Ερώτηση στον Πάνο Σκουρλέτη για έργα της Αρκαδίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο θέμα της προκήρυξης και της υλοποίησης των έργων προσέλκυσης επισκεπτών στη Λίμνη Λάδωνα και βελτίωση του δρόμου Πουρναριά-Γεφύρι Κυράς-Μυγδαλιά επανέρχεται με ερώτησή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ.Σκουρλέτη ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Στην ερώτηση την οποία κατέθεσε στη Βουλή, ο Βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επισημαίνει πως το έργο του Λάδωνα εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ήδη από το 2014, κατά τη θητεία του ως Υφυπουργού Ανάπτυξης, ενώ η χρηματοδότηση για τη βελτίωση του δρόμου είχε διασφαλισθεί από την ΔΕΗ Α.Ε., κατόπιν σειράς παρεμβάσεών του. Επίσης, υπενθυμίζει πως έχει ήδη ασκήσει τρεις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις επί των θεμάτων αυτών, και εκφράζει την προσδοκία του να προχωρήσει άμεσα η προκήρυξη και η υλοποίηση των έργων, αλλά και τη στήριξή του σε κάθε προσπάθεια προώθησής τους, καθώς θα συμβάλουν αναπτυξιακά, τουριστικά, περιβαλλοντικά στην περιοχή και θα δημιουργήσουν και νέες θέσεις εργασίας.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ.Κωνσταντινόπουλου έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Στις 4 Ιανουαρίου, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Γορτυνίας ανακοίνωσαν την προκήρυξη της μελέτης του έργου «Έργα προσέλκυσης επισκεπτών στη Λίμνη Λάδωνα» προϋπολογισμού 1.289.618 ευρώ. Κατά τη θητεία μου ως Υφυπουργού Ανάπτυξης, το έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) ΣΑΕΠ 026, και στις 24 Δεκεμβρίου 2014 δημοσιεύθηκε με Α.Π. 77756/24.12.2014 και ΚΑ 2014ΕΠ02600008. Τον περασμένο Ιανουάριο, ήμουν από τους πρώτους που δήλωσα την υποστήριξή μου στην απόφαση των αρμόδιων φορέων.

Η υλοποίηση του έργου θα φέρει νέες θέσεις εργασίας και σύγχρονες υποδομές, αλλά και θα συμβάλει στην ανάπτυξη ποικίλων μορφών τουρισμού στην περιοχή και στην συνολική ανάδειξη της Αρκαδίας ως τουριστικού πόλου.

Παράλληλα, θα αναβαθμιστεί το φυσικό περιβάλλον και η ποιότητα ζωής των κατοίκων των παραλίμνιων οικισμών.
Ένα από τα έργα για την διευκόλυνση της πρόσβασης στη Λίμνη Λάδωνα είναι η «Βελτίωση οδικού δικτύου, Πουρναριά–Γεφύρι Κυράς–Μυγδαλιά» από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, για την ολοκλήρωση του οποίου απομένει 1,4 χλμ δρόμου. Η χρηματοδότηση του έργου αυτού έχει εξασφαλισθεί από τη ΔΕΗ Α.Ε., κατόπιν σειράς παρεμβάσεών μου και επιστολών προς τον τότε Πρόεδρο της ΔΕΗ, κάποιες εκ των οποίων από κοινού με τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, και τα χρήματα έχουν μεταφερθεί σε κωδικό της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Μετά από τέσσερα χρόνια συνεχούς προσπάθειας σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς, προσβλέπουμε στην ολοκλήρωσή της το αμέσως επόμενο διάστημα.

Επ’αυτού του θέματος, έχω ήδη καταθέσει τις υπ’αριθμ.πρωτ. 523/23-10-2015 και 7239/25-07-2016 ερωτήσεις προς τον προκάτοχό σας, λαμβάνοντας όμως ως απαντήσεις κυρίως γενικόλογες υποσχέσεις.

Ως εκ τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Ποια η πρόοδος στην υλοποίηση των «έργων προσέλκυσης επισκεπτών στη Λίμνη Λάδωνα» και στη «βελτίωση του οδικού δικτύου Πουρναριά-Γεφύρι Κυράς-Μυγδαλιά»;

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο