Εύη Τατούλη: Xρειαζόμαστε γυναικεία χαρακτηριστικά για να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο(pics)

Στις γυναίκες και στους πολλαπλούς ρόλους που καλούνται να διεκδικήσουν αναφέρθηκε η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών και Νομικός Εύη Τατούλη στο περιθώριο του συνεδρίου Active Women στην Πάτρα, όπου συμμετείχε μεταξύ άλλων αξιόλογων επαγγελματιών από πολλά φάσματα της κοινωνίας ως εισηγήτρια.

Ο κεντρικός θεματικός άξονας του συνεδρίου ήταν: «Ελληνίδες πρωταγωνίστριες της Νέας Οικονομίας: Συμβολή στον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τον τουρισμό και την επιχειρηματικότητα», ενώ διοργανωτής της φέτος ήταν το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδος(ΙΝΑΔΕ). Μεταξύ των έγκριτων ομιλητών ήταν η κυρία Εύα Καϊλή, Ευρωβουλευτής και πρόεδρος του Science and Technology Options Assessment του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Άννα Καραμάνου , πρώην Ευρωβουλευτής και πρόεδρος της επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στο προεδρείο της εκδήλωσης βρίσκονταν ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας (ΙΝΑΔΕ), δημοσιογράφος και γνωστός Πατρινός, Αθανάσιος Παπανδρόπουλος, αλλά και ο δημοσιογράφος Ανδρέας Βρής.

Η σημερινή γυναίκα είναι παρούσα σε σημαντικά προβλήματα

Η κυρία Τατούλη εξήρε τη σημασία των γυναικών και πώς αποτελούν τον «άσο στο μανίκι» πολλών εταιρειών, αναφερόμενη ιδιαιτέρως στο παράδειγμα του Κινέζου επιχειρηματία Τζακ Μα, που είναι ιδρυτής του μεγαλύτερου ηλεκτρονικού καταστήματος σε όλη την υφήλιο, το Alibaba και έχει κατανοήσει την δύναμη των γυναικών. Συγκεκριμένα η κυρία Τατούλη είπε: «Ήμασταν μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση Γυναικών σε ένα συνέδριο στο Παρίσι, όπου εκεί τύχαινε να βρίσκεται εκείνες τις ημέρες ένας πολύ σημαντικός επιχειρηματίας, ο Τζακ Μα, ο οποίος είχε πει: ‘Μία κρυφή πηγή της επιτυχίας μου είναι ότι στη δική μου εταιρεία επιλέξαμε να έχουμε πολλές γυναίκες. Το 51% των υπαλλήλων μου είναι γυναίκες. Το 33% των ανώτερων στελεχών είναι γυναίκες. Και το 24% των διευθυνόντων συμβούλων είναι γυναίκες. Έχουμε γυναίκες παντού. Είναι τόσο άνετο να δουλεύεις μαζί τους. Γιατί οι γυναίκες στην σημερινή εποχή είναι η διαφορά».

HAR 095

Η επιτυχία ή η αποτυχία δεν είναι θέμα φύλου.

Η κυρία Τατούλη επεσήμανε ακόμη πόσο απέχει ακόμη η Ευρώπη από το να κατανοήσει την ισχύ των γυναικών και ότι οι γυναίκες δεν αποτελούν πολίτες δεύτερης κατηγορίας. «Στην Ελλάδα έτυχε να βρεθούμε μαζί με μία ομάδα τεχνοκρατών σε μία συνάντηση που γινόταν με ευρωπαίους τεχνοκράτες σε σχέση με τη διαχείριση του νέου κοινωνικού πλαισίου για το πώς δηλαδή θα αξιοποιηθεί το επόμενο ΕΣΠΑ. Μας έλεγε λοιπόν διάφορες ιδέες για το πώς μπορούσαν να δοθούν παροχές στους εξαρτημένους, στους αναξιοπαθούντες, στους ανθρώπους με διάφορα κινητικά προβλήματα και με νοητικές στερήσεις και τέλος βεβαίως περιχαρής μας είπε θα δοθούν βοήθειες τέτοιες και στις γυναίκες. Οπότε αντιλαμβανόμεθα πολύ καλά ότι αυτή η Ευρώπη δεν έχει κατανοήσει ότι η επιτυχία ή η αποτυχία στη ζωή δεν είναι θέμα φύλου».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Γυναικών ευνοεί τη γυναίκα ως πολίτη

Η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών(EUW) τόνισε ακόμη τη σημασία της EUW. «Η ΕΕ Γυναικών είναι ένας φορέας, ο οποίος είναι ουσιαστικά μία πολιτική οργάνωση, η οποία ευνοεί το ρόλο της γυναίκας ως πολίτη, δηλαδή τη δυνατότητα που πρέπει να της δίνει η κοινωνία να στέκεται ισότιμα είτε αποφασίζει να είναι νοικοκυρά, είτε αποφασίζει να είναι εργαζόμενη, είτε θέλει να είναι μητέρα, είτε θέλει να γίνεται πολιτικός, είτε θέλει να πρωτοστατεί στις επιχειρήσεις. Στην ΕΕ Γυναικών, αντιλαμβανόμενοι ότι πολλές φορές τα στερεότυπα ξεκινούν και από εμάς τους ίδιους, μιλούμε κυρίως για την εμπέδωση και για την χρησιμότητα στην σημερινή πολιτικά κατάσταση όλων εκείνων των γυναικείων χαρακτηριστικών, που μπορούν να βοηθήσουν για έναν καλύτερο κόσμο».

Οι πολίτες παίρνουν στα χέρια τους τον τόπο τους

«Η νέα οικονομία ξεκινάει από την τοπική ανάπτυξη. Κάθε τόπος στο μικροπεδίο της εφαρμογής της καθημερινής του συνήθειας θα μπορέσει να παράξει μία νέα οικονομία. Και πώς χαράσσεται; Από κάτω προς τα πάνω. Τώρα έχει έρθει η ώρα που οι ίδιοι οι πολίτες παίρνουν στα χέρια τους αυτή τη δυνατότητα να χαράξουν τις πολιτικές ο καθένας πια για τον δικό του τόπο», είπε η κυρία Τατούλη, αναφερόμενη ιδιαιτέρως στο Καταδυτικό Πάρκο Τυρού.

« Για όσους δεν γνωρίζουν τον Τυρό, αν και διακρίνω πολλούς Αρκάδες στην αίθουσα είναι ένα μικρό ψαροχώρι, όπου ζούσαν κάποτε μόνο γυναίκες γιατί όλοι οι άντρες έλειπαν γιατί ήταν ναυτικοί. Σήμερα λοιπόν που η αλιεία και η ναυτοσύνη έχουν τα προβλήματα που όλοι γνωρίζουμε, αναζήτησαν μόνοι τους της διαφορετική περπατησιά τους. Και πραγματικά ήταν μία πρωτοβουλία των συζύγων των ψαράδων, οι οποίες είπαν ότι θα φτιάξουμε στην περιοχή ένα Καταδυτικό Πάρκο. Δεν σας κρύβω ότι από εκείνη την ημέρα έχουν περάσει δύο χρόνια. Είναι το πρώτο πάρκο. που θα συμβεί στη χώρα μας. Χρειάστηκαν δύο χρόνια αδειοδοτήσεων και 18 υπογραφές δημοσίων υπηρεσιών για να πούμε ότι δίνεται η δυνατότητα ενός Καταδυτικού Πάρκου και του συνεπακόλουθου τουρισμού».

HAR 225

Οι γυναίκες σκέφτονται τους άλλους περισσότερο από τον εαυτό τους

« Η εκδήλωση σήμερα είναι μία εκδήλωση που θέλει να τιμήσει τις γυναίκες. Τη δυνατότητα να είμαστε παράλληλα μητέρες, εργαζόμενες;, σύζυγοι ακόμα και πολιτικοί. Θα κλείσω όμως με μία ανατροπή, επιστρέφοντας στα λόγια του Τζακ Μα. Εάν θέλεις να κάνεις την διαφορά στην σημερινή εποχή, πρέπει να δώσεις δύναμη και στους άλλους, να διασφαλίσεις ότι οι άλλοι είναι πιο ευχαριστημένοι από σένα. Τότε θα είσαι και εσύ επιτυχημένος. Και νομίζω ότι οι γυναίκες σκέφτονται τους άλλους και μπορούν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση».

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αλλαγή προγραμματισμένης κίνησης Κέντρου Κοινότητας Νότιας Κυνουρίας

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του προσωπικού της...

Κέντρο Κοινότητας | Αλλαγή προγραμματισμένης κίνησης

Ενημέρωση Η προγραμματισμένη κίνηση (29/3/2024) στον Δήμο Τρίπολης, μεταφέρεται λόγω άδειας του οδηγού τηςκινητής μονάδας, από τις 29/3/2024, για την Δευτέρα 1/4/2024.

ΕΛΑΣ: Προσοχή στις τηλεφωνικές απάτες

Ενημέρωση πολιτών για την αποφυγή εξαπάτησης από επιτήδειους που...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στην Πιάνα Αρκαδίας

Το Σάββατο 30/03/2024 λόγω εργασιών ενίσχυσης του δικτύου του...
Μετάβαση στο περιεχόμενο