Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Επιλέγουμε την υπέρβαση και τη σύνθεση!Στο ΠΑΣΟΚ δεν είμαστε όλοι ίδιοι

Άρθρο – Παρέμβαση στην ιστοσελίδα (odysseasnet.gr) του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου Βουλευτή Αρκαδίας και επικεφαλής του τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης:

Τις τελευταίες ημέρες, οι πολίτες παρακολουθούν ακόμη μια διαμάχη στο ΠΑΣΟΚ στη μακρά αλληλουχία εσωτερικών συγκρούσεων των τελευταίων ετών, με τα γνωστά αποτελέσματα: Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει τέταρτο μνημόνιο, κάποιοι δεν θέλουν να υπάρχει εναλλακτική για τους πολίτες. Το σχέδιο είναι οργανωμένο: θέλουν το απλοϊκό δίπολο ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και μερικά στελέχη του χώρου μας «τσίμπησαν», ρίχνοντας νερό στο μύλο των πονηρών αυτών σχεδιασμών.
Όσοι δημιούργησαν τεχνητές κρίσεις και εσωστρέφεια, είναι χορηγοί του κ.Τσίπρα και της ΝΔ. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επέδειξαν τα φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ ΜΜΕ, διογκώνοντας την κρίση, εξυπηρετεί το σχέδιό τους. Χρησιμοποιούν την εσωστρέφεια του ΠΑΣΟΚ ως επιχείρημα, ότι δεν είμαστε αναγκαίοι στον πολιτικό χάρτη, γι’ αυτό και πρέπει να τελειώνουμε, να πάμε είτε με τη ΝΔ είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όσοι αυτοθαυμάζονται με τον τίτλο «αντάρτες», τους θυμίζω ότι το «αντάρτικο των Βρυξελλών» έχει την ίδια αξία με τον τίτλο ο «ειλικρινής Τσίπρας». Όσοι έχουν βάλει την υπογραφή τους σε αυτό το σχέδιο, θα κριθούν από τον κόσμο της Παράταξης με αυστηρότητα, στον κατάλληλο χρόνο.
Δυστυχώς οι εσωτερικές συγκρούσεις βάζουν σε κίνδυνο και το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής παράταξης. Γιατί απλά αυτοί που το κατήγγειλαν χθες και σήμερα το σηκώνουν ως σημαία ευκαιρίας θα το χρησιμοποιήσουν για τις ανάγκες του μηχανισμού τους και μετά θα περάσουν στο επόμενο βήμα που σκέφτονται και κρύβουν επιμελώς ακόμη.
Μια τυφλή σύγκρουση ενός μηχανισμού χωρίς πολιτικό περιεχόμενο, χωρίς σταθερές αρχές, αξίες και επιλογές.

Μπορεί να είναι κάποιος υπερασπιστής των εσωτερικών δημοκρατικών διαδικασιών όταν ως Γραμματέας επί τρία χρόνια δεν πραγματοποίησε ούτε μια ψηφοφορία; Υποκρισία.
Μπορεί να μιλά κάποιος για νέο ήθος όταν επιβάλλει ως Γραμματέα της Παράταξης αυτόν που ζητούσε την παραίτηση του πρώην Προέδρου Β.Βενιζέλου; Δεν είναι μήνυμα νομιμοποίησης του πολιτικού τυχοδιωκτισμού; Υποκρισία.
Ο κ.Πιτέλα και οι σοσιαλδημοκράτες να κάνουν δημόσιες σχέσεις με τον κ. Τσίπρα και κάποιοι να εθελοτυφλούν στις Βρυξέλλες εις βάρος του ΠΑΣΟΚ, για να μη χαλάσουν τις δικές τους δημόσιες σχέσεις; Υποκρισία.

Σήμερα, πρέπει να επιλέξουμε: θα υπηρετούμε αρχές, αξίες, στρατηγικές της Παράταξης ή μίας ομάδας και προτύπων;
Θα προσπαθούμε να διαφυλάξουμε την ενότητα μέσα από τη διαφορετική άποψη ή θα επιλέγουμε την αποχώρηση και τη σύγκρουση χωρίς πολιτικό διακύβευμα, με μόνο κριτήριο την προσωπική σκοπιμότητα;
Η νέα πολιτική γενιά, το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, στο Συνέδριό της δεν χρειάζεται νέους «γραμμιτζήδες» – χρειάζεται νέους πολιτικούς.
Στην συνεδρίαση της Κ.Ε. του περασμένου Σαββάτου, εμείς κάναμε επιλογή υπέρβασης, γνωρίζοντας ότι τα ΜΜΕ ήθελαν «πράσινο αίμα» για να τελειώνουν μαζί μας.
Στόχος μας πρέπει να είναι όχι η δεύτερη θέση στην Κ.Ε., αλλά η δεύτερη θέση στις εθνικές εκλογές. Αντί να πετάμε το «μπαλάκι» της ήττας ο ένας στον άλλον, ας αναλάβει ο καθένας το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί για τη νίκη.
Η Ελλάδα του 2030 χρειάζεται μόνο παραγωγικές δυνάμεις.

Υ.Γ. Στο Συνέδριο του 2015 όσο και στις λοιπές εσωκομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ υπήρξαν πολλά προβλήματα. Τα αντιμετωπίσαμε με αίσθημα ευθύνης και προοπτικής. Έχω ευθύνη να μιλάω καθαρά και θα το πράξω.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε ολόκληρο το κείμενο:
https://goo.gl/VqfgyG

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο