Γ.Παπαηλιού: Η Τουρκία παραμένει ο “μεγάλος ασθενής”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Σήμερα, η Τουρκία ακολουθεί επιθετική πολιτική. Παρά ταύτα παραμένει ο μεγάλος ασθενής», ανέφερε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του κατά τον εορτασμό (19.3.2017) για την έναρξη της Επανάστασης στο Μπέτσι, ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού.

Αναλυτικότερα τα όσα ανέφερε:

Εκδηλώσεις, όπως αυτές στο Παλούμπα και στο Μπέτσι, φωτίζουν την ιστορική συμβολή γεγονότων του Αγώνα του Γένους για Εθνική Παλιγγενεσία, αλλά και αναδεικνύουν την ιστορική πορεία και προσφορά των αγωνιστών της Ελευθερίας (εν προκειμένω των Πλαπουταίων), κρατούν ζωντανή τη μνήμη τους και ενισχύουν το εθνικό φρόνημα και τη συλλογική αυτογνωσία όλων μας.

Τότε, ο συσχετισμός δυνάμεων ήταν δυσμενής για τους Έλληνες επαναστάτες. Η Ιερά Συμμαχία διαφέντευε την Ευρώπη. Η οθωμανική αυτοκρατορία ήταν ισχυρή μεν, αλλά και ο «μεγάλος ασθενής». Η ισορροπία δυνάμεων στην Ευρώπη τη διέσωζε.

Η Ελληνική Επανάσταση αποτέλεσε την αφετηρία για την αποσύνθεση και τη σταδιακή διάλυση της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Σήμερα, η Τουρκία ακολουθεί, μέσω απειλών, εκβιασμών ακόμη και στρατιωτικών επεμβάσεων, επιθετική πολιτική έναντι της χώρας μας αλλά και άλλων χωρών, στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, και όχι μόνον.

Παρά τα φαινόμενα, η Τουρκία παραμένει ο «μεγάλος ασθενής». Όμως οι διεθνείς συνθήκες και ο συσχετισμός δυνάμεων την καθιστούν σημαντικό παράγοντα στην ευρύτερη περιοχή, παρότι δεν παύει να είναι ο «νευρικός» ταραξίας ακόμη και για λογαριασμό τρίτων.

Σ΄ αυτό το πλαίσιο, ο εορτασμός της έναρξης της Επανάστασης στην Ηραία αποτελεί ευκαιρία επανασύνδεσης με το νήμα της Ιστορίας. Ταυτόχρονα, το ασταθές και ανήσυχο διεθνές και ευρωπαϊκό περιβάλλον επιτάσσουν να διασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή και να ενισχύσουμε την εθνική ενότητα, διατηρώντας την εθνική ταυτότητα.

Ιδίως σήμερα, την εποχή της «παγκοσμιοποίησης», κατά την οποία τίθεται εκποδών η ανάδειξη της ιστορικής μνήμης, αφού θεωρείται ξεπερασμένη, μη αποδοτική και εμπόδιο για τους ισχυρούς που επιχειρούν να ελέγξουν τους λαούς, οικονομικά, πολιτικά, πολιτιστικά, απεργαζόμενοι την παγκόσμια ισοπέδωση.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι

To μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι ξεκίνησε η...

Επιτρεπόμενο Ωράριο Λειτουργίας Καταστημάτων

  Τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών σε καταναλωτές, επιτρέπεται να λειτουργούν, τηρούμενης της εργατικής νομοθεσίας: 1ον.  ΩΡΑΡΙΟ:  Από τις 6:00  έως  τις  21:00,         ΗΜΕΡΕΣ:  Από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο, εκτός από τις εξής ημέρες:         α) την πρώτη ημέρα του έτους (Πρωτοχρονιά),         β) την ημέρα της εορτής των

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων Οικολόγων [ΣΑΟΟ] θα εξορμήσει στο όρος Ζάβιτσα της Κυνουρίας

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων...
00:00:00

Δείτε ζωντανά το 9ο «Our Ocean Conference» (OOC-9)

Η Ελλάδα φιλοξενεί το 9ο “Our Ocean Conference” (OOC-9),...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο