ΒΟΥΛΗ: Επεισόδιο ανάμεσα στον Ηλία Κασιδιάρη και τον Νίκο Δένδια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη ένταση επικράτησε στη Βουλή κατά τη συνεδρίαση των Επιτροπών για το Πολυνομοσχέδιο, μετά το επεισόδιο ανάμεσα στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη και τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Νίκο Δένδια.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/YDPZNOMW7yM” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/559jKfqNHVI” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Όλα συνέβησαν όταν κατά την τοποθέτηση του Ηλία Κασιδιάρη, ο Νίκος Δένδιας, πέρασε από μπροστά του, προκειμένου να βγει έξω από την αίθουσα. Τότε, ο Ηλίας Κασιδιάρης απώθησε τον Νίκο Δένδια, χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα ανοίκειες εκφράσεις σε βάρος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ και αρνείτο να βγει από την αίθουσα. Εντέλει επενέβη η φρουρά και οδήγησε εκτός τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Στην αίθουσα επικράτησε πανδαιμόνιο. Ο πρόεδρος της επιτροπής Μάκης Μπαλαούρας υπέβαλε πρόταση μομφής, που συζητείται αυτή την ώρα.

«Δεν θα επιτρέψουμε αυτές τις φασιστικές συμπεριφορές» είπεο Νίκος Μαντάς από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ζήσαμε αυτό που δεν είχαμε ζήσει ως τώρα από μια απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε ο κ. Δένδιας χωρίς να υπάρχει πρόθεση εντάσεως» είπε ο Μάκης Βορίδης και ζήτησε να διαταχθεί η αποβολή του συνόλου της ΚΟ της Χρυσής Αυγής από την παρούσα διαδικασία, διότι «όλοι συνέπραξαν και ασχημόνησαν». «Το μήνυμα πρέπει να είναι, το κοινοβούλιο μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό του» είπε.

Στη συνέχεια, ο κ. Μπαλαούρας κατέθεσε πρόταση μομφής για τον Ηλία Κασιδιάρη με τον Νίκο Βούτση να παίρνει τον λόγο.
Φαίνεται πως υπάρχει πλήρης νομιμοποίηση, συμψηφισμός από την πλευρά της Χρυσής Αυγής, ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης και τόνισε ότι επί του προκειμένου και με όρους πολιτικούς, η παράταξη της Χρυσής Αυγής έχει συλλογική ευθύνη γι’ αυτήν τη συμπεριφορά.

Ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι κατόπιν αυτών είναι εντελώς απαραίτητο, πέραν της παραπομπής του κ. Κασιδιάρη στην Επιτροπή Δεοντολογίας, η ΚΟ της Χρυσής Αυγής να μη συμμετάσχει στις συνεδριάσεις των Επιτροπών για το πολυνομοσχέδιο. «Έδειξαν ότι είναι διατεθειμένοι διά της χειροδικίας να συμμετάσχουν σε αυτές τις διαδικασίας, άρα προληπτικά η θέση μας είναι ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει η Χρυσή Αυγή στις συνεδριάσεις των Επιτροπών για το νομοσχέδιο», είπε ο πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας από τα βουλευτικά έδρανα. Όπως πρόσθεσε, οι κανονισμοί φτιάχτηκαν και εφαρμόζονται για την ομαλή λειτουργία της Βουλής.

Η μομφή αφορά όλη την Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής, είπε ο προεδρεύων Μάκης Μπαλαούρας παίρνοντας στη συνέχεια εκ νέου τον λόγο.

H Bουλή αποφάσισε την αποπομπή του συνόλου της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής από την αίθουσα.

“Η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής δεν θα μπορεί να παραστεί στις συνεδριάσεις των Επιτροπών. Επίσης, ο βουλευτής του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης, παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ελληνικού Κοινοβουλίου. Επιπλέον, αποκλείεται σύμφωνα με το αρ.81 από τις συνεδριάσεις της Βουλής, που συνεπάγεται αυτοδικαίως τη στέρηση του δικαιώματος του βουλευτή να μετέχει στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας του Τμήματος Διακοπής των Εργασιών της Βουλής και των Επιτροπών της Βουλής για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί ο αποκλεισμός. Αποφασίστηκε ακόμη, η περικοπή του 1/2 της μηνιαίας βουλευτικής αποζημίωσής του”, ανέφερε ο κ. Μπαλαούρας.

enikos.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας EUTeens4Green, που διοργανώθηκε, στις Βρυξέλλες, το διήμερο 18-19 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας. Δεκάδες νέοι που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον επιχειρηματικό τομέα, συμμετείχαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και συνοδευόμενοι από συντονιστές και υποστηρικτές, βρέθηκαν για δύο ημέρες στις Βρυξέλλες, όπου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο