Π.Νίκου: “Πληθαίνουν οι άστεγοι στην Τρίπολη – Πρέπει να τους βοηθήσουμε…”

Ένα κοινωνικό ζήτημα που απασχολεί έντονα και το Δήμο Τρίπολης έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Τρίπολη – Αλλάζουμε τα δεδομένα» κ.Νίκου.

“Υπάρχουν πολλοί άστεγοι στην Τρίπολη. Είναι ένα κοινωνικό θέμα που πρέπει να το συζητήσουμε για να βρεθεί λύση. Δεν ξέρω πόσοι είναι οι άστεγοι αλλά πρέπει να γίνει μια καταγραφή. Πρέπει να δούμε πόσοι είναι, που μένουν και να μιλήσουμε και με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου για να βρούμε έναν τρόπο δράσης όλοι μαζί. Έρχεται και χειμώνας πρέπει να βρεθεί λύση”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.Νίκου.

Στην απάντηση του ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.Παυλής τόνισε: “Έχετε δίκιο. Είναι ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα. Αυτά που συμβαίνουν είναι τρελά. Κοιτάμε να τους δώσουμε τρόφιμα, αλλα όχι να δούμε που μένουν. Βλέπω τον τελευταίο καιρό ακόμα και ντόπιους που δεν έχουν που να πάνε και που να μείνουν. Πρέπει να δούμε πως μπορούμε να μεθοδεύσουμε μια λύση να βρεθεί ένα κατάλυμα για να φιλοξενούνται εκεί”, ενώ πρόσθεσε: “Δεν έχουμε απεριόριστες δυνατότητες για κάτι τέτοιο. Ας τελειώσει πρώτα το θέμα του ΚΔΑΠ των  ΑμεΑ και να δούμε αν βρούμε και κάποιο πρόγραμμα για να βρεθεί επιτέλους λύση. Αν προκύψει κάτι έκτακτο βέβαια για κάποιες μέρες μπορεί να βρεθεί λύση με τη φιλοξενεία του άστεγου σε ξενοδοχείο, αλλά αυτή δεν είναι μόνιμη λύση”.

Με την σειρά του ο Δημοτικός Σύμβουλος κ.Παπαδημητρίου ανέφερε: “Δεν είναι πάντα συνεργάσιμοι οι άστεγοι.Υπήρχαν κάποια περιστατικά με φωτιές σε παλιά σπίτια που προκλήθηκαν από τη διαμονή άστεγου σε αυτά. Προτείναμε λοιπόν σε αυτόν τον άστεγο να πάει σε άλλο Δήμο, οπου μπορούσαν να τον φιλοξενήσουν σε κάποια δομή,αλλά δεν δέχτηκε”.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο