. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Aπαγορεύεται η οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων του ΟΦΗ για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι,...

Αρνί, αρνάκι γάλακτος, κατσίκι; Πόσες θερμίδες έχουν; Τι λένε οι διατροφολόγοι;.

της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου, medlabnews.gr iatrikanea Πολλοί είναι εκείνοι...

Δήμος Τρίπολης | Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Πάσχα

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων...

Πιθανές διακοπές ύδρευσης στους οικισμούς του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας

Λόγω της προγραμματισμένης διακοπής ρεύματος από τον ΔΕΔΔΗΕ την...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο